Droomtrektocht in Catalonie

Deze Catelaanse trektocht te paard laat je alle moois van de regio Empordà en de Costa Brava zien. Je maakt kennis met het boerenleven, maar je maakt ook spetterende strandritten.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1602
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze Catelaanse trektocht laat je alle moois van de regio Empordà en de Costa Brava zien. Je maakt kennis met het boerenleven, maar je maakt ook spetterende strandritten. Daarnaast heeft de omgeving nog opvallend veel overblijfselen uit de Middeleeuwen waar je langs zult rijden. En er ligt een natuurreservaat waar je te paard doorheen mag. Meer dan driehonderd soorten vogels vinden hier hun habitat. Deze trektocht biedt een aaneenschakeling van natuur, cultuur, historie en zandstrand. Voor een complete vakantie met paard is dit een aanrader.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

We komen aan bij het gastenverblijf, een landhuis dat volledig gewijd is aan plattelandstoerisme en ligt op een paar kilometer van het natuurreservaat van de Medes-eilanden. Het landhuis is gelegen midden in de natuur, verborgen voor voorbijgangers, met 30 jaar ervaring in paardentoerisme. Vanaf hier ontdek je de regio Empordà en haar gevarieerde natuur, die vele mogelijkheden biedt voor paardrijden. Dit is werkelijk de ideale plek voor een paardrijvakantie, en vooral een originele manier om de regio te ontdekken.
Na een gezellig diner bespreken we het weekprogramma en krijgen jullie heel wat bijzonderheden te horen over onze Arabische en Anglo-Arabische paarden. Tijdens één-op-één gesprekken nemen we ook de gelegenheid om voor elke ruiter het perfecte paard te vinden.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt, een korte briefing van de gids en het opzadelen van de paarden zijn we klaar om aan ons avontuur te beginnen. We verlaten Vilafreser en doorkruisen eikenbossen waarin de aroma’s van tijm en rozemarijn ons tegemoet komen. De bestemming van vandaag is Besalú, een middeleeuws dorpje met stadsmuur. Deze oude hoofdstad is een juweel van Romaanse architectuur, gelegen tussen twee rivieren. We leggen vele kilometers af in het wilde Garrotxa, door velden, open weiden en bossen. Ons hotel ligt voor een spectaculaire middeleeuwse brug. Hier krijg je tijd om de unieke sfeer van dit bijzondere dorp in je op te nemen.

Dag 3

In de ochtend vertrekken we vanuit Besalú het bos in en wandelen over de omliggende heuvels. We rijden doorheen typisch dichtbegroeid mediterraan kreupelhoutbos. Dit is een rotsachtig gebied met oude gebouwen van traditionele landelijke architectuur. Op weg naar de Fluvià-rivier galopperen we door olijfgaarden en langs tarwevelden. Onze eindbestemming voor vandaag is een interessante Catalaanse boerderij, gerestaureerd onder de norm van beschermde gebouwen. Nadat onze paarden in de paddock staan, genieten wij van een rustmoment aan het zwembad of in de tuin. In de avond staat ons een heerlijk diner te wachten.

Dag 4

Na het ontbijt zadelen we onze paarden op en vertrekken we richting het westen, terug naar Vilafreser. Ondanks dat de Empordà regio een welvarend gebied is, houdt het nog steeds de traditionele landelijke en dorpse manier van leven in stand. De paden en wegen zijn niet geasfalteerd en het platteland is niet omheind. Hierdoor kunnen we een eindeloze combinatie van ruiterpaden verkennen.

Dag 5

Vandaag is een lange dag in het zadel. We genieten van lange galoppades door de dennenbossen van de Alt Empordà. Ieder uur passeren we een andere bezienswaardigheid: prachtige dorpen, kastelen, kerken, bouwwerken, tunnels, oude houten deuren met smeedijzeren kloppers, herinneringen aan het verleden van de regio. Naarmate de middag vordert, voelen we de nabijheid van de kust. Uiteindelijk komen we aan bij de Middellandse Zee, de prachtige golf van Rosas strekt zich voor ons uit. Een team wacht ons op en verzorgt de paarden. Om de dag af te sluiten, genieten we als diner van een heerlijke paella.

Dag 6

Vandaag vliegen we er op tijd in. We draven met onze paarden langs het strand. De baai van Rosas strekt zich voor ons uit, kilometers goudkleurig zand. We genieten van enkele opwindende galoppades op het strand. Hierna vertrekken we terug landinwaarts en volgen de Fluvià-rivier. Deze brengt ons langs een vogelreservaat. Het terrein is vlak met veel rijstplantages en perzik-, peren-, en appelboomgaarden. Het tempo vandaag ligt hoog en als lunch genieten we van een picknick in het bos. We zetten onze reis verder richting de paardenboerderij van Can Sort en overnachten terug in het gastenverblijf.

Dag 7

Na het ontbijt zadelen we onze paarden op en vertrekken doorheen het mediterrane Catalaanse landschap, waarbij we de kleine dorpjes Galliner en Vilamarí doorkruisen. We genieten van spectaculaire uitzichten over de kustvlakten en de heuvels van de Empordà regio. We wandelen door dennen- en eikenbossen en stoppen voor onze dagelijkse picknick. In de namiddag ligt het tempo wat lager, en genieten we van een rustige rit om uiteindelijk terug aan te komen op het gastenverblijf. Nadat we de paarden hebben afgespoeld en in de weide gezet, genieten we samen van deze laatste avond met een heerlijk diner. We delen en vieren onze ervaringen van afgelopen dagen in deze prachtregio.

Dag 8

Ontbijt en afscheid

(*) Alle prijzen per persoon

Gegarandeerd vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen kleine groep toeslag van € 300 p.p

Mogelijkheden tot het bijboeken van:

* Extra nacht op basis van half pension € 100 p.p (gedeelde kamer)
* Extra dag rijden incl. picknick € 150 p.p
* Extra maaltijd € 25 p.p
Dit dient ter plaatse betaald te worden.

Niet ruiters op basis van half pension € 1116
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 11 ruiters (3 weken voor vertrek) (vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen toeslag)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur
 • Bagagetransport tijdens trektochten
 • Gebruik zwembad (diverse hotels, gedurende het seizoen)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Barcelona Retour € 120 Op dag van aankomst is de transfer om 18.00 uur, vlucht moet aankomen voor 17.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 12.00 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 13.30 uur.
 • Of verzameltransfer Luchthaven Girona retour € 60. p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 19.30 uur, vlucht moet aankomen voor 18.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 10.30 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 12.00 uur.
 • Toeristenbelasting € 1 p.n
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien