Paardrijden Costa de la Luz

Stel je voor; een stralende zon, een lekkere galoppade op het strand en zicht op het Afrikaanse continent! Geen droom maar werkelijkheid, want we nemen je mee naar een idyllische plek in het uiterste zuiden van Spanje.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1750
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Stel je voor; een stralende zon, een lekkere galoppade op het strand en zicht op het Afrikaanse continent! Geen droom maar werkelijkheid, want we nemen je mee naar een idyllische plek in het uiterste zuiden van Spanje. Daar, aan de Costa de la Luz, (de kust van het licht) tussen Gibraltar en Cadiz word je met open armen ontvangen door gastheer Andrew. Een typisch Zuid Spaans landhuis is er gedurende een week je thuisbasis. Gelegen op slechts enkele kilometers van het strand en omringd door natuurschoon van het nationale park "La Breña y Las Marismas" is het uiterst gezellige landhuis de plaats waar je dagelijks je paard van stal haalt en vertrekt voor een heerlijke dag paardrijden.

De villa heeft 9 ruime slaapkamers elk met een eigen badkamer. Acht kamers met een king size dubbel bed, 1 kamers met 2 aparte eenpersoons bedden.
Centraal een gezellige gemeenschappelijke ruimte met open haard, een open bar met standaard alcoholishe drankjes, koffie, thee ( all inclusive!)..
Het zwmebad is, afhankelijk van het weer, open van maart t/m november.
Vanaf de villa loop je door het dorpje over de zandwegen zo naar de paarden.

De paarden, cruzados van Spaans en Arabisch bloed, zijn perfect geschoold en een plezier om te berijden. Je maakt wandelingen in kleine groepjes van maximaal 8 ruiters en rijdt door eucalyptus en dennenbossen, door gigantische goudgele duinen, langs maagdelijke stranden en door schilderachtige piepkleine dorpjes.

Voorbeeld dagprogramma 8 dagen / 7 nachten en 5 dagen paardrijden

Ook mogelijk te boeken 5 dagen / 4 nachten en 3 dagen paardrijden

Dag 1 Dag van aankomst is de zondag (ook voor de short break)

Vlucht op Malaga of Jerez. We raden aan naar Malaga te vliegen omdat dit de meest nabij gelegen luchthaven is. Je wordt ter plaatste opgewacht voor de verzameltransfer naar je Spaanse hacienda, een charmant landhuis dat vlakbij het stadje Los Caños de Meca gelegen is. Bij je aankomst, kan je je eerst wat verfrissen voor je een typisch Spaans middagmaal neemt. Daarna is het tijd om de stallen te gaan verkennen en kennis te maken met de paarden. Het avondmaal is gewoonlijk voorzien rond 21.00 uur.

Dag 2

Het ontbijt is zelfbediening en er is keuze uit toost, ontbijtgranen met koffie, thee of fruitsap. Je wordt om 10.00 u bij de stallen verwacht waar je jouw paard krijgt toegewezen en een half uurtje later trekt de groep dieper de bossen in voor de allereerste tocht. Vandaag wordt het vrij rustig gehouden zodat paard en ruiter de kans krijgen elkaar te leren kennen. Je volgt een oude veedrijversroute die ook nu nog gebruikt wordt om schapen en koeien tussen de verschillende boerderijen te verhuizen. Vervolgens rijd je het indrukwekkende nationale park ‘Las Breñas’ binnen, een beschermd gebied dat 5 000 hectare groot is en gekenmerkt wordt door de prachtige bossen van parapluvormige pijnbomen met rozemarijn, sleedoorn en palmen. Zelfs op de meest warme dagen, biedt het bos een koele schaduw die soms héél welkom kan zijn. De route door het woud vormt een waar plezier om te rijden: de pijnbomen staan voldoende uit elkaar, en de lange, ononderbroken paden geven ons de kans aan een stevig tempo te galopperen. Na enkele uren wordt even halt gehouden om te lunchen, en dan zet de groep de tocht verder zodat je rond 15.00 u terug bij de hacienda aankomt. De rest van de namiddag kan je vrij doorbrengen.

Dag 3

Vandaag rijd je voor het eerst naar het strand, dus vergeet je zonnecrème en duikbril niet! Je rijdt door de rand van het bos naar ‘Cabo Trafalgar’ en passeert langs ‘Playa de las Almas’ (het strand van de zielen, zo genoemd omdat hier de doden aanspoelden bij de strijd van Trafalgar in 1806). Van op deze historische site met de oude vuurtoren kan je de kust van Marokko zien. Met een brede glimlach en het zand nog op het gezicht, baant de groep zich een weg terug door de bossen, op weg naar het dorpje San Ambrosio waar je zal lunchen in een lokaal café. Vervolgens rijd je rond de rand van het bos langs enkele idyllische boerderijen en een Hermitage gebouwd in 700 na Chr. Rond 15u30 kom je terug aan bij de hacienda. In de namiddag ben je opnieuw vrij om van een siësta te genieten, te relaxen aan het zwembad of een strandwandeling te maken.

Dag 4

Je zal de zandpaden nemen door het bos en onderweg stoppen bij ‘El Tajo’, de Moorse uitkijktoren met zicht op het Afrikaanse continent, die een 100 m boven de zeespiegel werd gebouwd en een toonbeeld is van de militaire architectuur in de 16e en 17e eeuw. Nu iedereen goed vertrouwd is met zijn paard, wordt tijdens deze tocht voor een meer avontuurlijke route gekozen en wordt bovendien het tempo stevig opgedreven. Onderweg wordt voor een gezellige picknick gezorgd en daarna keer je terug richting de hacienda.

Dag 5

Een rustdag voor de paarden terwijl jij naar het fabelachtige Jerez reist voor een buitengewoon bezoek aan de ‘Escuela de Arte Ecuestre’ (Koninklijke Spaanse Rijschool), waar je een van de meest verfijnde vertoningen van de paardrijkunst zal aanschouwen. Na de voorstelling kan je gaan lunchen in een plaatselijke tapas bar in Jerez en een kijkje nemen bij een gespecialiseerde winkel met een uitzonderlijk aanbod aan paardenuitrusting. Als er nog voldoende tijd rest, is het altijd de moeite waard de beroemde sherry te gaan proeven. In de late middag keer je terug naar je thuisbasis in het landhuis waar je kan nagenieten van een heerlijke dag.

Dag 6

Deze trip brengt je door de bossen naar de haven van Barbate. Piraten uit het noorden van Afrika hebben deze kustlijn eeuwenlang geplunderd omwille van de overvloed aan tonijn en de vele andere rijkdommen. Ter verdediging werden een aantal uitkijkposten gebouwd die grotendeels bewaard bleven. Vandaag ga je iets eten in een aangenaam klein cafeetje en op de terugweg verandert de gids even van route voor een galoppade door het eucalyptuswoud.

Dag 7

De laatste dag wordt er één om nooit meer te vergeten! Je vertrekt vroeg in de ochtend naar de kust van Cabo Trafalgar om met je paard langs het strand naar El Palmar te rijden, waar je met nog meer zand en een nog bredere glimlach op het gezicht de zee achter je laat en het agrarische binnenland met velden van zonnebloemen en suikerbieten gaat verkennen. De oude routes van de veedrijvers werden reeds honderden jaren geleden door de Spaanse en Moorse ruiters en veehandelaars gebruikt en hebben hun waarde tot op vandaag behouden. Het zijn wijde en zanderige paden die heel geschikt zijn om je een laatste maal uit te leven en lekker lang te galopperen. Lunch is gepland net buiten San Ambrosio waar iedereen de kans krijgt even uit te blazen voordat de tocht wordt verdergezet. Nadat je afscheid hebt genomen van je paard, gaat de groep een laatste maal samen aan tafel zitten om te kletsen over de ervaringen van de week met een heerlijk glaasje Spaanse Rioja.

Dag 8

Na het ontbijt is de tijd aangebroken om afscheid nemen en wordt je teruggebracht naar Jerez of Malaga voor de terugvlucht.

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiters prijs 2024 8 daags programma krijgen € 500 korting en op het 5 daags programma € 250 korting p.p
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. leeftijd 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten (of 5 dagen/4 nachten) in een comfortabel Spaans landhuis in een een- of tweepersoons kamer (geen toeslag eenpersoonskamer!)
 • Op basis van volpension vanaf avondmaal eerste dag tot ontbijt laatste dag
 • Frisdranken & alcoholische dranken
 • 5 dagen paardrijden bij het weekarrangement // 3 dagen paardrijden bij het korte programma
 • Gebruik zwembad
 • Excursie naar de koninklijke rijschool van Jerez. (niet van toepassing tijdens de short breaks)
 • Begeleiding professionele gidsen (Engelstalig)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Malaga. Aankomst voor 12.30 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga. (aankomst luchthaven voor 12.30 uur, vertrekken vanuit Malaga kan vanaf 12.00)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering