Ruiterkampen voor kinderen en tieners in de Elzas

vanaf € 625 BOEK NU


Ruiterkampen voor kinderen en tieners in de Elzas
Ruiterkampen voor kinderen en tieners in de Elzas
Ruiterkampen voor kinderen en tieners in de Elzas
Ruiterkampen voor kinderen en tieners in de Elzas

Voor 6- tot en met 17 jarigen worden in de Elzas ponykampen / jeugdkampen georganiseerd. De jonge deelnemers worden in leeftijdsgroepen verdeeld: er zijn arrangementen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en van 9 tot 17 jaar.

vanaf € 625

Voor 6- tot en met 17 jarigen worden in de Elzas speciale ponykampen georganiseerd. De jonge deelnemers worden in leeftijdsgroepen verdeeld: er zijn arrangementen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en er zijn vakanties voor kinderen en tieners van 9 tot 17 jaar. Er staan veel verschillende paarden – denk aan IJslanders, Fjorden en Arabische paarden - klaar om de kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. 

Elzas paardrijpret voor kinderen

In het oosten van Frankrijk ligt de sprookjesachtige Elzas. In dit heuvelachtige, beboste landschap worden gezellige ruitervakanties voor kinderen en tieners aangeboden. 
Kinderen leren hun rijvaardigheid in de buitenlucht verbeteren. Anderen die nog maar net zijn begonnen of gaan beginnen, kunnen ook mee. Zij leren de kneepjes van het paardrijden tijdens deze plezierige paardrijvakantie. 

De groepen worden op rijniveau en naar leeftijd samengesteld.

Paarden
De paarden die klaarstaan voor de kinderen zijn IJslanders, Shetlanders en Fjorden. Er zijn ook Spaanse PRE ‘s, Arabische paarden, Engelse volbloeden en Ierse cobs. En er zijn IJslandse cobs. In deze bonte kudde staat voor ieder kind een geschikt paard.

Activiteiten:
In het paardrijprogramma zijn ook onderdelen als kaartlezen en paardrijden op ongelijk terrein inbegrepen. De kinderen leren eveneens kleine obstakels te nemen.Zoleren ze bijvoorbeeld over een boomstammetje heen te stappen.  De deelnemers kunnen ook lekker zwemmen in het zwembad, spelletjes doen op het terrein en er worden kinderanimaties gegeven. Er zal een ‘bonte avond’ worden voorgesteld. Aan het einde van de vakantie is het mogelijk een galopje te maken in de vrije natuur. Bij alle activiteiten zijn ervaren begeleiders aanwezig.

De kinderen overnachten in hutten, tipi-tenten of in chalets, afhankelijk van het seizoen

Voorbeeldprogramma’s:

Beide programma's starten op zondag om 17.00 uur en eindigen op zaterdag na het ontbijt.

1: Arrangement voor kinderen van 9-17 jaar:

Dit arrangement bestaat uit 7 dagen / 6 nachten en 5 dagen met activiteiten en paardrijden (waarvan min. 5 uur per dag aan paardenactiviteiten)
Er worden halve dagtochten gereden of hele dagtochten waarbij een uitgebreide picknick deel uitmaakt van de dag. 
Daarnaast kunnen kinderen een parcours leren rijden op gevarieerd terrein. Ze leren ook over kleine obstakels te rijden die ze op een buitenrit kunnen tegenkomen. Denk daarbij aan kleine stammetjes, bruggen of hekken die geopend en gesloten moeten worden. Ook leren de kinderen kaartlezen, zodat zij zich kunnen oriënteren.  
Alles wat de kinderen in de Elzas leren, kunnen zij gebruiken om een geweldige buitenruiter te worden. Aan het einde van de vakantie is het mogelijk  een galopje te maken in de vrije natuur. En op de laatste avond bouwen de animatoren een kampvuurtje. 

2: Arrangementen voor kinderen van 6 t/m 17 jaar: 

7 dagen / 6 nachten en 5 dagen met paardrijden en  ook allerlei andere mooie buitenactiviteiten. 
In het paardrijprogramma zijn ook onderdelen als kaartlezen en paardrijden op ongelijk terrein inbegrepen. De kinderen leren eveneens kleine obstakels te nemen.Zoleren ze bijvoorbeeld over een boomstammetje heen te stappen. 
De deelnemers kunnen ook lekker zwemmen in het zwembad, spelletjes doen op het terrein en er worden kinderanimaties gegeven. Er zal een ‘bonte avond’ worden voorgesteld.
Aan het einde van de vakantie is het mogelijk een galopje te maken in de vrije natuur. 
Kinderen van alle rijniveaus zijn welkom. Op de eerste dag worden de groepen naar niveau ingedeeld.

De kinderen overnachten in hutten, tipi-tenten of in chalets, afhankelijk van het seizoen

Vertrekdata
Ruiterkampen voor 6 t/m 17 jarige
Kamertype 6n *  
03/07/2021  - 28/08/2021
Meerpersoonskamer
€  625
Vertrekdata
Ruiterkampen voor 9 t/m 17 jarige
Kamertype 6n *  
03/07/2021  - 28/08/2021
Meerpersoonskamer
€  790

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

Mogelijk te boeken in de zomermaanden tussen 03-07 en 28-08, aankomstdag is zondag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 6 jaar en max. 17 jaar
 • Reisafstand met auto:
  Utrecht 500 km, Brussel 440 km
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 500 km, Brussel 440 km

Inclusief

 • 7 dagen en 6 nachten in meerpersoonskamers
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek
 • 5 dagen met activiteiten en paardrijden. (De activiteiten met de paarden zijn min. 5 uur per dag naast de overige activiteiten bij het arrangement vanaf 9 jaar.)
 • Begeleiding van een ervaren Franstalige gids / instructeur bij de activiteiten en het paardrijden.

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van luchthaven-/ treinstation van Strasbourg of het treinstation van Colmar € 50 enkele reis p.p, van Selestat € 30, alleen mogelijk op aanvraag na overlegivm de tijden van transfer
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering