Authentiek IJsland: Schapen drijven op IJslandse paarden


De oude traditie van het vee bijeen te drijven is in IJsland springlevend gebleven en een ervaring biedt de je van je leven niet zult vergeten. Op IJslandse paarden neem je deel aan dit bijzondere werk.

vanaf € 1.967

Authentieker dan in dit vierdaagse herfstarrangement kan je IJsland niet beleven: Te paard werk je mee aan de round-up van de dieren die de zomer hebben doorgebracht in de hooggelegen landen. De oude traditie het vee bijeen te drijven is in IJsland springlevend gebleven en een ervaring biedt de je van je leven niet zult vergeten. Op IJslandse paarden neem je deel aan dit bijzondere werk.

Te paard schapen drijven in IJsland in herfstkleuren

Stel je duizenden schapen voor die in de hooglanden van IJsland lopen. Ze hebben er de hele zomer gespendeerd, maar moeten aan het einde van die periode weer terug naar hun winterverblijf. Daarvoor rijd je in de drijversgroep langs de langste gletsjerrivier van IJsland terwijl het land al in herfstkleuren zit. Je rijdt door de weidse en kleurrijke vallei van Djórsádalur met zijn pseudo-kraters die voor spektakel in het landschap zorgen. In deze tijd van het jaar wil het Noorderlicht ook aan de sterrenhemel dansen. Dagelijks breng je drie tot vijf uur door in het zadel. We volgen vooral het tempo van de schapen.

Je overnacht in een 3-sterrenhotel met mooi uitzicht op de berg Hekla. In de tuin staat een heerlijke hot tub waar je na een dag van schapendrijven heerlijk in kunt bijkomen. Diner is op eigen gelegenheid en niet bij het arrangement inbegrepen. 

Van ruiters wordt gevorderd rijniveau verwacht en een goede fitheid. Maximumgewicht ruiters: 110 kg.

Voorbeeldprogramma:

Gelieve bij dit arrangement rekening te houden met eventueel een dag eerder aan te komen en een dag later vertrek naar huis. Graag helpen we u verder bij het vinden van een geschikte accommodatie hiervoor.

Donderdag, 10 september: 
Transfer van je hotel in Reykjavik naar de paarden (sta klaar in rijkleding). We beginnen  onze tocht bij een fascinerende replica van een Viking-boerderij die ook diende als een van de locaties waar Game of Thrones werd opgenomen. We zadelen op en rijden naar de kolommen van basalt en de waterval Hjálparfoss voor we bij de schaapskudde zijn. Reken erop dat er zo’n drieduizend schapen uit de bergen komen. Wij volgen de schapen en helpen de herders de dieren naar de landweggetjes onder de berg Hekla te drijven. We laten de schapen achter bij een boerderij en gaan na vijf tot zes uur in het zadel naar ons hotel.

Vrijdag, 11 september:  
We moeten er vroeg uit, omdat de herders voor het dauw beginnen. Het is een prachtig gezicht om in de vroege herfstochtend dit najaarsritueel te aanschouwen. Rond 10.00 uur komen we aan bij de schapenpaddock. Kort daarna begint het uitzoeken van de schapen. Iedere boer moet zijn schapen vinden en deze naar zijn eigen kraal drijven. Wij nemen deel aan dit uitzoekwerk en volgen een boer met zijn schapen naar zijn boerderij. We spenderen vier tot vijf uur in het zadel waarna we terugkeren naar het hotel waar we kunnen eten. 

Zaterdag, 12 september: 
Na het ontbijt brengen wij de paarden naar Reykjaréttir voor een andere round-up van schapen en we rijden langs de mooie, rustige gletsjerrivier Djórsá. We genieten van de schitterende panorama’s op de gletsjers. Later ontspannen we in een thermisch bad. Onderweg naar het hotel hebben we de optie in een plattelandsrestaurant te eten. Tijd in het zadel: vier tot vijf uur.

Zondag, 13 september: 
Na het ontbijt checken wij uit bij het hotel. We gaan naar de paarden toe en maken een mooie tocht in een afgelegen vallei. We rijden langs de rivier Stóra-Laxá en door de brede canyon naar de prachtige kolommen van basalt van Hrepphólar. We rijden naar een charmant IJslands erfgoedmuseum en na de lunch steken we de rivier weer over. Aan de overkant bewonderen we de magnifieke uitzichten op de canyon en keren vervolgens terug naar de boerderij. We hebben vier tot vijf uur paardgereden. Aan het einde van de middag volgt de transfer naar Reykjavik. Je kunt ervoor kiezen bij het busstation te worden afgezet om de bus naar het vliegveld te nemen of nog nachtje Reykjavik bij te boeken. In dat geval word je bij je hotel afgezet

Vertrekdata Kamertype 3n *  
15/09/2022  - 18/09/2022
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  2.196
€  1.967
€  1.967
€  1.967

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 296.000 Eenpersoonstoeslag ISK 34.500

Kamertype

3n *


15/09/2022  -  18/09/2022

1 pers kamer (Single)

2.196

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.967

2 pers kamer (Double)

1.967

2 pers kamer (Twin)

1.967


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 296.000 Eenpersoonstoeslag ISK 34.500

Data 2022

15-09 t/m 18-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min 2 ruiters en max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek) Grotere groepen mogelijk op aanvraag

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in een 3* hotel een-/tweepersoonskamers met eigen sanitair
 • Inclusief 3x ontbijt, 4x lunch
 • 4 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding van een gids tijdens het paardrijden
 • Transfer van en naar je accommodatie in Reykjavik en overige transfers genoemd in het programma
 • Toegang tot Samansafn Museum
 • Toegang tot de geothermal bathing spring

Exclusief

 • Heen-/terugreis
 • Drankjes
 • Diners
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra overnachting vooraf aan het arrangement en aan het eind van laatste dag
 • Reis-/annuleringsverzekering