Maremma semi-trektocht te paard


Op deze semi-trektocht te paard zal je volop genieten van de schoonheid van Toscane. Je maakt kennis met wat de Italiaanse regio Alta Maremma heeft te bieden op zowel natuurlijk als cultureel gebied.

vanaf € 1.055

Op deze semi-trektocht te paard zal je volop genieten van de schoonheid van Toscane. Je maakt kennis met wat de Italiaanse regio Alta Maremma heeft te bieden op zowel natuurlijk als cultureel gebied. Italiaanse warmbloeden Maremma’s staan op je te wachten om deze mooie tocht met je te maken. Zij zijn vriendelijke van karakter en tredzeker. Ze worden gezadeld met Engelse of trailzadels.

Het gebied Alta Maremma, gelegen in het Italiaanse Toscane, ligt op een hoogte van 750 meter boven de zeespiegel en kent daardoor een koel klimaat. Ideaal om te paardrijden, ook in de zomers. Het landschap wordt gekenmerkt door majestueuze, oude kastanjes en eikenbossen. Het ondoordringbare struikgewas macchia groeit hier eveneens. Daarnaast zie je onderweg verschillende soorten naaldbomen en cypressen. In de omgeving wordt natuurlijk Toscaanse wijn geproduceerd en er zijn uitgestrekte olijfgaarden te vinden. 

Elke dag rijd je een stuk verder de regio in. Op deze manier maak je uitgebreid kennis met al het moois dat de regio Maremma heeft te bieden. De paarden overnachten telkens op het eindpunt van de dagtocht. De ruiters krijgen een transfer terug naar het  hotel.

In het hotel wordt Toscaans gegeten tijdens het diner. De uitgebreide picknicks inclusief aperitief en wijn zijn zeker niet om over te slaan. Deze worden gebruikt in de zalige buitenlucht van Alta Maremma. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Dag van aankomst met een eventuele verzameltransfer naar de locatie

Dag 2: 
Ontspannen kennismakingsrit waarop paard en ruiter elkaar leren kennen en vertrouwen in elkaar krijgen. Deze eerste tocht in de omgeving van Montieri voert naar de rivier in de vallei van Cecina. Ook rijd je langs de thermen van Galleraie.  

Dag 3: 
De trektocht gaat beginnen! Grote, oude bomen en dichte struiken schetsen het beeld van de oorspronkelijke bossen van het Toscaanse Alta Maremma. Tijdens de lunch die wij in picknickvorm gebruiken, kan je het klassieke panorama van de vallei en in de verte de zee bewonderen. Het steenachtige pad dat naar het hoger gelegen kasteel Fosini voert is van een unieke schoonheid. Tegen de avond arriveren wij in de provincie Siena en het magnifieke Renaissance landgoed Anqua. De paarden blijven in de weiden van deze vriendelijke, adellijke familie uit Siena.

Dag 4: 
We poetsen, zadelen en stijgen op om naar Lagoni te rijden. Het landschap verandert in een charmant gebied van landbouwgrond . Wij rijden langs verlaten boerenhuizen en doorkruisen velden en kleine riviertjes. De tocht leidt naar de stallen waar de paarden overnachten en wij maken kennis met de wereld van de Butteri, de cowboys van Maremma.

Dag 5: 
Deze dag is een rustdag. Je kunt de omgeving verkennen. Er worden ook uitstapjes georganiseerd naar Massa Marittima, Siena of naar zee.

Dag 6: 
Wij hervatten onze trektocht te paard en zetten koers naar de ruïnes van San Galgano. Dit is een bekend cultureel monument in Italië. Dit voormalige klooster werd gebouwd in de 13e eeuw en vormde ooit het culturele en economische centrum van de regio. Nadat we de legendarische muren van deze kerk hebben bekeken, gaan wij in galop naar de open velden. We volgen de fameuze Oude Weg van de Maremma naar het kasteel Luriano. Hier krijgen wij de kans de zeldzame race van de Persano paarden te zien.

Dag 7: 
In de ochtend rijden wij over de prachtige gronden van de hertogin van Luriano naar de romantische oevers van de rivier Merse. Daarna rijden wij terug naar het paardrijcentrum  en we genieten van het schitterende uitzicht over het heuvelachtige landschap van Maremma. Terug bij de stallen zadelen wij de paarden voor de laatste keer af, zodat zij heerlijk kunnen rollen terwijl wij kunnen ontspannen in de warme jacuzzi.  

Dag 8:
Vertrek na het ontbijt

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
23/09/2023  - 30/09/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.055
€  1.181
€  1.055
€  1.055
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


23/09/2023  -  30/09/2023

2 pers kamer (Double)

1.055

1 pers kamer (Single)

1.181

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.055

2 pers kamer (Twin)

1.055


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

Mogelijk te boeken rond in de periode 23-09 t/m 30-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kg. (indien zwaarder op aanvraag)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer m
 • Op basis van halfpension (ontbijt en diner of ontbijt en uitgebreide picknicklunch)
 • Paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer treinstation Follonica retour € 60 p.p ter plaatse te betalen ( vliegen op Pisa of Florence en dan door met de trein)
 • Drankjes (drankjes tijdens picknick wel inbegrepen)
 • Overige maaltijden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering