Paardrijden langs Zee: de verlaten stranden van Andalusië

Deze trektocht in het Spaanse Andalusië voert door het natuurpark Cabo de Gata en combineert routes langs zee en routes door het land. Je ontdekt lieflijke, onbekende dorpjes en rijdt door het ruige Andalusische landschap.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1993
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens deze achtdaagse paardrijvakantie ontdek je in zes dagen te paard het mooiste moois van de Zuidspaanse kust en de schoonheid van de natuur die landinwaarts ligt verscholen. Dit is een tocht vol natuurlijke verrassingen.

Trektocht te paard in fascinerend deel Andalusië

Deze trektocht te paard speelt zich af in een fascinerend deel van het Zuidspaanse Andalusië. Je galoppeert over weidse en ongerepte stranden. Je rijdt in buitenaards mooie bergkloven en valleien. Je ontdekt karakteristieke boerderijen in de bergen die je via een mystiek ravijn bereikt, maar je proeft ook van de sfeer die een Zuidspaans vissersdorp ademt.

Deze vakantie laat je kennismaken met een ongekend veelzijdig gebied met prachtige stranden en een stukje aarde met de status van natuurpark.

Overnachtingen

Je overnacht in drie verschillende hotels. De eerste nacht breng je door in het hotel van aankomst. Onderweg breng je nacht twee, drie en vier in het tweede voor jou geselecteerde hotel door. De vijfde en de zesde nacht logeer je in het derde hotel. De zevende nacht slaap je weer in het hotel van aankomst.

De lunch wordt meestal in picknickvorm genoten, ook lunch je een keer in een restaurant waar een heerlijke paella wordt geserveerd. Het avondeten gebruik je in uiteenlopende restaurants, waaronder in een visrestaurant waar de kok gegrilde vis als specialiteit heeft.

Op deze trektocht zit je zes dagen te paard. Elke dag rijd je ongeveer 5 uur paard, eenmaal is er een middag vrij van paardrijden.

Reken op spectaculaire, zeer gevarieerde landschappen en verborgen schatten in het land.

De organisator heeft decennia lang ervaring met het organiseren van trektochten te paard in dez omgeving. Daarnaast heeft hij ook in andere delen van Spanje ruitertoerisme ontwikkeld en was hij ook overzees, in Mexico, actief in de opzet van bijzondere trektochten te paard.

Een onvergetelijke paardrijvakantie is gegarandeerd.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer vanaf het vliegveld naar het hotel. Afhankelijk van de aankomsttijden ontmoet je de gids om 19.00 of 20.00 uur in het hotel voor een uitleg over de trektocht. Diner en overnachting in het hotel waar de paarden op ons wachten.

Dag 2

Op naar de paarden. We beginnen aan onze tocht en rijden naar de magnifieke Andalusische stranden. Genoveses, Monsul, Media Luna en Reef of the Sirens zijn ongetwijfeld de laatste ongerepte stranden in de Mediterranée. De witte zandduinen aan deze kust zijn vaak locaties geweest voor filmsets voor bijvoorbeeld een film als Indiana Jones. We picknicken aan de voet van de heuvel El Romeral tussen typische panden die ooit dienst hebben gedaan als accommodatie voor de boeren in de regio. ’s Middags rijden we door de prachtige vallei Del Tessorillo. Ruiters worden vanaf dit punt teruggebracht naar het hotel.

Dag 3

De bestemming van vandaag is Rodalquillar. In het noorden van het park zien wij de Sierra de Gata bergketen waar zich kraters en oude vulkanen bevinden. In het wonderlijke maanachtige landschap en tussen karakteristieke dorpjes zoals Los Albariciques zijn verschillende ‘spaghetti-Westerns’ gefilmd. De straten zijn vernoemd naar beroemde acteurs als Clint Eastwood en Sergio Leones. We lunchen op een van de meest bijzondere plekken in het natuurpark, El Cortijo del Fraile. Hier heeft schrijver Federico Garcia zijn inspiratie opgedaan voor het theaterstuk Bodas de Sangre (Bloedbruiloft). Overnachting in een plaatselijk hotel waar een uitmuntend diner wacht.

Dag 4

In de morgen rijden we naar het oostelijke deel van het natuurpark. La Torre de los Lobos – vertaald: de toren van de wolven – wacht op ons. Vanaf deze plek hebben we een magnifiek uitzicht op het gehele gebied dat de status van natuurpark heeft. Bij helder weer kan je zelfs de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zien. Na deze pauze rijden wij verder naar het beroemde strand El Playazo. Dit strand is sinds de Romeinse Tijd geliefd en bekend om de doorgang die het vormde voor piraten. Onderweg rijden we langs palmoases die zich dankzij kleine waterbronnen konden ontwikkelen. We genieten van een picknick bij de zee en voor het diner bezoeken wij een restaurant waar visgerechten van de gril de specialiteit vormen.

Dag 5

Vandaag rijden we over de oude goudmijnroute. We rijden door kleine ravijnen die ooit de enige verbinding vormden tussen de bergboerderijen en de zee. We rijden door kraters die nu de Rodalquilar Vallei vormen en we rijden langs een serie van mineraalmuren waar nog wat goud in ligt verborgen. Onze route brengt ons naar de oorspronkelijke mijninstallaties die tussen 1933 en 1986 in gebruik waren. De lunch gebruiken wij in een oude, traditionele cortijo, ‘el Cortijo Montano’.

Dag 6

Las Negras is een pittoreske vissersplaats van spectaculaire geologie. Aan het einde van de baai van deze plaats vind je El Cello Negro, de Zwarte Heuvel. Dit is een indrukwekkende rotsformatie die op een tong van lava lijkt. Deze formatie laat zien wat het natuurpark Cabo de Gata ooit was. In Las Negras tref je gaarden die worden bewaterd met water uit de kleine rivier Rambla de las Agüillas. Dat komt uit in een kleine poel dichtbij zee. We lunchen in een restaurant waar een prachtige paella wordt geserveerd. De middag is vrij te besteden. Als je van tevoren boekt, kan je bijvoorbeeld genieten van de Spa in het hotel waar je overnacht.

Dag 7

Vandaag rijden we terug naar het beginpunt. Over een lang pad dat in zijn geheel langs de kust loopt verlaten wij Rodalquillar. Deze route werd ooit gebruikt om de kust in de gaten te houden en te beschermen tegen aanvallen van piraten. Dit verklaart ook de aanwezigheid van kleine kastelen en wachttorens. Het zijn gebouwen die dit gebied kenmerken. We gebruiken de lunch in picknickvorm bij de kleine oasis van palmbomen op het Escullos-strand. Als we later weer opstijgen, rijden we langs de golven terug naar het beginpunt.

Dag 8

Na het ontbijt is het alweer tijd voor de verzameltransfer naar het vliegveld, deze staat gepland om 11.00 uur

(*) Alle prijzen per persoon

Vertrek is mogelijk vanaf 2 ruiters tegen een toeslag
Bij 8-daags arrangement (bij het kortere arrangement vervalt de toeslag en is gegarandeerd vertrek vanaf 2 ruiters)
* Bij 2 ruiters € 280 p.p
* Bij 3 ruiters € 150 p.p
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar en ervaren, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers

Min. 4, max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek). Vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters, tegen toeslag.

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten of 5 dagen / 4 nachten op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer in hotels
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag, inclusief frisdrank tafelwijn en –bier tijdens de picknick, 1 drankje tijdens het diner
 • Bij 8-daags arrangement 6 dagen paardrijden, 6 tot 7 uur per dag
 • Bij 5-daags arrangement 3 dagen paardrijden, 5 a 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer luchthaven Almeria retour. Op dag van aankomst om 19.00 uur, op dag van vertrek om 11.00 uur. Duur transfer is ongeveer 45 minuten.
 • Bagagetransport in de volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Transfer op een andere tijdstip dan de vaste verzameltransfer
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes buiten de maaltijden om
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering