Hellags Mountain trektocht door Noorwegen


Wil je eens voelen hoe het is om door een Noord-Europees oergebied te rijden? Doe dan mee aan de Hellags Mountain toer. IJslandse paarden, klein maar oersterk, dragen je over hellingen en bergen.

vanaf € 1.322

Wil je eens voelen hoe het is om door een Noord-Europees oergebied te rijden? Doe dan mee aan de Hellags Mountain toer. IJslandse paarden, klein maar oersterk, dragen je over hellingen en bergen die je geweldige uitzichten bieden. De trektocht begint in Noorwegen, maar tijdens de week steek je de grens met Zweden over. Waarom? Omdat in Zweden de Hellags berg op je wacht. Hellags is de zuidelijkste gletsjer van Zweden. De sprookjesachtige paarden weten precies hoe ze daar lopen moeten. Boek een ticket naar Trondheim, maak gebruik van de transfer naar het startpunt en zie Noorwegen èn Zweden vanaf de rug van een stoere IJslander.

Voorbeeldtrektocht:

Dag 1 
Aankomst op Trondheim Airport. Eerste verzameltransfer naar het dorp waar de tocht begint, is om 13.00, de tweede om 17.00 uur. Bij aankomst in de dorpsherberg volgt een briefing over wat je kunt verwachten tijdens de trektocht. Daarna maak je kennis met de paarden en rijd je even voor. Diner is klaar nadat je hebt voorgereden.

Dag 2 
Na een hartig Noors ontbijt rijden we door het dichte berkenbos en over terrein waar het uitmuntend paardrijden is. De tocht voert over ruige heuvels en bergen. Mooie kans om je paard te leren kennen. We stoppen bij een snelstromende rivier en bouwen een kampvuur om thee en koffie te maken voor bij de picnic lunch. De middagrit brengt ons naar een charmant huisje in Nedalel waar we een traditionele huisgemaakte maaltijd genieten.

Dag 3 
We trekken verder de diepe wildernis in over behoorlijk ruig terrein naar het Essand meer van waar je prachtig uitzicht hebt op het Sylane gebergte om je heen. Langs een rivier gebruiken we de lunch.

Dag 4 
Vandaag passeren we de grens met Zweden. We reizen zoals de oude Scandinaviërs deden: we doorkruisen beboste heuvels over oude routes richting Sylstation in Zweden. Pauze voor de lunch en overnachting in Sylstation.

Dag 5 
We zetten onze trektocht voort in Zweden en tegen de avond bereiken we de voet van de Hellags berg. Vanaf hier kan je een van de zuidelijkst gelegen gletsjers van Zweden zien. De Hellas berg op 1796 meter hoogte is de hoogste berg in de regio Jamtland. Overnachten doen we in een huisje onder aan deze indrukwekkende berg.  

Dag 6 
Deze dag genieten we nog even van het Zweedse landschap en keren terug naar Noorwegen We volgen de historische routes die pelgrims vanaf de 12e eeuw volgden om naar het heilige Trondheim te reizen en naar de kathedraal van Nidaros uit 1152.

Dag 7 
Dit zal voor velen een dag met gemengde gevoelens worden. Nog steeds omringd door de prachtige bergen en bossen, stappen we terug naar de beschaving. We beëindigen de rit  bij het comfortabele hotel voor een feestelijk afscheidsdiner, met de ervaring van de trektocht nog compleet in ons systeem.

Dag 8 
Na ontbijt vertrek naar Trondheim Airport.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
28/07/2024  - 04/08/2024
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  1.383
€  1.322
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Noorse Kronen 2024, NOK 15200 p.p
Eenpersoonskamertoeslag NOK 700 p.p (alleen eerste en laatste nacht mogelijk)

Kamertype

7n *


28/07/2024  -  04/08/2024

Diverse accomodaties - 1 pers

1.383

Diverse accommodaties

1.322


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Noorse Kronen 2024, NOK 15200 p.p
Eenpersoonskamertoeslag NOK 700 p.p (alleen eerste en laatste nacht mogelijk)

Data 2024

28-07 t/m 04-08

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar onder begeleiding van ouders
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 en max 17 ruiters en twee gidsen (3 weken voor vertrek)

Eenpersoonskamer is mogelijk te boeken op aanvraag, maar is alleen mogelijk op de eerste en laatste nacht in het hotel.NOK 700

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten arrangement
 • Eerste en laatste nacht in hotel in tweepersoonskamer, tijdens de tocht overnachting in hutten op indeling (slaapzakaccommodatie)
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 7 dagen paardrijden, waarvan 6 dagen 4-6 uur per dag, 1e dag korte kennismakingsrit
 • Bagage in zadeltassen
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven Trondheim
 • Verzameltransfer luchthaven Trondheim (om 13.00 en 17.00 uur) NOK 1700, ter plaatse betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering