Trektocht door de wijngaarden van Bordeaux

Paardrijden en fantastische wijnen proeven: dat is echt leven als God in Frankrijk! De Bordeaux-wijnen zijn misschien wel de bekendste ter wereld. Tijdens deze trektocht rijd je door de meest prestigieuze wijngaarden.

Frankrijk
Vanaf € 2285
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden en fantastische wijnen proeven: dat is echt leven als God in Frankrijk! De Bordeaux-wijnen zijn misschien wel de bekendste ter wereld. Tijdens deze trektocht rijd je door de meest prestigieuze wijngaarden. Médoc, Côtes de Blaye, Côtes de Bourg, Fronsac, Lalande de Pomerol, St.Émillion, l’Entre deux mers, Premières Côtes de Bordeaux, Graves en Sauternes staan op het programma.

En er valt hier ook heel wat bouwkundig erfgoed te ontdekken, zoals de Citadel van Blaye, de middeleeuwse stad Saint Émilion, het kasteel van Rauzan en de bastide van Cadillac uit de 13de eeuw. Al het goede van Frankrijk om een week tijd!

Er wordt gereden met anglo-arabieren, Franse warmbloeden en Franse dravers. Het zijn sterke paarden, met een grootte tussen 1m52 en 1m70. De paarden leven samen in een kudden en zijn dus aan mekaar gewend. Ze werden geselecteerd voor hun goed karakter en getraind om dit soort tochten te maken. Het team ter plaatste helpt iedereen verder, maar tijdens de trektocht wordt gevraagd dat ruiters de verzorging van hun eigen paard zoveel mogelijk op zich nemen.

Een minibus vervoert de bagage. De picknick is georganiseerd, met verschillende salades, hapjes en wijn. Ongeveer om de twee uur wordt er een pauze gehouden.

Voorbeeldprogramma

(afhankelijk van de week kan de trektocht in omgekeerde richting gereden worden)

Dag 1

Aankomst ofwel in het treinstation om 17u30, ofwel in de luchthaven van Bordeaux om 18u30, aan de informatiestand in hal B. Transfer naar de B&B in Listrac.

Dag 2

We rijden over vlakke grond tussen wijngaarden en bossen. Picknick aan de oevers van de Gironde. We proeven de Medoc in het wijnmuseum van Maucaillou. We steken de Gironde over, met onze paarden, met de ferry naar Blaye (oversteek duurt ongeveer 40 minuten). Daar bezoeken we de citadel van Vauban te paard. Daarna bezoeken we een wijnboer in het kasteel van Frédignac. Overnachting in een hotel vlakbij.

Dag 3

We rijden door de Côtes de Blaye en de Côtes de Bourg. Dit is heuvelachtig terrein. Picknick bij het wijnkasteel Guyonne. We proeven de Côte de Bourg. Na de middag rijden we over vlakker terrein naar Cobnezais. Overnachting in de wijngaard Gravette. Wijn proeven bij de maaltijd.

Dag 4

We rijden door wijngaarden en bossen naar het kasteel Mayne Veil. Daar picknicken we en proeven we de Fronsac. We rijden door de Pomerol-streek. We laten onze paarden achter bij het kasteel Belles Graves om er de Lalande de Pomerol te proeven. Overnachting in een hotel in Libourne.

Dag 5

We rijden naar Saint Émilion langs de bekende château Pétrus, Cheval Blanc en château Figeac. Picknick bij het kasteel van Robin des Moines, wijn proeven en vrij bezoek aan Saint Émilion. Na de middag rijden we door de Dordogne-vallei. Overnachting in een B&B in Saint Jean de Blaignac.

Dag 6

We rijden door het gebied l’Entre deux mers. Het landschap hier is afwisselend en de thuisbasis van enkele mooie wijnhuizen. We stoppen aan het kasteel van Rauzan en proeven er Entre deux Mers. Na de middag wordt het wat heuveliger, wanneer we verder trekken naar het kasteel van Broustaret, een B&B. Diner in Cadillac, waar we de Premières Côtes de Bordeaux proeven. Bezoek aan de stad ‘by night’.

Dag 7

We rijden eerst in de richting van Caillac en daarna naar de vallei van de Garonne. Zo bereiken we de wijngaarden van Graves en Sauternes. Picknick aan het kasteel van Myrat. De graaf van Pontac zal ons zijn kasteel tonen en natuurlijk zijn wijn latne proeven. Na de middag galopperen we tussen wijngaarden en bossen door, tot aan Sauternes. Vanuit La Tour Blanche hebben we een mooi uitzicht over de wijngaarden van Sauternes. Tijdens de maaltijd proeven we de wijnen van Graves. Overnachting in het Château d’Arche.

Dag 8

Ontbijt en transfer naar Bordeaux.

(*) Alle prijzen per persoon
Ervaring

Voor zeer ervaren ruiters met voldoende recente rijervaring en goede lichamelijke conditie.

Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Op aanvraag

Aantal deelnemers

Min. 5 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Bagage advies

Max. per persoon 1 tas, max 20kg.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers in hotel of bed & breakfast, kamers met wc en douche
  • Volpension, met picknick onderweg vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
  • 6 dagen paardrijden volgens omschrijving, gemiddeld 5 uur per dag. Op dag van aankomst een testrit om de rijervaring te controleren.
  • Franstalige gids met Engelstalige assistentie

Exclusief

  • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Bordeaux, € 20 p.p retour, om 18.30 uur op dag van aankomst. Op dag van vertrek eerste vlucht terug mogelijk vanaf 13.00 uur.
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven, wijnproeverij, entree kasteelbezoek, andere supplementen buiten het menu
  • Reisverzekering