Paardrij avontuur in Baskenland

Dit is een trektocht voor avonturiers! Vier dagen in de bergen, twee dagen in het bos en op de stranden van de Atlantische Oceaan in het Zuiden van Frankrijk. Het Baskenland is nog erg puur.

Frankrijk
Vanaf € 1659
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Voor deze tocht moet je in goede conditie zijn. De tochten duren tot 7 uur, over soms erg moeilijk terrein. Op de moeilijkste stukken moeten de ruiters naast hun paard lopen. Waar het mogelijk is, wordt er gedraafd of gegaloppeerd. Tijdens de twee laatste dagen is het terrein wat vlakker. Dan staat ook een strandrit op het programma. Bij goed weer kan er gezwommen worden in de oceaan.

Het ‘centre equestre’ beschikt over een vijftigtal goed getrainde paarden, voornamelijk Anglo-Arabieren. Er wordt gereden met comfortabele Engelse zadels, aangepast voor trektochten. De gids spreekt Frans en Engels, en kent de streek erg goed. Hij zal ervoor zorgen dat de ruiters het zuiden van Frankrijk in al zijn schoonheid leren kennen.

De groep overnacht 1 nacht in een hotel in Saint Jean Pied-de-Port, 1 nacht in een lodge in de bergen (of een hotel in de buurt), 2 nachten in een hotel in de vallei van de Aldude en 3 nachten in een hotel in Mimizan. De maaltijden zijn typisch voor de regio. Elke avond krijgen de ruiters de kans om verschillende specialiteiten te proeven. Ook de lunches zijn samengesteld met plaatselijke specialiteiten.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Bordeaux (afspraak in hal A) en verzameltransfer om 14.00 uur naar Saint Jean Pied-de-Port. Dit is Unesco Werelderfgoed, op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Er is tijd om dit plaatsje te voet te verkennen. Avondmaal in een restaurant midden in het historisch centrum. Overnachting in een hotel ter plaatse.

Dag 2

Ontbijt om 08.00 uur, vertrek met de paarden om 10u. We rijden naar Banca. Onderweg bereiken we de top van de Monhoa, waar we een zicht van 360 graden hebben over de omgeving van de vallei van de Aldudes. Overnachting in een guest house

Dag 3

Vertrek om 10.00 uur. We rijden weer bergop en krijgen zicht op Spanje. Aankomst in het pittoreske Urepel, waar we overnachten.

Dag 4

Vertrek om 10.30 uur. We dalen af en rijden door Spaanse wouden. Overnachting in Banca. Tijdens het avondeten kunnen we proeven van forel uit de rivier in deze vallei.

Dag 5

Vertrek om 10u: We rijden bergop naar Elhorrieta. We ontdekken de ‘Cromlech’, prehistorische graven. Opnieuw hebben we prachtige panoramische zichten over de vallei en over Spanje. We dalen af naar de pas van Ispéguy. Lunch in een typisch Spaans restaurant. Daarna dalen we via een smokkelroute verder af naar Saint Etienne de Baigorry. We rijden door het stadje en eindigen onze bergtocht met Baskische wijn, voor we vertrekken naar Mimizan. Avondmaal in een restaurant in Mimizan, waar we vis- en zeevruchten proeven. Overnachting in Mimizan.

Dag 6 en 7

Twee dagen rijden, waarin we het grootste woud van Europa ontdekken, met mooie uitzichten op één van de mooiste Franse stranden. Nu is ook het moment gekomen voor een snelle galop langs de waterlijn. De tocht eindigt op zaterdagavond met zonsondergang op het strand.

Dag 8

Verzameltransfer naar de luchthaven van Bordeaux om 08.30, dit is een rit van 2 uur met aankomst op de luchthaven rond 11.30 uur. Een mogelijke vlucht terug naar huis mogelijk vanaf 13.00 uur. Als er nog tijd is voor het vertrek, bestaat de mogelijkheid door het stadscentrum te trekken.

(*) Alle prijzen per persoon

Indien de groep groter is dan 8 ruiters, dan is er een overnachting in kamer op indeling. Een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer is dan niet mogelijk te boeken.
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Vanaf 18 jaar tot max. 72 jaar

Aantal deelnemers

Min. 4 en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 1.160 km, Brussel 1.010 km

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • In kamer op indeling of tweepersoonskamer in guesthouse en hotels
 • Volpension vanaf tweede dag ontbijt t/m laatste dag ontbijt (inclusief tafelwijn en frisdrank bij lunch en diner (maximum 2 glazen in restaurant of hotel)
 • 6 dagen paardrijden, 6 tot 8 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Bordeaux € 100 p.p retour. Dag van aankomst om 14.00 uur dag van vertrek om 08.30 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur
 • Diner dag 1
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering