Ontdek de Spaanse Tabernas Woestijn te paard


Paardrijden in een woestijn die zo uit een film kan komen. Dat ervaar je in dit vijfdaagse arrangement in het Spaanse Andalusië. De paarden die meegaan op deze semi-trektocht dragen de ruiters niet, zij vergezellen ruiters

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.190

Paardrijden in een woestijn die zo uit een film kan komen. Dat ervaar je in dit vijfdaagse arrangement in het Spaanse Andalusië. De paarden die meegaan op deze semi-trektocht dragen de ruiters niet, zij vergezellen ruiters, stelt de trotse organisator. Zo maak je niet alleen ruitervrienden, maar ook heuse paardenvrienden op deze bijzondere Spaanse paardrijtrip.

Paardrijden in spectaculaire Spaanse landschappen en filmsets

Deze tocht te paard voert je door fantastische woestijnlandschappen, canyons en oases. Je komt onder meer op plekken waar tal van wereldberoemde films zijn opgenomen. Denk aan de klassieker ‘Lawrence of Arabia’ en verschillende Clint Eastwood Westerns zoals ‘the Good the Bad and the Ugly’. Deze grootse films zijn opgenomen op plekken waar je tijdens deze tocht te paard langs of doorheen komt.

Elke dag rijd je een stukje verder de fascinerende Spaanse woestijn in, maar je overnacht in hetzelfde hotel. Soms rijd je te paard terug naar je hotel, eenmaal overnachten de paarden elders terwijl de ruiters naar het hotel worden teruggebracht.

De gehele tocht zal je van de ene verbazing in de ander doen vallen; deze Tabernas woestijn blijkt vele verrassingen te bieden.

Eten

Je dineert in een lokaal restaurant waar traditionele schotels worden bereid. En eenmaal eet je in een restaurant op een plek waarop je je op een filmset waant.

In deze vijf dagen zit je drie dagen te paard. Je brengt dan zo’n vijf uur in het zadel door. Onderweg wordt op met zorg uitgekozen plekken gepicknickt.

De groep ruiters bestaat uit minimaal vier ruiters en maximaal acht deelnemers.

Organisator

De organisator die oorspronkelijk uit Barcelona komt, verhuisde in 1992 naar Andalusië waar hij met zijn passie voor paarden aan de slag kon. Hij richtte zijn organisatie op en heeft zijn leven sindsdien gewijd aan het begeleiden van ruiters op trektochten in het zuidelijke Spaanse gebied. Hij is ook de vice-voorzitter van de associatie voor ruitertoerisme in Andalusië. Daarnaast heeft deze gepassioneerde Spanjaard gewerkt voor het Europese project voor de ontwikkeling van ruitertoerisme in Catalonië en Menorca. Overzees nam hij deel aan de ontwikkeling van het toerisme in een deel van Mexico. Conclusie: Deze organisator weet precies hoe je fijne tochten organiseert. Een memorabel verblijf is gegarandeerd.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Verzameltransfer vanaf het vliegveld naar het hotel in de buurt van de paarden. Rond 20.00 uur maak je kennis met de gids die een korte uitleg geeft over de komende week. Daarna volgt het diner.

Dag 2:

Na het ontbijt vertrekken we in noordelijke richting naar de Tabernas woestijn. Als je in dit gebied aankomt, aanschouw je een uitzonderlijk spektakel: een woestijngebied vol olijfbomen. Er staan meer dan 40.000 olijfbomen in deze oasis. Het is de familie Alonso die dit project heeft ontwikkeld. Met een minimum aan water produceert deze familie olijven van wereldkwaliteit. De paardrijtocht voert verder door semi-woestijnlandschappen die in schril contrast staan met de zee van olijfbomen die je net hebt gezien. Picknick in de woestijn. Daarna volg je het pad terug naar het dorp waar je verblijft. In een restaurant waar traditioneel wordt gekookt, geniet je van het diner.

Dag 3:

Vandaag maak je een tocht door de woestijn tot je het begin van de Rambla Roja bereikt. Vanaf dit punt rijd je zuidwaarts. Je rijdt door het droogste deel van de woestijn en ontdekt de verbazingwekkende schoonheid van dit type landschap. Immense open luchten en geologische wonderen vallen je ten deel: Het gebied kleurt rood en je ziet allerlei rode kleiformaties. Dit landschap heeft vele Western filmmakers naar deze contreien getrokken. Zo is bijvoorbeeld de Dollars-trilogie van Clint Eastwood in dit gebied opgenomen: ‘A fistful of Dollars’, ‘For a few dollars more’ en ‘The Good, the Bad and the Ugly’ zijn hier geschoten. Je picknickt vlakbij de ruïnes van een boerderij die ook vaak in films is gebruikt om typische Mexicaanse boerderijen te verbeelden. Na de picknick rijd je door naar de boerderij waar de paarden overnachten. De ruiters krijgen een transfer terug naar het hotel.

Dag 4:

Deze dag rijd je door het westelijke deel van Tabernas. Je daalt de Rambla del Bujo af en rijdt door de canyons om helemaal door te gaan naar het zuiden van de woestijn. Je rijdt tot de Arroyo Salto. Dit is een kleine zoutwaterrivier die uit de aarde ontspringt en goed is voor verschillende oases van palmbomen. Deze oases hebben gefungeerd als filmset voor onder meer de prestigieuze film ‘Lawrence of Arabia’. Tussen de middag arriveer je in Fort Bravo, een historische plek en beroemd vanwege de ontelbare Amerikaanse Westernfilms die hier zijn opgenomen. Nog steeds is deze plek een populaire filmlocatie. Je kunt geluk hebben en een stuntman tegenkomen die middenin een filmopname zit. Je sluit je reis door de woestijn af met een geweldig diner in het Western restaurant ‘Ruta 66’ waar je de wonderen van de cinema en de spectaculaire landschappen waar je in de afgelopen tijd doorheen trok, rustig kunt overdenken en bespreken met je reisgenoten.

Dag 5:

Na het ontbijt krijg je een verzameltransfer naar het vliegveld.

Vertrekdata Kamertype 4n *  
05/03/2023  - 09/03/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.190
10/05/2023  - 14/05/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.190
10/09/2023  - 14/09/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.190
08/11/2023  - 12/11/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.190

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer beperkt mogelijk op aanvraag. € 30 p.n ter plaatse te betalen.

Kamertype

4n *


05/03/2023  -  09/03/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.190

10/05/2023  -  14/05/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.190

10/09/2023  -  14/09/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.190

08/11/2023  -  12/11/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.190


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer beperkt mogelijk op aanvraag. € 30 p.n ter plaatse te betalen.

Data 2023
08-11 t/m 12-11 - 1 ruiter in optie, 8 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar en ervaren, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4, max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Eenpersoonskamer beperkt mogelijk op aanvraag. € 30 p.n ter plaatse te betalen.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag, inclusief frisdrank tafelwijn en –bier tijdens de picknick, 1 drankje tijdens het diner
 • 3 dagen paardrijden a 5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport in de volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes buiten de maaltijden om
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Almeria (aankomen voor 18.30 uur, vertrek na 11.00 uur) € 80 p.p retour.
 • Bij aankomst luchthaven Malaga, bus nemen naar Almeria vandaar verzameltransfer.
 • Reisverzekering