De groene route van Sierra de la Demanda

Deze trektocht neemt je mee langs de prachtige natuur van de bergketen Sierra de le Demanda in Noord-Spanje. In deze streek leeft veel wildlife: je vindt er wolven, herten, otters, arenden, valken en nog veel meer.

Spanje
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht neemt je mee langs de prachtige natuur van de bergketen Sierra de le Demanda in Noord-Spanje. In deze streek leeft veel wildlife: je vindt er wolven, herten, otters, arenden, valken en nog veel meer. Voeg daarbij nog hoogtepunten zoals gletsjermeren, sporen van dinosaurussen en twee overnachtingen in een oud klooster en je hebt een reis om nooit meer te vergeten.

Algemene beschrijving:

Deze begeleide trektocht duurt 8 dagen/7 nachten. Overnachting, avondmaal en ontbijt zijn in de prijs inbegrepen. De groep bestaat uit zes tot negen personen. De paarden zijn van Spaanse oorsprong of gekruist met Arabieren en zijn een plezier om mee te rijden. Overnachting is voorzien in karaktervolle hotels of guesthouses. Reserveer deze reis als je een ervaren ruiter bent die de Noord-Spaanse natuur in alle comfort wil ontdekken.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst en verzameltransfer naar Quintanar de le Sierra. Aankomst en overnachting in Posada las Mayas of Casa Ramón. De ruiters die de trektocht ‘De roots van Castilië’ gedaan hebben, kunnen aansluiten bij deze trektocht.

Dag 2

Vandaag stijgen we langzaam over heuvelachtige wegen door de dichte dennenbossen naar Neila. Afhankelijk van de weersomstandigheden bezoeken we het spectaculaire gletsjermeer Laguna Negra. Hier zie je hoe erosie een landschap op een indrukwekkende manier kan veranderen. We komen aan in Neila, ooit het centrum van de houtindustrie, nu bekend voor zijn edele huizen en zijn brug uit de Romeinse tijd. Diner en overnachting in Hotel Villa de Neila.

Dag 3

We dalen af, door een immens woud vol dennen, beuken en eiken, tot in Monterrubio de la Demanda. In dit gebied leven wolven, everzwijnen, otters, arenden, haviken en valken. Bij aankomst in Monterrubio de la Demanda zien we een van de oudste kerken van de streek. Diner en overnachting in Centro De Turismo Rural Virgen de la Vega (Huerta de Arriba).

Dag 4

Vandaag beginnen we aan de bekende groene route langs de oude mijnspoorweg. We rijden door valleien en loopgraven, in de richting van Barbadillo de Herreras. Via de tunnel van Ferrerias en de El Manquillo pas bereiken we Pineda. De oude spoorweg zorgde vroeger voor het transport van mineralen van de mijnen van Sierra de la Demanda naar het Baskenland. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog raakte de spoorweg buiten gebruik. Diner en overnachting in Casa Rural el Hayedo (Pineda de la Sierra).

Dag 5

We verlaten Pineda en rijden langs de dam van Arlanzon naar het dorp met dezelfde naam. Afhankelijk van het seizoen, bezoeken we de prehistorische site van Atapuerca, werelderfgoed van Unesco. Deze waardevolle en prachtige archeologische site werd bij toeval ontdekt tijdens de bouw van de mijnspoorweg. Vanavond eten en logeren we bij de monniken van Hospedería del Monasterio Cisterciense de San Pedro de Cardeña (San Pedro de Cardeña).

Dag 6

Vandaag maken we een uitstap naar Burgos en het klooster van San Pedro Cardeña. Hier verliet El Cid, de befaamde Spaanse held, vrouw en kind om de Moren te gaan bekampen. Afhankelijk van het weer en de wensen van de groep bezoeken we Burgos of doen we een andere activiteit. We keren terug naar het klooster voor nog een onvergetelijke avond bij de monniken van het Hospedería del Monasterio Cisterciense de San Pedro de Cardeña (San Pedro de Cardeña).

Dag 7

We volgen opnieuw de voetsporen van El Cid en rijden naar Sierra de las Mamblas. We komen terug aan in Covarrubias, de geboorteplaats van de stichter van Castilië en de thuisplaats van onze paarden. We bezoeken het stadje en eindigen deze trektocht met een onvergetelijk diner in een mooi restaurant. Diner en overnachting in Hotel Rural Chindasvinto of Hotel Nuevo Arlanza (Covarrubias).

Dag 8

Einde van de trektocht. Verzameltransfer van Covarrubias naar Madrid.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 105 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 6 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 • Volpension vanaf diner eerste dag t/m het ontbijt laatste dag, inclusief tafelwijn en water
 • Bagagevervoer in de volgwagen
 • 6 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Madrid (op aankomstdag om 17.00 uur)
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Afwijkende privé transfers
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven