Ruitertocht door Kroatië voor de avontuurlijke ruiter

Bezoek sprookjesachtige watervallen te paard, haal je hart op als je in galop langs een wilde rivier rijdt en rijd de canyon in op deze avontuurlijke ruitertocht.

Kroatië
Vanaf € 1500
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Bezoek sprookjesachtige watervallen te paard, haal je hart op als je in galop langs een wilde rivier rijdt en rijd de canyon in op deze avontuurlijke ruitertocht. Deze trektocht te paard wordt gehouden in het betoverende Kroatië. De natuur is hier betoverend. De paarden zijn voorwaarts. Het eten is lekker en de accommodatie is gedegen. Perfecte reis voor de avontuurlijke ruiter.

De paarden die kunnen meelopen tijdens de trektocht zijn Engelse volbloeden, Engelse Arabieren, Holsteiners, Kroatische warmbloeden, Pintos en Appaloosa’s. Alle paarden zijn topfit, voorwaarts en snel. Ze zijn werklustig en betrouwbaar en hebben een vriendelijk temperament. Er wordt gereden met Engelse, Western en trailzadels.

Deze trektocht te paard is uitermate geschikt voor gevorderde ruiters die een buitengewone ervaring willen opdoen in wild en ongerept Kroatië. Aan het begin van de tocht leren we de historische, romantische dorpjes van Dalmatië kennen. De verbazingwekkend mooie natuur met veel waterbronnen zijn kenmerkend voor deze streek. We rijden langs majestueuze bergen die op ons neerkijken als wij onze route langs de wilde rivier volgen. Onderweg genieten we van de meest fabuleuze uitzichten. We maken kennis met de Kroatische bergdorpjes en we rijden het verbazingwekkend mooie nationaal park in.

Tijdens sightseeings – ook een per boot - maken we kennis met vele historische monumenten. Zelfs sporen uit de prehistorie zijn hier te vinden.

Overnachtingen vinden plaats op de boerderij op zaterdag, zondag, maandag en vrijdag. Tijdens de trektocht wordt er overnacht in een motel en bij een familie op een boerderij. Dagelijks wordt er vier tot vijf uur paard gereden.

Van ruiters wordt verwacht dat zij hun paard zelf verzorgen, optuigen en zelfstandig kunnen opstijgen en afstappen.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:

Aankomst (op de zaterdag) in de loop van de dag. Kennismaking met de andere ruiters, de paarden en de medewerkers op de boerderij. Diner bij zonsondergang, met een wijntje uit de eigen wijngaard en eten uit de directe omgeving.

Dag 2:

Proefrit om te testen of jij en je paard een goede match vormen. Als je liever een ander paard rijdt tijdens de trektocht, kan dat deze dag worden geregeld. We galopperen door de weidse heuvels van Sinj en we rijden naar de rivier waar we met de paarden kunnen zwemmen. Na de rit keren we terug naar de boerderij voor de lunch.

Dag 3:

We maken ons klaar voor de trektocht. Door de prachtige heuvels rijden we naar de rivier waar we heerlijk over de oevers kunnen galopperen. Lunch bij de rivier. Na de picknick klimmen we naar het plateau Bitelic. We rijden over oude, Romeinse wegen en genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Door een oud, uit steen opgetrokken, afgelegen dorpje rijden we naar het meer Peruca waar we met de paarden kunnen zwemmen. De paarden overnachten bij het meer en wij worden opgehaald om met de auto naar de boerderij terug te keren. Diner, genieten van huisgemaakte wijn en gitaarmuziek van onze gastheer.

Dag 4:

Na het ontbijt rijden we naar onze paarden. We zadelen ze op en rijden terug naar de rivier om deze verder te volgen. Na een drafje en het aanmaken van adrenaline als we een lange, snelle galop hebben gemaakt, is het tijd voor lunch. Daarna rijden we door en steken de rivier over. Aan de overkant galopperen we verder door de mooie velden naar het dorp Vrlika. Hier dineren en overnachten we bij een familie in huis.

