Trektocht met strandritten aan de Baltische kust in Polen

Kaszuby is paardenland bij uitstek, niet ver van de Baltische zee, nabij Gdansk in Polen. Niet voor niets organiseert onze partner ter plaatse al tien jaar trektochten in deze prachtige maar onbekende regio.

Polen
Vanaf € 1399
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Kaszuby is paardenland bij uitstek, niet ver van de Baltische zee, nabij Gdansk in Polen. Niet voor niets organiseert onze partner ter plaatse al tien jaar trektochten in deze prachtige maar onbekende regio.

Dit is de ideale regio voor wie houdt van rijden in de natuur en het gevoel wil hebben ver weg te zijn van de bewoonde wereld. De zachte zandgrond is aangenaam voor de paarden en laat een bij momenten stevig tempo toe. De vele meren in dit gebied zorgen voor een uitgebreide fauna en flora. Deze trektocht leidt je naar het Slowinski Nationaal Park, waar je kan galopperen over de stranden van de Baltische zee. De totale tocht is maar liefst 300 kilometer lang!

De kudde paarden waarmee wordt gereden is heel verscheiden, om de perfecte combinatie paard-ruiter te kunnen maken. Allemaal hebben ze een zacht karakter en zijn ze moedig en goed te been. Voor grotere ruiters zijn er de Wielkopolski-paarden, voor de andere zijn er half-arabieren of Malapolski-paarden beschikbaar, en ook enkele pony’s.

Er wordt gereden met veelzijdigheids- en met militaire zadels.

De gids spreekt Engels.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst. Korte rit van een kleine twee uur om elkaar te leren kennen. Overnachting in een lodge in het bos met leuke sfeer.

Dag 2:

We volgen de Slupia rivier in zuidwestelijke richting. Na onze picknickpauze bij het meer Skotawskie bereiken we onze overnachtingsplaats: een boerderij die zich specialiseert in agrotoerisme.

Dag 3:

We rijden verder in noordelijke richting door de vallei van de Lupawa tot we de volgende boerderij voor de nacht bereiken.

Dag 4:

We laten de bossen en meren van Kaszuby achter ons en trekken over de vlakten bij de kust. We rijden door een vis- en vogelreservaat en bezoeken het Gardna Wielka meer. Na een kort bezoek aan het Slowinski Nationaal Park galopperen we over het strand. We houden halt bij Spokojne Ranczo.

Dag 5:

’s Ochtends bezoeken we de zandduinen. Later op de dag staat nog een rit van 24 kilometer op het programma, over het strand, naar Leba. Veel galopperen dus! We slapen in een smaakvolle manege in Nowecino.

Dag 6:

We rijden verder in zuidelijke richting, eerst doorheen bossen en later langs de oevers van de Leba. Overnachten doen we weer bij een agrotoeristische boerderij. Deze ligt vlak bij de rivier.

Dag 7:

We trekken de bossen van Kaszuby weer in en rijden zuidwaarts langsheen het meer. ’s Avonds laten we de paarden achter op een boerderij. Voor de ruiters is er een korte transfer naar het gastenverblijf.

Dag 8:

Onze laatste rit brengt ons door de bossen naar Suleczyno, waar ons Pools paardrij- avontuur van start ging. Een kampvuur wordt de warme afsluiter van deze tocht. Overnachting in het gastenverblijf.

Dag 9:

Overnachting en vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon
Andere data op aanvraag mogelijk vanaf min. 3 ruiters.
Gewicht:

Max. 100 kg

Leeftijd:

Op aanvraag

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Polen

Polen is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie. Ook met de auto heel goed te bereiken! Een trektocht te paard of dagtochten te paard: het kan allebei.

Paardrijden in Polen betekent galopperen in een nog onontdekt land voor het massatoerisme en draven in eindeloos prachtige natuur. Weids en heuvelachtig, met dichte wouden en vele meren: hier kan je geweldige tochten maken. Paardrijden door uitgestrekte valleien of langs de kust, zwemmen met je paard, door de bossen rijden of in de bergen met adembenemende panorama’s? Een paardrijvakantie in Polen heeft véél te bieden.

Of het nu een lang weekendje weg te paard is, een midweek of een volledige week paardrijden, het kan allemaal. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. We bieden een paardrijvakantie op maat! Het is wel belangrijk een goede basis conditie te hebben.

  • 9 dagen / 8 nachten
Waarvan 4 in tweepersoonskamer met eigen douche en toilet, overige nachten met gezamenlijk sanitair, 1 nacht in een meerpersoonskamer
  • Volpension vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag het ontbijt (lunch = picknicklunch)
  • 8 dagen paardrijden, eerste rijdag kennismakingsrit, overige rijdagen - 6,5 uur per dag
  • Duits- en Engelstalige gids

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer om 14.00 uur vanaf treinstation Slupsk of luchthaven Gdansk (vertrek terug vanaf 12.00 uur) € 80 retour
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering