Trektocht in de Spaanse Sierra Nevada en Tabernas Woestijn

Op deze trektocht ontdek je het ruige Spanje. Decors als uit een westernfilm, droge rivierbeddingen en fantastische kleuren. De tocht trekt meestal over hoger gelegen terrein en dat zorgt voor prachtige vergezichten.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Sierra Nevada Tabernas Woestijntocht is ongetwijfeld de meest gevarieerde trektocht te paard die de organisator in deze omgeving aanbiedt. Zes dagen paardrijden voeren je door onder meer twee nationale reservaten van een unieke natuurlijke schoonheid. Je beleeft deze tocht met PRE paarden, de Pura Raza Española en Hispano Arabs.

Unieke trektocht te paard door Sierra Nevada en woestijnlandschap

Deze unieke trektocht te paard voert door het Natuurreservaat van de Sierra Nevada met de witte bergtoppen en zijn ruige berglandschap en door de Tabernas Woestijn. Dit is het belangrijkste woestijnachtige gebied in Europa.

De paarden in deze trektocht zijn PRE en Hispano Arabs. Er wordt gereden met Westernzadels, er zijn ook Spaanse en Engelse zadels aanwezig. Er wordt gemiddeld zo’n 4 à 6 uur per dag gereden. Een volgwagen zorgt voor de bagage, zodat de ruiters zich daar te paard niet om moeten bekommeren.

De tocht begint hoog in de Sierra en voert over glooiende heuvels en door vruchtbare valleien naar beneden. In de dalen vind je olijven-, vijgen- en amandelbomen. Er wordt zelfs wijn geproduceerd. Daarna verandert het landschap ineens en rijd je in een ware Western woestijn. Canyons en drooggevallen rivierbeddingen kenmerken dit landschap waar menig spaghetti-western is opgenomen. Deze expeditie te paard eindigt in Granada waar je de optie krijgt de fameuze Alhambra te bezoeken.

Je overnacht in uiteenlopende onderkomens waar je ook dineert.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Aankomst op de Luchthaven van Granada met om 18.30 uur verzameltransfer naar de locatie. en kennismaking met de gids. Avondmaal en overnachting

Dag 2:

Vervoer naar de paarden ( 2 km.) en introductie van de paarden. Wanneer iedereen is opgestegen begint de klim over de ruiterpaden. Je rijdt door het Bloedravijn naar de weg die naar Trevélez leidt. Onderweg heb je prachtig zicht op de dorpen in de valleien van Poqueira en La Taha. Picknick in de buitenlucht. Tijdens deze dagtocht kom je op paden die zich uitstekend lenen om te galopperen. Terwijl je in galop zit, geniet je van het magnifieke zicht op de Sierra Contraviesa en de Lújar. Vervolgens daal je rustig af naar Trevélez waar je, eenmaal aangekomen, geniet van tapas en een biertje. Je krijgt de gelegenheid een van de hamdrogerijen van het hoogstgelegen dorp (Trevélez ligt op 1700 meter hoogte) te bezoeken.

Dag 3:

Als je de brug over de rivier Trevélez over bent, begint de route op een ruiterpad dat tegen de linkerkant van de helling van het ravijn oploopt. Je geniet van de schoonheid van de sierras Contraviesa, Lújar en Gádor. De laatste berg ligt al in de provincie Almeria. Over een wat gemakkelijker pad daal je af naar de plaats Juviles waar je de lunch gebruikt. Na de lunch daal je verder af, over een smal pad door een kloof rijd je naar Timar. Dan gaat de tocht verder over een ruiterpad en kom je aan bij je hotel in de buurt van Cádar. In vijf uur paardrijden ben je meer dan 1000 meter afgedaald. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4:

Vandaag rijd je eerst over de heuvels met fantastische panorama’s op de bergketens van de Sierra Nevada, Contraviesa en in de verte Gádor. Dan rijd je over een drooggevallen rivierbedding naar Ugjar. Onderweg geniet je van een picknick. ’s Middags rijd je de Picena op. Hier worden de paarden afgezadeld en achtergelaten voor hun overnachting. Ruiters worden vervoerd naar hun hotel (3 kilometer verderop in Laroles) voor het diner en de overnachting.

Dag 5:

Na het ontbijt worden de ruiters naar de paarden gebracht en de trektocht kan worden vervolgd. Je doorkruis eerst het dorp Picena en steekt de rivier Bayarcal over. Ben je het water overgestoken, dan bevind je je in de provincie Almeria. Picknick in Guarros en in de middaguren rijd je naar Benecid. Je komt langs Laujar de Andarax, een belangrijk wijnbouwgebied. Na zes uur paardrijden bereik je het hotel in Benecid voor de overnachting.

Dag 6:

Vandaag rijd je van Benecid naar Canjayar. Eerst rijd je door de Sierra Gádor. Je rijdt over een pad met zicht op de Sierra Nevada en aan de andere kant stroomt de rivier Andarax. Je rijdt richting de oude Venta de Alcora waar je na enkele korte galoppades precies op tijd voor de lunch aankomt. Na een korte pauze heb je nog twee uur paardrijden in het verschiet. Je geniet van de eerste aanblik op de tot de verbeelding sprekende Tabernas Woestijn. Vervolgens daal je af naar Rágol. Na zo’n 5,5 uur van paardrijden arriveer je op de plaats waar de paarden worden afgezadeld. Ruiters krijgen vervoer naar hun accommodatie op 4 kilometer van de paarden.

Dag 7:

De laatste etappe van deze unieke trektocht te paard behelst een spectaculaire tocht van 3,5 uur door de woestijn. Je steekt de Andarax rivier over en rijdt door de Rambla (droge rivierbedding) van de Guadix naar de berg van Montenegro. Er is ruimte om te galopperen. En we ontdekken de eerste woestijnlandschappen. Afdaling door een doolhof van canyons zoals je die in een van de vele spaghetti-Westerns kunt zien. Aan het einde van de Rambla de Los Yesos kom je aan bij de uiterste oosthoek van de Sierra Nevada Nationaal Park, Aboloduy. De paarden worden hier beloond voor hun goede werk en afgezadeld. Ruiters lunchen in het dorp en krijgen daarna vervoer naar Granada, dat op een afstand van 2 uur rijden ligt. Afscheidsdiner in een authentiek restaurant en een bezoek aan het oude deel van mooi Granada met prachtig zicht op de fameuze Alhambra. Overnachting in een hotel.

Dag 8:

Na het ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen en de verzameltransfer naar het vliegveld te accepteren.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg. (daarboven op aanvraag)

Leeftijd:

Leeftijd op aanvraag (afhankelijk van ervaring)

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer.
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn en bier tijdens het diner, excl. lunch dag 6
 • 6 dagen paardrijden. 4-6 uur per dag
 • Ervaren Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vliegveld Malaga € 90 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 180+10%VTA p.p enkele reis. Ter plaatse te betalen. (Malaga ophalen om 16.30 uur op dag 1)
 • Verzameltransfer vliegveld Granada € 60 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 120 + 10%TVA p.p enkele reis Ter plaatse te betalen. (Granada ophalen om 18.30 uur op dag 1)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes
 • Excursie aan Alhambra,op aanvraag, ter plaatse te betalen