Te paard door de vier valleien van het Gredos-gebergte

Deze trektocht gaat over hoge bergwegen, door naaldbossen en langs kristalheldere riviertjes en diepe canyons van Gredos. Er wordt gereden met goed opgeleide Spaanse paarden (PRE) en Hispano-arabieren.

Spanje
Vanaf € 1790
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een vijfdaagse trektocht te paard vanuit de machtige Gredos-bergen in het Spaanse land naar het oosten en zuiden is een geweldige beleving voor iedere ruiter die graag nieuwe omgevingen ontdekt. Goedgetrainde PRE paarden en Spaans-Arabische kruisingen met nobele en vriendelijke karakters laten je de indrukwekkende, afwisselende landschappen met veel plezier zien.

Paardrijvakantie in prachtige Spaanse natuur

De Gredos-bergen behoren tot een centrale bergketen die zich van oost naar west uitstrekt over een lengte van 120 kilometer. Het Gredos-gebergte is 30 kilometer breed. De verschillen tussen de noord- en de zuidzijde van de bergen zijn enorm.
Deze trektocht te paard speelt zich af in de oostelijke en zuidelijke delen van het Gredos-gebergte diep in het Spaanse land. De route gaat over de hoogste punten van de bergen en brengt je door kleine valleien. Je doorkruist vier verschillende valleien: de Tietar, Tormes, Alberche en de Comeja-vallei waar grote kloven vol kristalhelder water rivieren van smeltsneeuw vormen.

Panorama’s
Op deze tocht zijn de panorama’s adembenemend. Je geniet van het mooiste dat de natuur van Gredos heeft te bieden. Je rijdt door naaldbossen, kloven en valleien met zeer groene en wilde weiden gevoed door het schone en heldere bergwater. Tijdens deze trektocht te paard merk je hoe de paarden zich behendig aanpassen aan de verschillende soorten terrein. Je zult versteld staan van hun taaiheid als je door de bergen rijdt.
Omdat je veel door het berggebied trekt, wordt deze tocht in een rustig tempo afgelegd. Uiteraard krijg je in de week wel de kans om te draven en te galopperen, maar dat zal door het terrein minder voorkomen dan op andere tochten van deze organisator in centraal Spanje.
De gids met dertig jaar ervaring als trektochtbegeleider in dit gebied waar hij is opgegroeid, kent het terrein en de route op zijn duimpje. Hij laat je graag alle mooie bezienswaardigheden en de mooiste uitzichten zien.

Overnachten
Tijdens deze tocht overnacht je in charmante plattelandshotelletjes en pensions in afgelegen dorpen. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, ze zijn alle zeer schoon en comfortabel en voorzien van Wi-Fi, handdoeken, shampoo en vloeibare zeep. De hotels zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en op ruimte voor de paarden. Die overnachten in het veld naast de hotels. Op aanvraag en tegen een meerprijs zijn eenpersoonskamers beschikbaar.
De bagage wordt vervoerd in de supportwagen. Tijdens de tocht heb je tenminste drie keer per dag de gelegenheid iets uit je bagage te halen, of vaker als dat nodig is.

Eten
Voor deze paardrijreis wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het eten. Tapas-pauzes onderweg en uitgebreide lunches worden verzorgd door Mamen, mede-organisator van de tocht. Zij brengt het eten naar de mooiste plekken waar je pauzeert. Tijdens de tapas-pauzes brengt zij Manchego-kaas, olijven, Serrano-ham, noten naar de groep.

De lunch is een sociale aangelegenheid. Voor dit belangrijke moment van de dag wordt paëlla, Spaanse tortillas of een complete barbecue geserveerd op prachtige plaatsen. Daarna is het tijd voor een traditionele siësta op het vredige platteland voordat je weer opstijgt en je tocht te paard vervolgt.
Na een dag van paardrijden is het rond de klok van 21.00 uur tijd voor het diner. Je hebt keuze uit verschillende lokale schotels en gangen. Je eet in de onderkomens waar je ook overnacht.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Madrid – Navarredonda de Gredos Aankomst op de luchthaven van Madrid rond 14.30 uur, verzameltransfervan ongeveer 2 uur naar Navarredonda de Gredos. Onderweg stoppen we kort in de vestingstad Avila om het te bezoeken. Welkomstdiner en overnachting in een hotel in Gredos.

Dag 2:

Navarredonda de Gredos – Cuevas del Valle Vandaag begint onze avontuurlijke trektocht te paard. We steken de bergen over via Puerto del Arenal en volgen het zeer oude pad dat van noord naar zuid. Met een prachtig uitzicht op de riviervallei van de Tietar. We overnachten in zeer mooie landelijke herberg in Cuevas del Valle. Tijd in het zadel 5 uur.

Dag 3:

Cuevas del Valle – Puerto del Pico - San Martin del Pimpollar We rijden over een Romeinse weg (II eeuw voor Christus) richting Puerto del Pico hier hebben we een prachtig uitzicht op de Tietar River Valley en nemen een heerlijke tapas-break. We vervolgen onze rit langs de Alberche River Valley, hier is voor ons naast de rivier een voortreffelijke lunch geregeld. Vervolgens gaat onze rit verder naar San Martín del Pimpollar in de vallei van de Alberche-rivier, waaar we zullen overnachten. Tijd in het zadel 5 uur.

Dag 4:

San Martin del Pimpollar - San Martin de la Vega Na de Alberche River Valley rijden we door de wilde natuur aan de noordkant van de bergen een heel mooi landschap, vooral in het voorjaar wanneer alles in bloei staat. Vervolgens een Lunch op het platteland met een prachtig uitzicht op de hoogste toppen van de Sierra de Gredos. We stoppen voor diner en overnachting in de landelijke herberg in San Martín de la Vega, tijd in het zadel 6 ½ uur.

Dag 5:

an Martin del Pimpollar – Navacepeda de Tormes ongeveer 5 uur rijden: We blijven in de bergen met hun naaldbossen. Hier liggen de zomerweilanden van de Avila-runderen. We naderen de bron van de Alberche. Lunch in San Martin de la Vega. Namiddagrit naar Navacepeda door open land, met mooi zicht op het Gredos-gebergte. Avondmaal en overnachting in Navacepeda de Tormes.

Dag 6:

Navacepeda de Tormes – Navarredonda de Gredos ongeveer 5 uur rijden: Rustige dag, we volgen de vallei van de Tormes. Lunch langs de rivier, een mooie plek om te zwemmen. Korte rit in de namiddag, met goeie galopstukken om de tocht af te ronden. Avondmaal en overnachting in het hotel in Gredos.

Dag 7:

Navarredonda de Gredos – Madrid Ontbijt en aansluitend vertrek rond 10u, om rond 12u op de luchthaven in Madrid te kunnen zijn.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag, ter plaatse betalen
* Bij 2 ruiters € 100 extra p.p.
* Bij 3 ruiters € 70 extra p.p.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Minimaal 10 jaar en gevorderde ruiter

Aantal deelnemers:

Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), vanaf 2 ruiters met toeslag mogelijk.

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 7 dagen, 6 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen ma 23kg. p.p.
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid (aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 14.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Reis-/annuleringsverzekering