Op grote hoogte te paard over de Herderstrail

Deze route bestaat al eeuwen en wordt nog steeds gebruikt. Generatie op generatie herders begeleidt hier vee naar grasrijke gebieden. Over deze route wordt deze trektocht te paard gehouden. Het levert je een memorabele reis.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1890
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Pyreneeën vormen een omgeving vol mystiek. Het is oud, het is ruig en zit boordevol verhalen. Zo ook het verhaal van de Herderstrail. Deze route bestaat al eeuwen en wordt nog steeds gebruikt. Generatie op generatie herders begeleidt hier vee naar grasrijke gebieden. Over deze route wordt deze trektocht te paard gehouden. Het levert je een memorabele reis op waarover je jaren later nog zult vertellen. Op snelle, sterke, tredzekere en betrouwbare Spaanse en Andalusische paarden trek je een week door dit ongerepte gebied. Dagelijks breng je 4 tot 6 uur door in het zadel. De trektocht wordt gereden in Engelse of Spaanse zadels.

De Herderstrail begint in het noordoosten van Catalonië aan de voet van de Pyreneeën en leidt je diep de bergen in, naar uitgestrekte bergweiden vol prachtige bloemen. Het is de route die de herders vandaag de dag nog steeds afleggen. Met hun vee lopen de herders ’s zomers in de bergen en in de winter lopen ze langs de kust. Het landschap verandert onderweg van bosrijk naar open bergweiden waar amper mensen wonen. Dit is de route die jij te paard aflegt. Deze reis zal de sportieve ruiter zeker aanspreken. Je zult stukken door de rivier waden en op de hoogvlakte is er volop ruimte om totaal vrijuit te kunnen galopperen. Ondertussen geniet je ook van de pittoreske bergdorpjes waar je doorheen zult stappen.

Voorbeeld dagprogramma

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld in Barcelona of Girona. Vanaf hier verzameltransfer naar een oude, Catalaanse boerderij waar je de paarden al kunt ontmoeten. Je hebt uitzicht op de bossen en op deze plek heb je je eerste overnachting.

Dag 2:

Te paard! De tocht van vandaag voert door de heuvelachtige voor-Pyreneeën. Je volgt en waadt door de rivier Fluvia richting de bergen. Onderweg doe je verschillende bergdorpjes aan en in een van deze schilderachtige dorpjes geniet je van de lunch. Cava zal niet ontbreken. Na de siësta rijd je in vlot tempo naar de accommodatie waar je deze nacht zult doorbrengen.

Dag 3:

We doen het Middeleeuwse stadje Besalu aan en stappen nadien over een hoge, Romaanse brug. Is die eenmaal overgestoken, dan bereik je het ruige landschap van de Garrotxa. Je rijdt door dit bijzonder natuurpark dat uit vulkaanlandschap bestaat. In helder water dat turkoois oplicht, kan je heerlijk zwemmen. Vervolgens rijden we over de pas van Santa Barbara. Je overnacht in een bergdorpje.

Dag 4:

Vanuit het bergdorp gaat de tocht verder door het dal van Llierca, waar je magnifieke kalkrotsen zult zien. Het gebied is het thuis van roofvogels, reptielen en vele vlinders. Met een beetje geluk tref je onderweg een wild zwijn of een das. Picknick onder eeuwenoude eiken en verkoeling in een waterbekken staan deze dag ook op het programma. Verder is het hier genieten van de rust, af en toe onderbroken door het geluid van de paardenhoeven en koebellen. Je overnacht in het bergdorpje Beget.

Dag 5:

Deze morgen volgen we een stuk van een middeleeuwse handelsroute die ons tot over de grens van Frankrijk brengt. Ergens op de dag verlaten wij de voor-Pyreneeën en trekken het werkelijke berggebied in. Beuken, eiken en kastanjes groeien hier nog, maar na verloop van tijd passeer je de boomgrens en beland je in zuivere bergweides. We rijden door de weelderige bloemen- en gentiaanweiden en komen aan op onze bestemming, het kleine stadje Camprodon aan de rivier de Ter. Tijdens een avondwandeling door deze aangename plek nodigt een van de bars ons uit voor een drankje.

Dag 6:

We hebben een vroege start om op te klimmen naar de hoge regionen van de Pyreneeën. Onze paarden dragen ons over de immense vee velden waar we koeien, schapen, geiten en af en toe een wild paard uit de Pyreneeën ontmoeten. We komen aan in de hoge gebieden met een alpine karakter, met Narcissi, iris, gentiaan en alpenrozen die de heuvelachtige weiden omtoveren in bloemenbloemblaadjes. We bereiken een bergpas, een oneindige steppe van gras en steen, op 2000m. Het uitzicht is prachtig. In het westen zien we de hoogste top van Catalonië en in het oosten glinstert de Middellandse Zee in diepblauw. We nemen een siësta en observeren een gierfamilie die in de lucht oprijst en vervolgens op afgelegen paden door dit prachtige bergparadijs op weg naar beneden naar de stad St. Joan de les Abadesses. We overnachten in een klein authentiek berghotel waar we onze onvergetelijke reis samen met een diner afsluiten.

Dag 7:

Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen. Verzameltransfer naar Girona of Barcelona.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 2 nachten met gezamenlijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 5 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Begeleiding van een Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 150 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 150 p.p retour , vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Toeslag volpension € 150, ter plaatse contant betalen
 • Koffie bij het diner, alcoholische dranken en frisdrank
 • Overige persoonlijke uitgave
 • Toelag €75 met aankomst eigen auto