Trektocht door magisch Istrie

vanaf € 1.100 BOEK NU


magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie

Het binnenland van Istrië is perfect paardrijland: ruiters en natuurliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen. De paarden zijn speciaal getraind voor dit soort werk en zijn dus betrouwbare kompanen voor hun ruiters.

vanaf € 1.100

Paardrijden op het grootste schiereiland van de Adriatische Zee is een prachtig avontuur. Op een Arabier, Arabische kruising, Engelse volbloedkruising, trekpaard of een lokale paard maak je een adembenemende trektocht te paard in het westelijke deel van Kroatië waar de natuur zeer gevarieerd is. Er wordt met trekkingzadels gereden, op verzoek kan je in een Engels zadel paardrijden. Deze trektocht door een fijne en gevarieerde natuur geeft je een magische ervaring.

Grenzend aan Italië en op drie uur rijden van Venetië, ligt Istrië. Italianen noemen het schiereiland van Kroatië ‘Terra Magica’. Beeld je eens in hoe je te paard ontdekt hoe de Italianen erbij komen om Istrië de magische aarde te noemen. Je voelt al aan dat dit niet voor niets is. 

Tijdens de trektocht te paard rijd je over bijzondere landweggetjes door de verschillende delen van Istrië. Zo is er het Rode Istrië, het Grijze en het Witte Istrië. Deze trektocht voert deze drie delen van het magische land. Het Rode Istrië kent rijke, rode aarde. Grijs Istrië ligt centraal en kent een kleibodem. Het gebied dankt zijn nam hier aan. Wanneer je langs de heldere stroompjes draaft, is deze naam ook zichtbaar. Wit Istrië ligt aan de oostkust en dankt zijn naam aan de hoge kliffen. Dit gebied is rotsachtig. Gemeenschappelijk hebben de delen het vele groen en de bijzondere fauna. Daarnaast liggen er wijngaarden en worden er olijven gekweekt.

Eten
De maaltijden tijdens deze trektocht worden bereid met olijfolie uit deze lokale wijngaarden, er wordt wijn uit de omgeving geschonken en eenmaal is er ook een proeverijtje in het programma opgenomen. De verschillende koks bereiden lokale schotels en werken met verse, lokale groenten, vis en vlees. De laatste dag wordt afgesloten met een gezellige barbecue.

Overnachten
De overnachtingen hebben plaats in uiteenlopende, authentieke onderkomens. De eerste en de laatste nacht worden in hetzelfde appartement doorgebracht. Tijdens de trektocht worden pensions en kleine hotelletjes aangedaan. Ze zijn alle rustiek van karakter. Alle kamers beschikken over eigen sanitair.

Ruiter
Deze trektocht is geschikt voor halfgevorderde tot gevorderde ruiters met buitenrij-ervaring. Ook is het belangrijk dat ruiters zich in alle gangen comfortabel voelen en enigszins fit zijn wanneer ze aan deze trektocht beginnen. Eenmaal wordt ook even afgestegen om het paard op dit steile stuk van een kilometertje te voet te begeleiden. Tijdens de tocht gaan er telkens vier tot zes ruiters mee.  

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, koffie, thee, water en tafelwijn bij het diner
 • 6 dagen paardrijden, ong. 4 tot 7 uur per dag (totaal ong. 160 km)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport
 • Entree grotten, wijnproeverij
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Pula

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering