Paardrijden langs de Middellandse Zee in de voetsporen van Dalí

Tijdens deze trektocht te paard ontdek je de charme van de Empordanet regio, de eindeloze zandstranden van de baai van Roses en de wilde kust van Cap de Creus. Op het einde van de tour zijn er een aantal steile beklimmingen.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 2490
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens deze trektocht te paard ontdek je de charme van de Empordanet regio, de eindeloze zandstranden van de baai van Roses en de wilde kust van Cap de Creus. Onderweg word je ondergedompeld in het leven van de bekende schilder Dalí die in deze regio leefde en werkte. Hoogtepunten zijn het kasteel van Púbol, zandstenen dorpjes, galopperen op het strand, het museum van Dalí in Figueres en een rit door het natuurreservaat van Cap de Creus.

Ongelooflijke uitzichten
Deze trektocht is lang en afwisselend. De rit over het strand is een ervaring voor zowel paard als ruiter. Op het einde van de tour zijn er een aantal steile beklimmingen.

Opgelet: de reisroute is afhankelijk van de tijd van het jaar, het weer en eventuele feestdagen.
Voor de beste ervaring ben je best minstens een gemiddeld ruiter (je beheerst alle gangen) met een prima conditie. Dagelijks zit je vier tot zes uur in het zadel. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 200 kilometer.

Voorbeeld dagprogramma

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

Dag 1:

Aankomst in Spanje en transfer naar de paardenboerderij Mas Alba, een typisch Catalaans huis uit de 16de eeuw. Hier geniet je van een schilderachtig uitzicht over groene velden, bossen en weides. Een prachtig begin van de paardrijvakantie.

Dag 2:

De eerste rit neemt ons mee langs glooiende heuvels naar eeuwenoude dorpjes. We genieten van de nauwe steegjes en mooie tuinen. Bij de rivier Ter stappen we van onze paarden voor de picknick. In de namiddag galopperen we door mediterraanse bossen naar een dorp aan de voet van de Gavarra-heuvels. Hier overnachten we in een prachtig gerestaureerde Catalaanse guesthouse.

Dag 3:

Ook vandaag rijden we van het ene charmante dorp naar het andere en worden we ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Catalonië. In Pubol hebben we de kans om het veertiende-eeuwse kasteel van Gala te bezoeken. Dit kasteel was een cadeau van Dalí aan zijn vrouw. Na de lunch zetten we onze trektocht naar het magnifieke Peratellada.

Dag 4:

Op de vlakte van Ullastred, ooit een meer, is er volop gelegenheid om te galopperen. Langs zandduinen en mediterraanse dennen rijden we naar het kustgebergte van Montgri. Op de top van de kliffen hebben we een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. We zien zeevogels zweven op de thermische winden en ruiken de heerlijke geuren van rozemarijn, tijm en lavendel. Na een lunch met tapas volgen we de paadjes door de duinen naar de zee. We overnachten in een hotel vlakbij de ‘Playa Grande’.

Dag 5:

Dit is een hoogtepunt van de reis: vanaf het krieken van de dag ruik je de zee en de zoute lucht. Kilometers zandstrand ligt op je te wachten. We rijden langs en door de branding, een fantastische ervaring voor paard én ruiter. Daarna gaat het door de rijstvelden van een natuurpark naar Castelló de Empuries, bekend voor zijn magnifieke kathedraal. Hier lunchen we in een lokaal restaurant. In de namiddag heb je de kans om naar Figueres te gaan en het beroemde museum van Dalí te bezoeken. Daarna is er nog tijd om de stad bezoeken.

Dag 6:

We steken de vlakte van Alt Empordan over en rijden door zonnebloem- en graanvelden. Aan de voet van de berg Joan genieten we van een heerlijke picknick in het openluchtrestaurant ‘Buffalo’. We vervolgen onze reis en 'savonds bereiken we onze accomodatie, een gerestaureerd herenhuis dat dateert uit 1582. Het wordt omringd door de schilderachtige natuur en biedt een weids uitzicht op Alt Emporda en de baai van Roses. Tot het diner verfrissen we ons in het zwembad of laten we ons verwennen met een massage

Dag 7:

We volgen een oude handelsroute door rotsachtig terrein tot we de woonplaats van Dalí bereiken. We lunchen in het vissersdorpje en bezoeken het unieke huis van de overleden schilder. Daarna keren we terug naar het hotel en genieten we van een afscheidsmaaltijd op het terras, met een fantastisch zicht op de Middellandse Zee.

Dag 8:

Transfer naar de luchthaven van Barcelona of Girona. Je kan je vakantie uiteraard ook verlengen en een andere trektocht van de organisatie doen.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op basis in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 2 nachten met gezamenlijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Onder begeleiding van een Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Lokale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 150 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 120 p.p. retour, vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Koffie bij het diner, alcoholische drankjes en frisdrank
 • Toeslag volpension € 180 p.p, ter plaatse contant te betalen
 • Overige drankjes en maaltijden in restaurants
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag € 60 voor aankomst met eigen auto, ter plaatse betalen