Ontdek de Catelaanse kust op Spaanse paarden

Uitgestrekte en gevarieerde landschappen trekken tijdens deze week paardrijden aan je voorbij. Catalonië heeft bergen, stranden en wijngaarden. Onderweg zijn bezoekjes aan Spaanse wijnkelders gepland.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 2490
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Trektocht te paard door sterk gevarieerd Catalonië

Uitgestrekte en gevarieerde landschappen trekken tijdens deze week paardrijden aan je voorbij. Catalonië heeft bergen, stranden en wijngaarden. Onderweg zijn bezoekjes aan Spaanse wijnkelders gepland. Er is zelfs een wijn en een Cava proeverij in het programma opgenomen. Je verblijft in luxueuze accommodaties. De verrukkelijke Catalaanse keuken maakt het feest compleet.

Juweeltje in het programma is een overnachting op de oudste PRE stoeterij van Catalonië. De stoeterij bezit excellente hengsten en dertig fokmerries. Sommige hengsten hebben een belangrijke impact op het ras van de Pura Raza Española. De paarden die hier zijn gefokt munten niet alleen uit in hun schoonheid, maar ook in hun buitengewone houding. Daarbij zijn ze fantastisch om te rijden.

Voorbeeldprogramma

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld in Barcelona of Girona en verzameltransfer naar een prachtig gelegen plattelandshotel: een typisch Catelaans huis opgetrokken uit natuursteen. Het 17e- eeuwse pand wordt omgeven door bos, olijfgaarden en gaarden met walnotenbomen. Bij de accommodatie ligt ook een zwembad. Het wordt omgeven door groene weilanden en om de sfeer compleet te maken ligt er een bos. Een prachtige plek om je ruitervakantie te beginnen.

Dag 2:

Na het ontbijt volgt de korte transfer naar de paardenboerderij. Daar staan je trotse Spaanse paardenvrienden al op je te wachten. De paarden worden gezadeld en de tocht kan beginnen. Het eerste deel leidt ons door dichtbegroeide steeneikenbos en naaldbossen naar de rivier de Fluvia. Soms zal het bos je doen denken aan een tropisch woud. Bamboe staat aan weerszijden van de paden waarover we paardrijden. Bij de rivier staat een lunchtafel klaar. Hier genieten van Catelaanse heerlijkheden. Na de lunch rijden we naar ons volgende onderkomen bij Bogi. Zijn tuin in Zuid-Amerikaanse stijl is een paradijs om in te ontspannen.

Dag 3:

Afgelegen paden slingeren door de groene, overstroomde vlakten langs de rivier. Hier rijden wij in een gebied waar de rust ons omringt. Alleen als we door de Catelaanse dorpjes van natuursteen rijden, wordt de stilte doorbroken door het geluid van de paardenhoeven op de stenen. Bij een meer genieten we van een heerlijke picknick. Later in de middag galopperen we naar de kust. Afhankelijk van het seizoen brengen wij de nacht door in een mooi strandhotel bij zee of in een 16e- eeuwse molen vlakbij het strand.

Dag 4:

Voor ons ligt het lange zandstrand. Het water spettert, het zand vliegt om onze oren als we bij zonsopgang over het strand galopperen. De paarden spelen met de golven terwijl wij droog proberen te blijven. Dit is een ervaring die je je de rest van je leven zal bijblijven. Op het midden van het strand zien we de rivier Fluvia de zee in stromen. Achter de rivier liggen de lage, drassige landen van Aiguamolls. In de rijstvelden ontdekken wij onze indrukwekkende accommodatie van vannacht: De oudste Catelaanse PRE Andalusische paardenstoeterij. Behalve de prachtige paarden en hun historie, wachten charmant gemeubileerde kamers op ons. We hebben tijd om hier goed rond te kijken en te ontspannen.

Dag 5:

Al dravend en galopperend bereiken we het middeleeuwse Castello met zijn imposante kathedraal. Als we het grasland oversteken, rijden we in hoog tempo. We komen langs zonnebloemvelden en vinden de weg naar Perelada. In deze plaats rijden we naar het pension van Fina en Pere. De mooie tuin en het zwembad nodigen uit om te ontspannen We genieten van onze picknick en kijken uit naar de middag. Dan zullen wij het glorieuze kasteel van het dorp bezoeken en ook de lokale bodega (winkelder) zal niet aan onze aandacht ontsnappen. Hier zullen wij interessante feitjes over Cava leren en we nemen deel aan een Cava-proeverij.

Dag 6:

We volgen het pad naast de rivier Llobregat en rijden daarna door het wilde landschap van de Albera-bergen. Kurk- en steeneiken bossen domineren nu het landschap dat zo nu en dan wordt onderbroken door magische wijngaarden. Wij brengen een bezoek aan een familie-wijnmakerij. Hier kunnen we een van de beste wijnen van de streek proeven. Vol nieuwe energie rijden wij langs terrassen en oude olijfbomen die langs de ruiterpaden liggen. Bloemen in allerlei kleuren groeien in langs de Orlina rivier. Mystieke rotsformaties en Keltische graven uit lang vervlogen tijden leggen het verleden bloot. De lage landen van Ampurdán lijken een groot amphitheater omringd door bergen en waarvan de uitgang bij de Baai van Rosas ligt. Wij overnachten in een boerenhuis in een dorpje middenin het wijndistrict. Wij genieten van het onderkomen met whirlpool en een heerlijke Mediterraanse keuken.

Dag 7:

Onze paarden klimmen rustig over de bergen langs de kust, de laatste uitschieters van de Pyreneeën. Vanaf de bergtop hebben wij een geweldig panorama over de Baai van Lion en de mysterieuze berg Canigó. We dalen af naar het strand waar een zalige picknick wacht en rijden terug naar ons boerenhuis. ’s Avonds genieten wij van ons laatste gezamenlijke diner en zo komt een prachtige week tot een einde.

Dag 8:

Tijd voor het afscheid en verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 2 nachten met gezamelijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 3 tot 5 uur per dag (1 dag ongeveer 2 uur)
 • Begeleiding van een Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Lokale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 150 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 120 p.p. retour, vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Toeslag volpension € 180 p.p, ter plaatse te betalen
 • Koffie bij het diner, alcoholische dranken en frisdrank
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag € 60 voor aankomst met eigen auto