Etna Trektocht Sicilië

Te paard door vier parken op Sicilië, dat is genieten van mooie landschappen, adembenemende vergezichten, natuur en gastronomie. Vele uren in het zadel, dat zijn veel onvergetelijke ervaringen.

Italië
Vanaf € 1749
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Te paard door vier parken op Sicilië, dat is genieten van mooie landschappen, adembenemende vergezichten, natuur en gastronomie. Vele uren in het zadel, dat zijn veel onvergetelijke ervaringen

Deze trektocht doorkruist het hele noordoostelijke deel van Sicilië. We rijden door de vier parken: Madonie, Nebrodi, Etna en Alcantara. Het is een ontdekkingstocht van prachtige landschappen, bossen, meren en vergezichten. Maar ook een vleugje geschiedenis en meer dan een beetje plaatselijke gastronomie.

Overnachten gebeurt altijd in heel degelijke accommodatie, vooral plattelandstoerisme en gerestaureerde boerderijen. Alle verplaatsingen tijdens deze trektocht gebeuren te paard, de paarden slapen altijd op dezelfde locaties als de ruiters.

De paarden zijn kruisingen van Arabische volbloeden met plaatselijke rassen. De dieren groeiden in de regio op en zijn vertrouwd met het terrein. Er wordt gereden met Engelse of westernzadels. Alle gidsen kennen de streek zeer goed en kunnen alle nodige uitleg geven. Minstens één van de gidsen spreekt Engels.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst

Dag 2

Verdeling van de paarden en zadels. Rond 9u verrekken we door het platteland rondom Castelbuono, een charmant Middeleeuws stadje rijk aan geschiedenis en traditie. Via een groot kurkeikenbos banen we ons een weg naar Geraci, een bergdorpje op duizend meter hoogte dat bekend is om zijn kasteel en zijn mineraalwater. Na een korte pauze laten we de bossen achter ons en trekken we over verlaten paden tot we in de namiddag een prachtige hoeve bereiken op de overs van de Raino-rivier. Daar genieten we van een hartig diner, bereid met plaatselijke producten. Ongeveer 7 uur in het zadel.

Dag 3

We vertrekken op de boerderij en volgen een oud pad met schitterende uitzichten over de velden. We bereiken het punt waar de provincies Palermo, Enna en Messina samen komen. Daarna duiken we weer de bossen in, meer bepaald in het Sambughetti-Campanito reservaat. Daar picknicken we. We volgen een steil pad tussen de kurkeiken om onze overnachtingsplaats voor vanavond te bereiken. Ongeveer 5 uur in het zadel.

Dag 4

Intussen bereiken we het hart van het Nebrodi-park en we volgen een kilometers lange weg tussen bossen en hoge bergweiden. Het is een landschap met een eigen karakter en het levert adembenemende uitzichten op op de Tyrreense zee aan de ene kant en op het Siciliaanse binnenland aan de anere kant. We rijden door beukenbossen San Fratello binnen, bekend voor de plaatselijke sanfratellani paarden, met hun sterke lichaamsbouw en grote hoofd. Misschien zien we hen wel grazen in het wild. Lunchen doen we op een open plek in de schaduw van de bomen bij een waterbron. Na de middag komen we aan in ons hotel, waar we opnieuw kunnen genieten van een fantastisch diner met plaatselijke producten. Ongeveer 8 uur in het zadel.

Dag 5

Misschien wel de allermooiste rit uit onze tocht. We rijden 40 kilometer langs de ‘Dorsale dei Nebrodi’ in een landschap van bergen, bossen en meren. We rijden eerst langs het Maulazzo-meer en dan langs het meer Biviere di Cesarò, een rustplaats voor trekvogels. We genieten van prachtige uitzichten. ’s Avonds zijn we moe maar voldaan wanneer we de oud boerderij bereiken die werd omgevormd tot plattelandstoerisme. Ongeveer 8 uur in het zadel.

Dag 6

We dalen af naar Randazzo. Onderweg krijgen we een mooi zicht op de Etna. Randazzo bestond al in de Griekse tijd en staat bol van het historisch en cultureel erfgoed. Dit kunnen we bewoneren wanneer we door de stad rijden. We picknicken valk bij de stad. Daarna gaat onze tocht verder langs de vallei van de Alcantara-rivier. Op het groendgebied van Castiglione di Sicilia vinden we de boerderij waar we vandaag overnachten. Ongeveer 6 uur in het zadel.

Dag 7

Eerst rijden we door rijk landbouwgebied. Daarna trekken we naar het natuurlijk park rond de Etna. Hier rijden we door mooie bossen met naaldbomen, eiken en kastanjes. We bezoeken vulkanische grotten en genieten van prachtige uitzichten over de bergen van Sicilië en Calabrië. We rijden door het Ragabo-naaldbos, 1500 meter boven zeeniveau. Daar stoppen we om te lunchen. Daarna klimmen we nog verder. Afhankelijk van het seizoen, het weer en de vulkanische kondities, klimmen we tot de kraters van de laatste grote uitstorting in 2002. Aan het einde van de dag keren we terug naar hetzelfde hotel van gisteren. Daar genieten we van ons laatste lekkere diner en natuurlijk van de herinneringen aan dit prachtige avontuur. Ongeveer 7 uur in het zadel.

Dag 8

Na ontbijt verzameltransfer naar het vliegveld.

Lees meer over deze reis in het artikel: Italië Sicilië Paardrijtrektocht rond de Etna, Hippo Revue december 2016

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 18 jaar

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, inclusief tafelwijn en water/ frisdrank
 • 6 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Bagagetransport
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van de luchthaven Palermo € 230,- per auto enkele reis, en € 300 terug naar luchthaven Palermo per auto enkele reis, ter plaatse betalen
 • Of verzameltransfer van de luchthaven Catania € 250 per auto enkele reis en € 150 terug, ter plaatse betalen
 • Of Verzameltransfer van en naar treinstation Cefalu gratis (makkelijke verbinding met bus en trein naar de luchthaven van Palermo)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering