Kastelentocht, de onbekende kant van Andalusië te paard

vanaf € 775 BOEK NU


18.jpg
20.jpg
16.jpg
19.jpg
4.jpg
8.jpg
9.jpg
13.jpg
23.jpg
24.jpg
33.jpg
36.jpg
40.jpg
42.jpg
43.jpg
46.jpg
49.jpg
50.jpg
51.jpg
esane3kt5.jpg
esane3kt7.jpg
esane3kt12.jpg
esane3kt13.jpg
esane3kt14.jpg
esane3kt16.jpg
esane3kt17.jpg
esane3kt21.jpg
esane3kt22.jpg

Snelle endurance-paarden, een professionele begeleiding en geweldig logies mèt ambiance zorgen voor een unieke vakantie in het zonnige Andalusië. we trekken van kasteel naar kasteel te paard, net als eeuwen terug in de tijd

vanaf € 775

Paardrijden van kasteel naar kasteel

Een geweldige paardrijtocht, kort of met extra dag(en), dwars door Andalusië: we trekken van kasteel naar kasteel te paard, zoals dat eeuwen geleden werd gedaan, en herbeleven de geschiedenis van Spanje, helemaal in stijl. Snelle endurance-paarden, een professionele begeleiding en geweldig logies mèt ambiance maken dit tot een sublieme trektocht, kort of langer naar wens, in het immer zonnige Andalusië met z’n mooie witte dorpen.

In het uiterste zuiden van Spanje, vlak bij Gibraltar, specialiseren Ferdy en Cristina zich in endurance en ruitervakanties. Ook voor wie al eerder in Andalusië was: hun paarden voeren ons op deze tocht beslist langs de minder bekende stukken van deze prachtige streek, die zoveel te bieden heeft aan natuur --flora en fauna-- en culinair.

De uitvalsbasis is een Nationaal Park, de Finca Alcaidesa, vlak bij Sotogrande en op 10 minuten rijden van de kust: een landgoed met 1500 hectare wilde olijfbomen, dennen en kurkeiken. Het is de natuurlijke habitat van wilde geiten, herten, vossen en everzwijnen. En er leven veel soorten vogels en roofvogels.

De tochten worden begeleid door Ferdy, een Nederlandse gids die al twintig jaar met paarden werkt, zowel polo als endurance. Nog altijd neemt hij deel aan endurance wedstrijden. Hij spreekt Engels, Duits, Nederlands en Spaans. Zijn Spaanse echtgenote Cristina verzorgt de logistiek en gebruikt haar kennis van het land en de typisch Spaanse gebruiken om de leukste adresjes te vinden voor de gasten. Zij spreekt Engels en Spaans. 

De paarden zijn vier Spaanse paarden, Arabo- of polokruisingen en enkele volbloed arabieren, een Achal-Teke en een hele mooie Palomino Lusitano. Ferdy’s specialisme: endurance en polo, vind je terug in zijn paarden. Alle paarden zijn goed voorwaarts, vriendelijk en erg betrouwbaar. Ze hebben ervaring in endurance wedstrijden en zijn verkeersmak. Er wordt gereden met comfortabele Engelse of trekkingzadels, met kleine zadeltassen. 

Overnachten gebeurt altijd in mooie en heel gevarieerde hotels of landhuizen waarbij gastvrijheid, gastronomie en comfort centraal staan.

 

Inclusief

 • Aantal dagen/nachten naar keuze in 2 pers. kamer met badkamer
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt incl water en tafelwijn bij diner (geen drank inbegrepen bij diner in strandhotel)
 • Paardrijden volgens het gekozen arrangement 5 a 8 uur per dag behalve op aankomst- en vertrekdag, dan wordt er niet gereden
 • Nederlands-, Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Bagagevervoer tijdens de trektochtdagen

Exclusief

 • Heen-en terugreis naar Malaga (AGP)
 • Verzameltransfer luchthaven Malaga € 45,- p.p./enkele reis ter plaatse te betalen Ruimbagage max. gewicht 15kg (70x40x40) en een rugzak als handbagage teogestaan. Indien meer bagage op aanvraag!
 • Verzameltransfer toeslag € 15 p.p./enkele reis indien transfer plaats vindt tussen 20u - 08u
 • Toeslag Strandrit (ipv normale buitenrit € 60 p.p. ter plaatse betalen, minimaal 3 ruiters, allen mogelijk tussen 5/9 en 15/6)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven