Van de Provençe naar de Camargue te paard

Maak een betoverende trektocht te paard vanuit het natuurpark Luberon in de Provençe naar de indrukwekkende Camargue.

Frankrijk
Vanaf € 1800
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Trektocht te paard door schilderachtige Luberon naar de Camargue

Stel je voor hoe je door het schilderachtige landschap van Vincent van Gogh paardrijdt en dan aankomt in het land van flamingo’s, zwarte stieren en witte paarden: de Camargue. Het gebeurt in deze trektocht te paard van Luberon naar Camargue. Je maakt kennis met de natuur van Zuid-Frankrijk, maar ook met de streekhistorie en de cultuur.

Tijdens de trektocht te paard wordt onderweg gepicknickt. Een assistent zet de lunch op locatie klaar voor de ruiters.

Onderkomens
De overnachtingen hebben plaats in charmante onderkomens – pension, B&B, hotel - in de streek. Over het diner hoeft niemand zich zorgen te maken; in Frankrijk is de keuken immers altijd tiptop in orde.
Van ruiters wordt verwacht dat zij ervaring hebbe met buitenritten, kunnen stappen, draven, galopperen en in rengalop. Je rijdt in comfortabele zadels, speciaal gemaakt voor trektochten.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Een verzameltransfer of aankomst op eigen gelegenheid op de uitvalsbasis. Indien aankomst met eigen auto mogelijk tussen 16.00 uur en 19.00 uur (eerder niet mogelijk) Welkomstdrankje om 19.30 uur en bespreking van de komende dagen. De gids stelt zich voor en eet met de groep mee.

Dag 2:

De trektocht kan beginnen. Na het zadelen stijgen we op en rijden over de voet van de berg Luberon door bossen van naaldbomen en eiken naar de vallei van de Durance. Hier steken we de rivier Durance over. Eenmaal aan de overkant, is het tijd voor de picknick. De middagrit brengt ons op een pad langs het Alpilles-kanaal dat naar de boerderij leidt waar onze paarden overnachten. Wij krijgen een transfer naar ons onderkomen, een B&B of de uitvalsbasis.

Dag 3:

Vandaag rijden we het Alpilles natuurpark in. We rijden de vallei uit richting het land van Vincent van Gogh: de Alpilles. Na een dag genieten in het zadel arriveren we aan het einde van de middag bij het Romeinse dorp Eygalière. Pauze bij de mooie kapel van St. Sixte. Diner en ovenachting in een pension in de buurt van Eygalieres.

Dag 4:

We laten Eygalieres achter ons en vertrekken richting Les Beaux de Provençe. Dit is het landschap dat Van Gogh graag schilderde. Voor het ziekenhuis in de buurt van Saint Rémy de Provençe stoppen wij. Dit is het ziekenhuis waar de schilder verbleef en zijn beroemde schilderijen schilderde. Na deze stop rijden we verder richting onze lunch. Onderweg bewonderen we Romeinse monumenten bij een verborgen meertje in de heuvels. ’s Middags rijden we naar de toppen van de Alpilles waar we genieten van het wonderschone panorama. Aan het einde ven de tocht bij Les Beaux de Provençe wacht de truck op ons. De paarden worden ingeladen. Ruiters kunnen het dorp of de oude steengroeve bezoeken. Dit jaar wordt in de steengroeve een uitmuntende multimediale show opgevoerd met muziek en projecties van de schilderijen van Van Gogh. Na de pauze volgt de transfer per minibus naar het hart van de Camargue. Dorpsbezoek en verder per bus naar de poort van de Camargue waar onze accommodatie ligt. Overnachting in een tot hotel getransformeerd klooster. Wij dineren in een typische herberg behorend bij het hotel.

Dag 5:

Na het ontbijt vertrekken we met onze paarden naar een ranch met stieren en paarden. Hier aangekomen krijgen we een warm welkom van de gepassioneerde rancheigenaar. We vergezellen hem te paard naar zijn kudde stieren, waana we deze kudde gaan verplaatsen te paard. Hij vertelt ons hier alles over zijn stieren, de tradities en de fokmethoden. Hierna staat er een heerlijke picknicklunch op ons te wachten. Vervolgens stappen we weer op onze paarden en rijden via een mooie route naar ons hotel. Aan het einde van de dag komen we aan bij zee. Tijd voor dorpsbezoek en diner in een restaurant. We overnachten in een hotel vlakbij het dorp Les Saintes Maries de la Mer.

Dag 6:

We maken een heerlijke strandrit in de ochtend. We galopperen langs het water en stappen de zee in. Onze assistent bereidt de lunch bij ons hotel en ’s middags rijden we langs het Vacares-meer. In dit gebied treffen we veel flamingo’s en wilde vogels. Na dit kleurige schouwspel zit onze laatste etappe van de trektocht er alweer op. Transfer naar de uitvalsbasis bij Luberon waar we genieten van een afsluitend gezamenlijk diner.

Dag 7:

Na het ontbijt is het tijd voor het afscheid en eventueel een verzameltransfer naar het vliegveld of het station.

(*) Alle prijzen per persoon
Ervaring:

Gevorderde ruiter met buitenrijervaring

Gewicht:

Maximum 100kg

Leeftijd:

Minimaal 12 jaar met rijervaring en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 7 ruiters ( 3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 1.150km, Brussel 980 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten een-, twee- of driepersoonskamer, meestal met eigen badkamer (afhankelijk van reservering)
 • Op basis van volpension vanaf diner dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer heen: op zondag vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 17.15 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.30 uur), luchthaven Marseille ( aankomen voor 16.45 uur)
 • Verzameltransfer terug: op zaterdag vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 10.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 10.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 11.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur)
 • Bagagerestricties verzameltransfers: 1 koffer per persoon, maximum 15 kg ( maximum afmetingen 90x65x35 cm)
 • Gebruik van zwembad, jacuzzi en sauna

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vliegen op Marseille, trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden (ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • Reisverzekering