Beleef de ‘Wildlife Experience’ te paard in Slovenië


Deze korte, maar krachtige paardrijvakantie in Slovenië is perfect voor avontuurlijke ruiters die van wild houden. In drie dagen paardrijden dompel je je onder in de overweldigende natuur en het wildleven in de bossen

vanaf € 670

Deze korte, maar krachtige paardrijvakantie in Slovenië is perfect voor avontuurlijke ruiters die van wild houden. In drie dagen paardrijden dompel je je onder in de overweldigende natuur en het wildleven in de uitgestrekte bossen. IJslandse paarden, warmbloeden en Quarter Horses brengen je naar de meest afgelegen delen van deze Sloveense regio die de thuishaven van de wilde beer is. De IJslandse paarden worden met Engelse zadels gereden. De Quarter Horses en warmbloeden rijden met Westernzadels. Dit arrangement is misschien kort, maar zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

Paardrijden in het land van de wilde beer

Terug in de natuur. Dat is het centrale thema waar het in deze paardrijvakantie om draait. De Wild Life Experience staat in het teken van het wildleven dat in de afgelegen natuurlijke gebieden van Slovenië voorkomt waarin deze tochten te paard worden gehouden.

De eerste nacht verblijf je in een huisje dat diep in het bos is gelegen. Je kunt hier ook in een tent slapen als je wilt. Het geeft je het vrije, wilde ‘een-met–de natuur’- gevoel dat je tijdens de rest van de trip bij je zult houden.

De gids die je tijdens de tochten te paard begeleidt, heeft verregaande kennis van het wildleven en al het wild dat in de omgeving voorkomt. Hij kan uitleggen hoe je deze ongetemde dieren kunt opsporen. Ook kan je van deze gids leren hoe je met een ouderwetse kaart en kompas navigeert in heus buitengebied, ver van de gecultiveerde wereld. Last but not least kan hij je ook uitleggen hoe je overleeft in een bos. Tijdens deze vakantie krijg je ook de mogelijkheid te leren boogschieten.

Overnachtingen

Eenmaal overnacht je in een boshuisje en tweemaal op een boerderij. Het boshuis is zeer charmant, maar beschikt alleen over gedeelde kamers en je hebt je slaapzak nodig. Verwacht geen stromend water of telefoonsignaal; je bent echt in de natuur en ver van de gecultiveerde wereld. Wel is er verwarming in het huis.

Ontbijten en dineren doe je bij de accommodaties, lunchen doe je onderweg in een lokale gelegenheid. Daar worden huisgemaakte gerechten geserveerd met regionale wijn. Meestal bevat een maaltijd ook vlees. Vegetarische wensen gelieve van tevoren aangeven, zodat daar uiteraard rekening mee wordt gehouden.

De groep vertrekt bij minimaal vier deelnemers. Het maximale aantal ruiters dat mee kan op deze expeditie is acht.

Van ruiters wordt verwacht dat zij in alle gangen comfortabel zitten op de voorwaartse paarden.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:

Op deze dag van aankomst krijgt iedere ruiter een geschikt paard en kan het avontuur direct beginnen. Je rijdt naar de toppen van Milonja waar je ontdekt hoe onbedorven de natuur hier nog is. Dit is het thuis van de wilde beer. Langs de route wijst de gids je op wildsporen en ook op de wilde dieren die je al kunt zien. De tocht voert naar het huis waar je verblijft. Je dineert hier rond het kampvuur. ’s Avonds geniet je van de geluiden van het bos en je overnacht in het boshuis. Degene met een avontuurlijke inborst kan in een tent slapen. (3 uur paardrijden)

Dag 2:

Na het ontbijt maak je een prachtige bosrit waarbij je op zoek gaat naar het wildleven. Onderweg is er ook volop gelegenheid lang te galopperen over de zachte bospaden. Gostice Masun is het middelpunt van dit berengebied waar je afstijgt voor de lunch. Na de rust ga je weer te paard en rijd je terug naar het huisje in het bos. Daar stijg je af, geniet je van de omgeving en neem je een korte rust. Vervolgens maak je een afdaling en rijd je de vallei in waar de paarden hun onderkomen vinden. Daarna worden de ruiters naar de boerderij gebracht die de basis vormt voor de tocht. Hier vind je douches en je kamer voor de overnachting. (6 uur paardrijden)

Dag 3:

Na het ontbijt ga je naar de paarden toe, verzorg en zadel je ze en rijd je het bos in. De zoektocht van vandaag is gericht op wilde zwijnen. Op sommige delen van de route zul je moeten afstijgen en je paard leiden. Het gaat om korte stukken in de route die je te voet aflegt. De lunch heb je vanmorgen zelf meegenomen zodat je onderweg kunt picknicken. Dat geeft de gids de vrijheid de allerbeste route voor deze dag te bepalen. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk wild spot en als dat hopelijk is gebeurd, keer je terug naar de locatie waar de paarden staan. Van daar krijg je een transfer naar de boerderij. (6 uur paardrijden)

Dag 4:

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld en kan je je terugvlucht halen.

Vertrekdata (ma) Kamertype 3n *  
01/01/2024  - 31/12/2024
Diverse accommodaties
€  670
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

3n *


01/01/2024  -  31/12/2024

Diverse accommodaties

670


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2024

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag, vanaf 4 ruiters

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar en ervaren ruiter
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten
 • Waarvan 2 nachten op een boerderij en 1 nacht in boshuis, slaapzakaccommodaties
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. frisdrank tijdens de maaltijden
 • 3 dagen paardrijden, 3 a 7 uur per dag
 • Begeleiding van een ervaren gids
 • Transport van bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Transfer van en naar de Luchthaven € 60 enkele reis p.p ter plaatse betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering