Paardrijden in het spoor van de Romeinse strijdwagen

‘Paardrijden in het spoor van de Romeinse strijdwagen’ is een paardrijvakantie in Umbrië waarbij de rijke historie en het mooie landschap worden gecombineerd in een heerlijke trektocht te paard.

Italië
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ontdek ongerept Umbrië te paard

Het zuiden van Umbrië is een onontdekte hoek van de regio. De natuur is er adembenemend en er ligt een schat aan cultuur. ‘Paardrijden in het spoor van de Romeinse strijdwagen’ laat je in vier dagtochten al het moois van deze streek zien: charmante dorpjes, oude kloosters, lieflijke heuvels en middeleeuws erfgoed. De trektocht duurt vier dagen, er zijn drie overnachtingen bij inbegrepen. Je trekt vanaf het ruitercentrum en verblijft twee nachten in een mooi agritoeristisch onderkomen.

Ruiters kunnen er ook voor kiezen een hele week te boeken. Buiten de trektocht om verblijf je op het prachtig gelegen ruitercentrum. Op de extra geboekte dagen maak je vanaf dit verblijf mooie buitenritten in de omgeving. Het is ook mogelijk op verzoek paardrijles te boeken. Deze worden op het centrum zelf gegeven.

Twee overnachtingen hebben plaats in een comfortabel agritoerisme-hotel/pension en eenmaal in een historisch voormalig Benedictijns klooster. Wie een volle week verblijft, overnacht ook in mooie appartementjes op het ruitercentrum, voorzien van een zwembad.

Voorbeeldprogramma

Dagprogramma 6 dagen / 5 nachten en 4 dagen rijden

Dag 1

Aankomst op zaterdag en transfer vanaf het station naar het ruitercentrum. Installeer je op je kamer en wandel over het complex. Maak kennis met de paarden en geniet van het diner.

Dag 2

Op deze eerste dagtocht rijden we naar het pittoreske, middeleeuwse Monteleone di Spoleto. Het dorpje ligt verscholen in de heuvels van de wilde en spectaculaire Valnerina-vallei. Wij beginnen de tocht met de ontmoeting met de paarden in het dorp Precetto. De paarden zijn vanaf het ruitercentrum met de trailer naar Precetto vervoerd. In dit dorp lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Het dorp wordt nog steeds beschermd door een uitkijktoren. Ook het tweelingdorp Ferentillo aan de overkant van de rivier Nera heeft zo’n oude wachttoren. Vanaf Precetto volgen wij een pad dat door heuvels slingert. We komen langs een historische, pauselijke douanepost waar de vroeger de grens liep tussen twee pauselijke staten en het koninkrijk van de Twee Siciliën. Het pauselijk symbool van de sleutels van Sint Peter zijn er nog te zien. Onderweg genieten we van een picknick waarbij een glaasje wijn wordt geschonken. Daarna vervolgen wij onze weg en rijden over de heuveltop. Vanaf hier kan je Monteleone di Spoleto al in de verte zien liggen. Over mooie paden die zich een weg banen door het schitterende landschap rijden wij naar onze bestemming waar we de komende twee nachten zullen overnachten. Diner en overnachting in het comfortabele agritoerisme-hotel/pension.

Dag 3

Na het ontbijt met lokale producten, rijden we vandaag over makkelijk begaanbare paden in de fascinerende omgeving van Monteleone di Spoleto. Zo’n honderd jaar geleden vond een boer uit de omgeving een Romeinse strijdwagen in zijn veld. Hij verkocht deze voor een klein bedrag aan een handelaar. Dezelfde strijdwagen bevindt zich heden ten dage in New York en is het object geworden van een bittere strijd tussen Amerikanen en Italianen. Toch is de replica van de strijdwagen te zien in het dorp. Picknick onderweg waarna er in de middag volop gelegenheid is om lekker te galopperen voor wie wil. Diner en overnachting.

Dag 4

We zadelen de paarden, stijgen op en sporen ze aan om Monteleone di Spoleto te verlaten. Over een mooie route rijden we door het landschap en komen daarbij door de dramatisch gepositioneerde dorpen Gavelli en Caso. Dit is een mooie plaats voor de picknick. Na de pauze rijden we richting Scheggino. Dit is een klein, innemend stadje gelegen op de oevers van de rivier. Die staat bekend om de forel die gewoon door het stadscentrum zwemt. Wij rijden naar Sant’Anatolia di Narco. Dit is een voormalig Benedictijns klooster. Vandaag de dag doet het dienst als hotel en op deze bijzondere plek vinden wij ons onderkomen voor deze nacht.

Dag 5

De tocht van vandaag voert langs de rivier de Nera. We komen langs een oude abdij en passeren een reeks kleine dorpjes. Voordat we het dorp Ferentillo - het tweelingdorp van Precetto waar onze tocht begon – bereiken, hebben we de kans om te draven en te galopperen. Eenmaal aangekomen in Ferentillo, worden de paarden ingeladen en vervoerd naar de basis. Voor de ruiters staan de auto’s al te wachten voor de transfer naar het ruitercentrum waar het tijd is voor het afscheid of om te genieten van de extra dagen te paard in Umbrië.

Dag 6

Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar het station.

Ook mogelijk te boeken: 8 dagen / 7 nachten en 6 dagen rijden

De twee dagen buiten de trektocht beleef je dan op de uitvalsbasis. Op die dagen kan je buitenritten in de omgeving maken of paardrijlessen op het ruitercentrum nemen.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max 100 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 5 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten of 6 dagen / 5 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet
  • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
  • 6 dagen paardrijden bij 8-daags arrangement / 4 dagen 6-daags arrangement
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

  • Heen- en terugreis (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering