Zevendaagse trektocht te paard: ‘Uitgebreide Loire Kastelentocht’

Deze trektocht te paard van zeven dagen en zes overnachtingen voert door Sologne en Touraine. De paarden voor deze tocht zijn Franches Montagnes en Arabisch Franches Montagnes kruisingen.

Frankrijk
Vanaf € 1890
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ontdek de mooiste kastelen in Sologne en Touraine.

Deze trektocht te paard van zeven dagen en zes overnachtingen voert door Sologne en Touraine. De paarden voor deze tocht zijn Franches Montagnes en Arabisch Franches Montagnes kruisingen, alle sterk en met natural horsemanship goed getraind. Je maakt gegarandeerd een mooie trektocht op deze paarden in dit lieflijke gebied vol historie.

Op deze trektocht te paard ontdek je historische kastelen, indrukwekkend en prachtig onderhouden. Zo bezoek je een voormalig jachtkasteel, een dameskasteel dat over de rivier Cher is gebouwd, het bijzondere Beauregard met zijn geweldige portrettengalerij en het laatste huis van Leonardo da Vinci, om een greep uit het programma te doen.

De omgeving waar je te paard doorheen trekt is idyllisch. De Loire stroomt door de valleien waar je rijdt, je galoppeert over zachte bospaden naar het mooie Touraine en je geniet van de heuvels die het landschap laten glooien.

De paarden
De paarden zijn speciaal getraind om trektochten te rijden. Het gaat om Franches Montagnes en Arabisch Franches Montagnes-kruisingen. Zij zijn getraind met de natural horsemanship-methode. De paarden zijn zelfverzekerd en sterk, respectvol en gezond van lichaam en geest. Zij worden met Engels tuig gereden. De zadels zijn voorzien van zadeltassen.

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in alle gangen rijden in Engelse zadels

Gidsen
De tocht wordt begeleid door gidsen die het gebied door en door kennen; zij zijn hier geboren en getogen en wonen er nog steeds. Zij zorgen ervoor dat je het gebied op de mooiste manier ontdekt.

Dagelijks breng je 3 tot 4 uur door in het zadel om te genieten van dit historische gebied vol cultuur maar ook prachtige natuur. Je rijdt elke dag naar een ander kasteel met een eigen verhaal. Let wel: de toegang tot de kastelen is niet bij de prijs inbegrepen, je rekent de tickets ter plaatse af. Eenmaal is een kasteelbezoek gratis.

Onderweg geniet je van huisgemaakte lunches, bereid door de cateraar van de organisatie.

Overnachtingen
Je overnacht twee nachten in een 3-sterrenhotel en twee nachten in een 4-sterrenhotel. Er wordt uitgegaan van tweepersoonskamers met eigen badkamer. Wie solo reist kan een kamer delen, maar als dit organisatorisch onverhoopt niet mogelijk blijkt, dan wordt de toeslag voor een eenpersoonskamer door de organisatie in rekening gebracht.

Wie bij voorkeur een eenpersoonskamer wil, kan deze van tevoren aanvragen. Afhankelijk van de beschikbaarheid word je dan ingedeeld op een eenpersoonskamer, waarvoor standaard een toeslag in rekening wordt gebracht.

Een transfer van en naar treinstation Blois wordt een toeslag gerekend.

(*) Alle prijzen per persoon

Extra nacht op basis van halfpension € 80 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 120 p.p.p.n in eenpersoonskamer
Voorbeeldprogramma Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Dag 1

Vrije aankomst vanaf 18.30 uur in het driesterrenhotel. Bij een aperitiefje volgt een bespreking met de gids over de komende week. Diner en overnachting.

Dag 2

Je maakt vandaag vanuit het zadel kennis met de mooie streek Sologne waar de paarden je naar meren en prachtige bossen brengen. De ochtendrit voert je over de ruiterpaden van het Chambord Nationaal Park naar het kasteel Chambord waar je afstijgt voor de lunch. Chambord is een gigantisch 16e-eeuws jachtkasteel gebouwd door François de 1e. Chambord is vandaag de dag een stukje erfgoed waar de Fransen erg trots op zijn. Je kunt het kasteel bezoeken (hiervoor is 1,5 uur uitgetrokken) en gaat daarna weer te paard. ’s Middags rijd je naar kasteel Villesavin waar de paarden overnachten. Ruiters gaan naar het 3-sterrenhotel met zwembad.