Dag 5:

Via Vrlika verlaten we onze stek en beginnen we aan een klim. Bovenaan de berg pauzeren wij even om van het geweldige uitzicht te genieten. Hierna kunnen we afdalen en eenmaal aan de voet van de berg aangekomen, is het lunchtijd. Daarna draven en galopperen we langs de prachtige wijngaarden naar het stadje Drnis. Hier zadelen we de paarden af en wandelen naar ons motel in het centrum van de stad. Hier logeren wij vannacht. We dineren in een nabijgelegen restaurant waar Kroatische gerechten op het menu staan.

Dag 6:

Vandaag begint ons avontuur in het nationaal park. We galopperen naar het dorpje Bristane. Hier lunchen we op een boerderij waar de lokale keuken wordt geserveerd. Nadat we onze paarden hebben verzorgd, maken wij een boottochtje naar het eiland Visovac. Het eiland is bekend om zijn prehistorische bezienswaardigheden en zijn natuur. Ook staat er een middeleeuws klooster waar een archeologische collectie wordt bewaard. Na ons kloosterbezoek zetten we onze sightseeing voort. We zien de prachtige natuur met zijn indrukwekkende, sprookjesachtige watervallen en zijn canyons. De Krka stort hier vanaf 15 meter hoogte in het Visovac-meer. We worden in de gelegenheid gesteld in de rivier te zwemmen. Na onze speelse, maar ook indrukwekkende toer door de natuur gaan we terug naar Bristane waar we overnachten.

Dag 7:

In de morgen draven en galopperen wij vrolijk verder langs de rivier. We laten ons betoveren door de schitterende, wilde omgeving als we de canyon van het nationaal park inrijden. We rijden langs het 14e eeuwse fort dat door de eeuwen heen stand heeft gehouden. We zien de reusachtige kliffen waar uitzonderlijke flora in de mooiste kleuren groeit en bloeit. Op een bepaald punt steken wij de rivier over en klimmen de canyon uit. Boven aangekomen is het tijd voor de lunch en een koel drankje. We rijden door dorpjes en gaan in draf en in galop naar de entree van het nationaal park Krka. Dit is het eindpunt van onze tocht. We zadelen de paarden af en nemen afscheid van hen. De paarden worden teruggebracht naar de boerderij. Wij verkennen de omgeving verder in een sightseeingtour. De watervallen hier zijn bovenaards mooi. Ook brengen wij een bezoek aan de watermolen waar we een interessante rondleiding krijgen.

Dag 8:

Afscheid van elkaar en met een hoofd vol mooie herinneringen beginnen we aan onze terugreis naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk en enkel alleen op aanvraag, ter plaatse betalen. € 350 p.p.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene, mits voldoende rijervaring. Vanaf 16 jaar zonder begeleiding.

Aantal deelnemers:

Min. 4 en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Kroatië

Bezoek sprookjesachtige watervallen te paard, haal je hart op als je in galop langs een wilde rivier rijdt en rijd de canyon in op deze avontuurlijke ruitertocht. Deze trektocht te paard wordt gehouden in het betoverende Kroatië. De natuur is hier betoverend. De paarden zijn voorwaarts. Het eten is lekker en de accommodatie is gedegen. Perfecte reis voor de avontuurlijke ruiter.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Waarvan 4 nachten op de ranch in tweepersoonskamer op indeling. De overige nachten bij families in huis of in een motel
 • Op basis van volpension vanaf het diner op dag 1 t/m dag 8 het ontbijt, inclusief de geserveerde drankjes bij de maaltijden
 • 6 dagen paardrijden 4 a 5 uur per dag
 • Begeleiding van een ervaren -Engelstalige gids
 • Lieve en ervaren, goed getrainde paarden
 • Transport van de bagage tijdens de trektocht dagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Split, € 75 p.p retour en ter plaatse te betalen. Geen transfer mogelijk vanaf andere luchthaven, u dient dan zelf met bus/trein naar de luchthaven van Split te gaan
 • Ticket voor het national park
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Boottocht
 • Reisverzekering