Te paard naar Saintes Maries de la Mer in de Camargue


Deze trektocht te paard voert vanuit het zuidelijke Franse binnenland naar de prachtige kust van de Camargue. Dit is een tocht vol onvergetelijke ‘couleurs locals’ op stapzekere Quarterhorses, Anglo-Arabieren en Arabieren.

vanaf € 1.900

Deze trektocht te paard voert vanuit het zuidelijke Franse binnenland naar de prachtige kust van de Camargue. Dit is een tocht vol onvergetelijke ‘couleurs locals’ op stapzekere Quarterhorses, Anglo-Arabieren en Arabieren.

Te paard vanuit de heuvels naar de kust van Camargue 

Het begin van deze Zuid-Franse trektocht te paard speelt zich in een landschap dat wordt gekenmerkt door mooie valleien, lieflijke beekjes en de stroom van de rivier de Rhône. Onderweg geniet je van de historische cultuur die op sommige plekken uitstekend bewaard is gebleven dankzij de strijd die er in vervlogen tijden om is gevoerd.

De tocht voert ver zuidwaarts en de landschappen veranderen onderweg. Uiteindelijk kom je aan bij de indrukwekkende kust van de Camargue die je tijdens de tocht erheen al een aantal keren het kunnen ontwaren.

Onderweg overnacht je in gezellige en comfortabele (plattelands-)hotelletjes waar je tevens eet.   

Dit is een uiterst gevarieerde trektocht te paard waarvan je nog lang zult nagenieten.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst in het hotel en tijd om je te installeren in de kamer. Daarna volgt een korte kennismaking met de paarden en is het tijd voor de gemeenschappelijke maaltijd in de herberg.

Dag 2: 
Onze reis te paard kan beginnen! Na het ontbijt stijgen wij op en rijden weg richting het zuiden, naar de bronnen van de Allier die zich verderop in de Loire stort. We bereiken de Allier aan het einde van de middag. Vanaf de Moure de la Gardille (de bronnen van de Allier) kan je in de verte het klooster van Mercoire ontwaren. Wij rijden door ons hotel waar wij eten en overnachten.

Dag 3:
In de ochtenduren rijden wij verder zuidwaarts. Wij rijden over de berg Goulet en onderweg komen wij op paden die zich perfect lenen om te galopperen. Bij Chalet, voor de top van Finiels, kunnen wij in de verte het Middellandse Zeegebied al zien. En recht voor ons ligt Barre des Cévennes. Daar zullen wij de nacht doorbrengen.

Dag 4: 
Vandaag rijden wij over de gevierde route waar de endurance van Florac zich afspeelt. Vervolgens komen wij aan bij Aire aan de kust en aan de voet van de berg Aigoual. Het landschap is veranderd. Wij begeven ons nu in de Cévennes, land van de Camisard die met de monarchie om hun culturele vrijheid hebben gevochten. Wij doen veel nieuwe indrukken op voor wij aankomen bij onze herberg waar de kamers al op ons wachten voor de nacht.

Dag 5:
Een vroeg vertrek in oostelijke richting brengt ons eerst langs het kruis dat is gemaakt van stenen. Daarna volgen wij de sporen van de paden waarover het vee wordt gedreven van zomer- naar winterweiden en vice versa.We rijden langs verschillende bergtoppen en we  ontdekken hoe zeker onze paarden op hun benen staan. We rijden naar een plattelandshotelletje in Colognac waar wij overnachten.

Dag 6 en 7: 
We laten Alès in het oosten liggen en trekken het gebied van Gard in. We rijden  tussen kleine dalen en wijngaarden. We volgen de loop van de Gardon en merken dat deze ons behoorlijk ver naar het zuiden brengt. De top van de St Loup overheerst de vallei van Gardon. De tocht van vandaag brengt ons naar Bragassargues of naar Buzinargues voor de overnachting.   

Dag 8: 
Vandaag maken wij een tocht die ons onder meer over de zeer romantische brug van Lunel brengt. Deze stamt uit de Romeinse tijd. Deze etappe kan je niet missen als je eenmaal in deze omgeving bent. Martine en zijn rijdende bar wacht onderweg op ons voor een kleine koffiepauze. Daarna rijden we naar Carbonnière en Aigues-Mortes waar wij ons onderkomen vinden.

Dag 9: 
We rijden over de hellingen bij de magnifieke stad Aigues-Mortes die werd ontwikkeld door Louis IX (Saint Louis) en de tijd overstijgt. Hier heb je het gevoel in een andere tijd te zijn aangekomen. Bij het fort van Peccais, de vesting Vauban, geven zand, zout en water de Camargue zijn onvergetelijke kleur. We beleven een groots moment tijdens de rit langs de kleine Rhône voor we in de verte Saintes Maries de la Mer ontdekken.

Dag 10: 
De laatste dag te paard is alweer aangebroken en wij gaan op ontdekkingsreis door de Camargue. De stieren en roze flamingo’s laten zich aan ons zien en we galopperen over het strand. We picknicken aan zee en zoals het zuiden wil, sluiten wij de dag af met een lied. De avond belooft warm te worden op het geluid van zigeunermuziek.

Dag 11: 
Als wij ontwaken is de droom voorbij. Het is tijd voor het afscheid en voor treinreizigers is een transfer naar het station mogelijk.       

Vertrekdata Kamertype 10n *  
14/09/2023  - 24/09/2023
Kamer op indeling
€  1.900
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

10n *


14/09/2023  -  24/09/2023

Kamer op indeling

1.900


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

14-09 t/m 24-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 1.000 km, Brussel 850 km

Inclusief

 • 11 dagen / 10 nachten op indeling twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
 • 9 dagen paardrijden volgens het programma
 • Duits- en Franstalige begeleiding
 • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 12 kg)
 • Verzameltransfer dag van aankomst om 17.00 uur op station La Bastide Saint Laurent les Bains, dag van vertrek trein na 11.00 uur mogelijk vanaf station Nimes

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering