Northern Exposure Tocht

Zie jij jezelf al helemaal op een stoer IJslands paard rijden in de weidse en ongerepte natuur? Dan is deze reis - volgens het Britse Sunday Times een van de tien mooiste trektochten ter wereld - echt iets voor jou.

IJsland
Vanaf € 2590
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Bij deze 6-daagse trektocht naar het noorden van IJsland zit je in totaal 5 dagen in het zadel en in die tijd leg je maar liefst 160 kilometer af. Toch zal deze tijd voorbijvliegen, omdat je herhaaldelijk zult worden overdonderd door het IJslandse natuurschoon. Zo ga je alleen al op de eerste dag naar de Ásbyrgi Canyon en Dettifoss (de grootste waterval van Europa). Verder bezoek je tijdens deze reis ook de opmerkelijke rotsformaties van Hljóðaklettar. De trektocht begint in Húsavík en gaat richting het meer van Mývatn, een gebied dat bekendstaat om zijn vulkanische creaties, bubbelende modderpoelen en grote diversiteit aan vogelsoorten. Hier kun je na een lange dag in het zadel heerlijk ontspannen door een bad te nemen in een thermische warmwaterbron.

De ruigere landschappen op deze tocht worden afgewisseld met zachte ruiterpaden die uitermate geschikt zijn voor een tölt, een unieke gang van het IJslandse paard. En als je altijd al walvissen hebt willen spotten in de zee, kun je hiervoor ter plaatse een boottour bij boeken (niet inbegrepen in de prijs).

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst tussen 06.30 uur en 07.30 uur. Belangrijk: zorg ervoor dat je jouw rijkleding al aan hebt en neem je paspoort mee voor de binnenlandse vlucht. Verzameltransfer van busstation Reykjavik naar vliegveld Domestic voor de vlucht naar Húsavík en bustransfer naar Bjarnastaoir. Bij Bjarnastaðir lunchen we en beginnen onze rit met een korte introductie van het IJslandse paard en zijn speciale gangen. Dit is echt een dag om te onthouden wanneer we aan de oostkant van het Nationale Park Jökulsárgljúfur rijden en plaatsen zoals Gloppa, Hallhöfðastígur met uitzicht op Hljóðaklettar en nog veel meer bezoeken. Na het rijden hebben we een sightseeingtour per bus naar Europa's grootste waterval, Dettifoss en de beroemde Ásbyrgi Canyon, een van de wonderen van de natuur, een brede hoefijzervormige kloof met steile rotswanden tot 100 m hoog. (Ong. 20 km)

Dag 2

Vandaag staat een rit naar Theistareykir op het programma. Nadat je via een brug een gletsjerrivier bent overgestoken, trek je verder de bergen in naar een bijzonder punt waar de ene continentale plaat overgaat in de andere. Dit gebied staat niet voor niets bekend om zijn vulkanische activiteit. Grote kans dat je in het landschap om je heen menig diepe bergspleet en verkleuringen in het gesteente zult zien. (rit van 35km)

Dag 3

Vandaag rijd je van Theistareykir area naar Halldorstaðir í Laxárdal. Na deze tocht van circa 35 kilometer zul je per auto naar Heiðarbær worden gebracht. Op deze plek, waar je de komende twee nachten zult slapen, is een zwembad aanwezig.

Dag 4

Je begint de dag met een bustour naar Jarðböð, waar je een heerlijk warm bad kunt nemen in de geothermische lagune. Ook bezoek je Dimmuborgir, bekend van zijn bijzondere zwarte rotsformaties. Later die dag maak je te paard een mooie rit door de Laxárdalur-vallei. De tocht van vandaag eindigt bij Skógarhlíð, waar de paarden achterblijven. Zelf breng je deze nacht wederom in Heiðarbær door.(rit van 30 km)

Dag 5

Tijdens de laatste rijdag staat een rit van 40 kilometer op het programma. Je rijdt via de Geldingadalur-vallei richting de kust en naar de fjord van Öxarfjörður. Deze rit eindigt bij de Bjarnastaðir-farm, waar je nog een paar uurtjes heerlijk kunt ontspannen in de hottub. (rit van 40km)

Dag 6

In de ochtend word je per bus naar Húsavík gebracht. Liefhebbers kunnen meedoen aan een boottour om walvissen te spotten (kosten: 80 euro) (BOOTTOUR NIET MOGELIJK IN 2024!), maar je kunt ook ervoor kiezen om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken of gebruik te maken van het plaatselijke zwembad. ’s Middags vlieg je terug naar Reykjavik.

(*) Alle prijzen voor aantal personen aangegeven

25% korting voor kinderen tot 12 jaar.

Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid

Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Prijzen 2024

Hoogseizoen valt in de periode 24-06 t/m 18-08. Alle data daar buiten is het Laagseizoen

Laagseizoen: € 2.550 p.p / Hoogseizoen: € 2.590 p.p
Gewicht

Max. 110kg

Leeftijd

Op aanvraag, minderjarige onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 16 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 6 dagen/5 nachten in slaapzakaccommodatie in eenvoudige meerpersoonskamers
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt incl. niet-alcoholische dranken
 • Binnenlandse vlucht Reykjavik – Husavik
 • Bustransfer Husavik v.v.
 • 5 dagen paardrijden
 • Ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik
 • Flybus van/naar busstation in Reykjavik
 • Eigen slaapzak meebrengen
 • Alcoholische dranken
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag glutenvrije maaltijden (op aanvraag) € 100 p.p. ter plaatse betalen
 • Reisverzekering