De Grote Karpaten Trektocht te paard in Roemenië


Tijdens De Grote Karpaten trektocht te paard dompel je je drie weken onder in de afgelegen wildernis van de Roemeense Karpaten. Puur natuur en op betrouwbare, tred zekere paarden word je vanzelf een met de natuur om je heen.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 3.590

Mooie valleien, spectaculaire berglandschappen en mysterieuze oerbossen. Het idyllische Szélerly Land heeft de wildheid van de oostelijke Karpaten, de schoonheid van de ruige bergpassen, smalle ruiterpaden, mysterieuze oerbossen en romantische, verborgen kampeerplaatsen allemaal in zich.
De afwisseling in de landschappen en de ongerepte natuur maken deze 23-daagse trektocht te paard een onvergetelijke ervaring. Geen enkele waarlijk gepassioneerde trektochtruiter mag dit avontuur missen.

Tijd
In deze landelijke streek van Roemenië lijkt tijd geen rol te hebben gespeeld. Tradities leven hier voort in het dagelijkse leven van de bevolking. Herders zwerven met hun schaapskuddes nog steeds vrij rond over de weidse alpenweiden en boeren gebruiken hun karren voortgetrokken door werkpaarden om hout en hooi binnen te halen. 
Op deze avontuurlijke trektocht breng je vijf overnachtingen door in een tent opgezet onder de heldere sterrenhemel. De andere twaalf nachten breng je door in kleine, vriendelijke familie-pensions. Op deze manier maak je kennis met de gastvrijheid van de Szeklers die je zullen verwennen met lokale delicatessen. Ook zijn er vier overnachtingen op de ranch van aankomst gepland. 
Je krijgt tijdens deze grote trektocht de kans bruine beren uit de buurt te observeren in hun natuurlijke thuishaven.
Deze culturele reis te paard door de tijd en het unieke landschap van de Roemeense Karpaten is uitgebreid genieten voor iedere natuurliefhebber.

Samengevat
Samengevat bestaat dit arrangement uit achttien dagen van paardrijden en 21 overnachtingen. Je maakt een trektocht over van 430 kilometer door de wildernis van de oostelijke Karpaten. Dagelijks breng je vier tot zeven uur te paard door. Je rijdt op betrouwbare, vriendelijke paarden die goed op hun benen staan. In het arrangement zijn drie dagen van rust opgenomen waarin je culturele uitstapjes maakt. 
Uiteraard gaat een ervaren, Engelssprekende gids mee op deze Grote Karpaten Trektocht.

De maximumgrootte van de groep is twaalf personen.

Voorbeeldprogramma:

Week 1: 
Na aankomst krijg je een avontuurlijke off-road-rit in de bus die je naar de paardenranch brengt. De ranch ligt op een afgelegen plek in de oostelijke bergen van de Karpaten. Met wat geluk zie je een hert, een auerhoen of misschien zelfs een beer. Eenmaal aangekomen op de ranch, kan je ontspannen in het warme, zoute water van de ‘hot pot’ op het terrein. Als je kennis hebt gemaakt met de paarden en je je hebt geïnstalleerd in je kamer, zet de kok een authentiek Szekler-diner op tafel in de rustieke blokhut.

De volgende morgen maak je een korte rit te paard om de omgeving rond de ranch te verkennen. Zo leer je je paard en je uitrusting kennen. Bij terugkomst op de ranch, wordt het aanstaande avontuur doorgenomen en leer je hoe je de tent opzet. In de avond kan je genieten van de het bad gevuld met warm, zout water en de schitterende zonsondergang. 
Op de derde dag pak je je spullen en rijd je weg om kennis te maken met het nomadenbestaan van de herders en de boeren uit de omgeving. Terwijl je over de belangrijkste pas van de Karpaten rijdt, geniet je volop van de schoonheid van de vallei onder je. We brengen de machten door in tenten op mooie kampeerplaatsen, ver weg van enige beschaving.
De groene bergplateaus zullen ons herhaaldelijk uitnodigen tot galopperen. We beëindigen deze eerste week aan het mooie meer van Sfânta Ana. Dit is het enige vulkanische kratermeer in Oost-Europa gelegen. We logeren hier in een gezellig pension. 

Op onze eerste rustdag nemen we een welverdiende douche, drinken we kristalhelder water van de helende bron en we brengen tijd door aan het meer van Sfânta Ana.’s Avonds staat er iets bijzonders op het programma: Tijdens de berenobservatie krijg je de beren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Week 2: 
De heerlijk geurende en diepe bossen van de Harghate Bergen markeren het begin van de tweede week. We rijden door de smalle bergkloven van Varghis en komen langs verschillende culturele bezienswaardigheden. De route voert ons naar de bekende ijzergieterij, beroemd om het vervaardigen van de eerste kanon van de revolutie van 1848. Als we doorrijden, maakt het landschap een grote verandering door. De dichtbegroeide, schaduwrijke bossen en hoge bergen maken plaats voor idyllische, open en heuvelachtige landschappen.

We pauzeren voor een bezoek aan een ranch met Arabische paarden. Na een lange dag in het zadel brengen wij een bezoek aan een waterval waar wij ons kunnen opfrissen. 

We brengen twee nachten door op een mooie, oude boerderij en maken een tocht naar de lokale visserij waar we genieten van versgevangen forel. Lichte berken- en eikenbossen leiden ons naar het vulkanische Hargita Plateau waar we een spectaculair zicht hebben op de omringende bergen. Op onze rustdag bezoeken wij een traditionele pottenbakkerij in Korond en we relaxen in een kleine spa. De nacht brengen wij door in een charmant, landelijk pension.

Week 3: 
Gedurende deze hele week vinden wij onze onderkomens in rustieke, traditionele pensions. De weg leidt ons verder over het Hargita Plateau en door de weelderige, kleurrijke bergweiden. Ook dragen onze paarden ons door dichte oerbossen. In het rustige dorp Varsag zien we hoe houten dakplaten worden gemaakt. Op een kar rijden maken wij een tochtje door dit lieflijke dorp en bezoeken wij een oude molen en een waterval. 

Na deze rustdag gaan wij wederom te paard en verlaten wij de rust van het plattelandsleven om de wilde bossen op de Harghita bergen in te rijden. Buiten de gebaande paden om belanden wij in betoverende landschappen waar dieren zoals herten, auerhoen, lynxen, wolven, wilde katten en beren zwerven. Onze sprookjesachtige reis te paard loopt aan het einde van deze week naar zijn eind. Op de ranch wacht de ‘hot pot’ en geroosterd lam uit de oven. Op onze laatste dag maken wij een uitstapje naar het ‘Moord Meer’ en de spectaculaire Bicaz Kloof. In de avond geniet je na van je wilde avontuur te paard op een groot afscheidsfeest op traditionele muziek.   

Vertrekdata Kamertype 21n *  
11/09/2022  - 02/10/2022
Diverse accommodaties
€  3.590

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

21n *


11/09/2022  -  02/10/2022

Diverse accommodaties

3.590


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2022

11-09 t/m 02-10 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Aantal deelnemers:
  Max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 22 dagen / 21 nachten in diverse accommodaties
 • Op basis van Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 18 dagen paardrijden volgens het programma met in totaal 430km te paard. Ong. 4 a 7 uur per dag.
 • Hongaarse gids en Duits- en Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf treinstation Gheorgeni, duur transfer 15km.
 • Gebruik van de Hot tube tijdens de overnachtingen op de ranch
 • Off-road drive naar de ranch
 • Beren spotten

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Boekarest € 170 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 5-6 uur.
 • Of verzameltransfer vanaf luchthaven Cluj Napoca € 120 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 4 uur.
 • Of verzameltransfer Targu Mures € 95 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 3 uur.
 • Overige (Alcoholische) drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering