Ontdek Luberon en de Camargue te paard


Tijdens deze vijf dagen semi-trektocht te paard ontdek je de sterk verschillende landschappen van de Provençe; de heuvels van Luberon en de moerassen en stranden van de Camargue.

vanaf € 1.400

Tijdens deze vijf dagen paardrijden ontdek je de sterk verschillende landschappen van de Provençe; de heuvels van Luberon en de moerassen en stranden van de Camargue. Je verblijft in twee verschillende onderkomens van waaruit je stertochten maakt. In Luberon wachten voornamelijk Spaanse kruisingen op je. Zij leven jaarrond in de kudde. Er wordt gereden in comfortabele zadels voor trektochten. In Camargue rijd je op Camargue-paarden en kruisingen. Hier verken je de omgeving in het Camargue-zadel.  

Paardrijden in de Franse Provençe

Dit nieuwe programma in deze heerlijke Zuid-Franse streken laten je de verschillende begrippen van schoonheid zien: de schilderachtige heuvels van Luberon en de vrije, vlakkere kust- en moeraslandschappen van de Mediterrane Camargue  hebben beide hun eigen charme. 
Het arrangement behelst tweeënhalve dag paardrijden in het natuurpark Luberon en twee dagen paardrijden in Camargue. 

Luberon
De eerste drie dagen van deze paardrijvakantie verblijf je in Luberon. Je rijdt twee dagen met de gids door de glooiende heuvels  en je ontdekt de adembenemende, beschermde natuur. Naast de flora en fauna doe je een indruk op van de vruchtenteelt die deze streek kenmerkt. In de fruitgaarden worden perziken, abrikozen, amandelen en kersen geteelt. Ook vind je hier olijfgaarden. Daarnaast kent Luberon volgens goed Frans gebruik verschillende wijngaarden. 

Camargue
De laatste twee dagen van je verblijf rijd je in de Camargue, een streek die tot de verbeelding spreekt van menigeen. Je verkent dit gebied op de rug van het paard dat hier vandaan komt, de Camargue. Een lokale gids begeleidt deze tocht. Langs flamingo-koloniën, vrije Camargue-paarden en langs Camargue-stieren rijd je naar de fameuze Mediterrane stranden. Het eerste wat je zal opvallen is het enorme verschil in landschap met de Luberon.

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk buiten rijden in stap, draf en galop.

Accommodatie en eten
In Luberon overnacht je in een twee- of driepersoonskamer in een comfortabel guesthouse met overdekt zwembad, sauna en jacuzzi. In Camargue is de eenvoudige accommodatie bij het rijcentrum eveneens voorzien van twee- en driepersoonskamers. 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:
Aankomst op woensdag (bij de accommodatie uiterlijk om 10.45 uur) en verzameltransfer vanaf het station of vliegveld naar het ruitercentrum. Je maakt kennis met de groep en de gids die de tocht in de Luberon gaat begeleiden. Je leert je paard kennen waarop je de komende drie dagen gaat rijden en je bereidt je voor op de kennismakingstocht van twee uur. Diner op de basis. 

Dag 2: 
Een schitterende dagtocht over de oevers van de Durance ligt in het verschiet. Tijdens deze plezierige tocht te paard ontdek je hoe gevarieerd het landschap in deze streek is. Je rijdt door naaldbossen, door de ruige bergen van Luberon naar de oevers van de Durance. Hier rijd je over schaduwrijke paden en spot je vele vogels, waaronder de majestueuze grijze reiger. Picknick aan de kant van de Durance en terugtocht naar je onderkomen waar je kunt genieten van het zwembad. Diner en overnachting.

Dag 3:
In de morgen maak je een excursie per mini-bus naar het pittoreske dorp Lourmarin. Na de lunch in Lourmarin keer je terug naar de paarden en wordt het tijd om weer in het zadel te gaan. Je maakt een mooie rit door het naaldbos en langs wijn-, olijf- en fruitgaarden. Rond een uur of 16.00 ben je terug, stijg je af, beloon je je paard en krijg je een transfer – of rijd je in je eigen auto – naar de Camargue. Je neemt je bagage mee naar de authentieke boerderij in het hart van de Camargue waar je warm welkom wordt geheten. Je kunt dineren (niet inbegrepen) in de plaats Saintes Maries de la Mer of in het restaurant dat op 5 minuten autorijden van de boerderij af ligt. Wie niet met de auto is, kan een taxi naar Saintes Maries de la Mer boeken, taxikosten bedragen 50 euro per auto per rondrit).

Dag 4: 
Na het ontbijt maak je kennis met de lokale gids en de paarden. Vandaag rijd je door het hart van de Camargue. De tocht voert naar de oevers van de kleine Rhône. Ter bescherming van de Camargue is deze rivier voorzien van een dam. Met een pont steek je samen met je paard de rivier over om in het privé-domein Domaine du Grand Radot te komen. De gids vertelt je het verhaal over dit bijzondere gebied. Als je aan de overkant bent aangekomen, merk je in wat voor een wilde omgeving je je bevindt. Je ontdekt het strand, de bossen, de flora en de fauna van de Camargue. Picknick op het strand en tijdens de lunchpauze krijg je de gelegenheid te zwemmen. Via een andere route keer je terug naar de boerderij waar een aperitiefje wacht. Diner en overnachting.

Dag 5: 
Na het ontbijt zit je rond half tien in het zadel en rijd je te paard over ruiterpaden tussen land en meren in de richting van Saintes Maries de la Mer. Je ontdekt de verschillende niveaus van de Camargue langs de kust. Vandaag rijd je naar de oostelijke stranden van Saintes Maries de la Mer en het natuurreservaat doe je in de middag aan. Hier vind je moeraslandschappen, een rijk wildleven en de schitterende flora van de Camargue. Vogelliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen, een veelheid aan vogelsoorten strijkt hier – afhankelijk van het jaargetijde – neer. In elk geval kennen 350 vogelsoorten de Camargue. Met de minibus word je teruggebracht naar de boerderij waar de tijd om afscheid van elkaar te nemen alweer is aangebroken.

Vertrekdata (wo) Kamertype 4n *  
01/10/2022  - 31/12/2023
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
€  1.600
€  1.400
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p

* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p

Kamertype

4n *


01/10/2022  -  31/12/2023

1 pers kamer (Single)

1.600

2 a 3 pers. kamer

1.400


(*) Alle prijzen per persoon

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p

* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p


Data 2023

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Aankomstdag is woensdag.


Praktische info

 • Gewicht:
  Max 100 kg
 • Leeftijd:
  Minimaal 12 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek) Vanaf 2 ruiters gegarandeerd vertrek mogelijk tegen toeslag

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p

* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten in een- of twee- a driepersoonskamer ( meestal met eigen badkamer)
 • Op basis van volpension vanaf diner dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn, excl. 1 x lunch en 1 x diner
 • 5 dagen paardrijden ( 4 dagen 5 tot 6 uur per dag, eerste dag ong. 3 1/2 uur)
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer dag van aankomst vanaf de busstop in Lauris
 • Verzameltransfer naar bushalte Pioch Badet. Hier kun je een bus nemen naar het treinstation (aankomst hier rond 18.40 uur) of naar de luchthaven van Marseille (aankomst hier rond 19.15 uur)
 • Bagagerestricties verzameltransfers: 1 koffer per persoon, maximum 15 kg ( maximum afmetingen 70x40x40 cm)
 • Gebruik van zwembad, jacuzzi en sauna

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vlucht naar Marseille of trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden ( ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • 1 x lunch en 1 x diner
 • Reisverzekering