Dag 3

In Villesavin waar de paarden hebben overnacht, ga je weer te paard om naar Beauregard te rijden. Dit is een klein 15e eeuws kasteel. Op deze locatie geniet je van de lunch. Beauregard biedt onderdak aan een beroemde galerij met 327 portretten van historische figuren, inclusief de muurschilderingen van Lapis Lazuli. Na het bezoek van een uur rijd je Sologne uit en Touraine in. In Touraine rijd je naar het dorp Ouchamps voor het diner en de overnachting in een 4-sterrenhotel met zwembad.

Dag 4

Vanuit Ouchamps rijd je door Beuvron in Candé naar de oevers van de rivier de Loire en het majestueuze kasteel van Chaumont sur Loire dat over het mooie landschap uitkijkt. Chaumont sur Loire is gebouwd op de overblijfselen van een oud fort van de graaf van Blois. Het fort werd opgetrokken om zijn kasteel tegen invallen te beschermen. De lunch wordt gevolgd door een bezoek aan dit kasteel en de bijbehorende tuinen. Je kunt de stallen en de schitterende buitenbak bewonderen. Na anderhalf stijg je weer op en rijd je over de oevers van de Loire. De oevers leiden je naar Mosnes waar je overnacht in een driesterrenhotel met zwembad en Spa-mogelijkheden.

Dag 5

Je begint deze dag met een bezoek aan de Clos Lucé. Dit beeldige Renaissance herenhuis is de laatste thuishaven geweest van de fameuze Leonardo da Vinci. Je treft hier ook het museum van uitvindingen van Da Vinci. Na dit bezoek ga je terug naar de paarden en verlaat je de oevers van de Loire rond een uur of 11. Je rijdt zuidwaarts en geniet van je lunch in het mooie bos van Amboise. ’s Middags rijd je naar een Loire-vallei die wordt gedomineerd door het Chenonceau kasteel. Tweede overnachting in het driesterrenhotel waar je gisteren aankwam.

Dag 6

Deze dag begint met een bezoek van een uur aan het kasteel van Chenonceau met zijn mooie tuinen. Dit kasteel is bekend als het Dameskasteel. Het was in eigendom van Diane de Poitiers of Catherine de Medicis. Chenonceau werd gebouwd op een brug die over de rivier Cher ligt. Cehnonceau is een van de meest imposante kastelen in het Loire gebied. Na het bezoek ga je naar de paarden en geniet je van de lunch in het bos van Montrichard. Daarna stijg je op voor een middag in de natuur. In het land van de kastelen en in het grote bos van Touraine zal je genieten van uitgebreide galoppades. Aan het eind van de middag arriveer je in Ouchamps. Je overnacht weer in het 4-sterrenhotel met zwembad waar je eerder deze week ook hebt gedineerd en overnacht.

Dag 7

Op deze laatste dag van je vakantie verlaat je Touraine en keert terug naar Sologne. Hier ontdek je het kasteel van Cheverny, het herenhuis waar Hergé kapitein Haddocks landhuis, Marlinspike Hall vorm gaf. Een gratis bezoek aan dit kasteel van een uur staat op het programma voordat je de terugrit voortzet. Op deze laatste etappe rijd je door parken waar wild wordt gefokt. Misschien heb je het geluk herten of wilde beren te spotten. Rond 18.00 uur ben je weer terug bij de stallen, vanaf 19.00 uur is het tijd om afscheid te nemen nadat je een afscheidsdrankje ‘à la Française’ hebt gedronken.

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in een-/ of tweepersoonskamer of kamer op indeling indien mogelijk. Met prive sanitair.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m de lunch op de dag van vertrek. Excl. drankjes
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 3 tot 4,5 uur per dag
 • Frans-/ en Engelstalige gids
 • Transport van de bagage

Exclusief

 • Heen-/ en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Blois / Chambord € 40 per auto met max 5 personen, enkele reis. Ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Entree bezoekjes aan bezienswaardigheden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Extra nacht op basis van halfpension € 80 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 120 p.p.p.n in eenpersoonskamer
 • Reis-/annuleringsverzekering