Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied

vanaf € 1.113 BOEK NU


Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied
Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied

Je galoppeert door adembenemende landschappen en snuift een vleugje cultuur en geschiedenis op in de oude bouwwerken.

vanaf € 1.113

Over de eeuwen heen heeft erosie de vulkanische rotsen van Cappadocië vervormd tot een surrealistisch landschap. In een trektocht door deze streek ontdek je rotskerken uit een ver verleden, steden onder de grond, en steenformaties in de vorm van puntmutsen. Je galoppeert door adembenemende landschappen en snuift een vleugje cultuur en geschiedenis op in de oude bouwwerken.

Gemiddeld wordt er op één dag 30 à 40 kilometer gereden, wat gelijk staat aan zo’n 5 à 7 uur in het zadel. Deze tocht is daarom niet geschikt voor beginners. Er wordt soms snel gegaloppeerd. Tijdens de trektocht zorgen de ruiters voor hun eigen paard: poetsen en op- en afzadelen. Op moeilijk terrein is het soms nodig om af te stappen en een stukje te voet gaan naast het paard. Je begint dus beter fit aan je trektocht!

De kudde bestaat uit arabische en berberpaarden. Dit zijn sterke paarden, met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn het gewend om trektochten te maken en zijn tredzeker op het heuvelachtige terrein. Er wordt gereden met Engelse zadels of met traditionele Kirgizische zadels. Die hebben geen dikke vulling zoals Engelse zadels, maar ze worden aangevuld met een schapenvacht en dikke zadeldekens. De zadels hebben zadeltassen om alles mee te nemen wat je tijdens de dag nodig hebt.

De eerste en laatste nachten worden in een comfortabel pension doorgebracht met tweepersoonskamers met eigen badkamer. In het voor - en najaar worden de overige nachten gegeten en geslapen in pensions. In de zomer wordt er de overige nachten gekampeerd in tweepersoons tenten midden in de natuur.
Wilt u meer comfort dan is tegen een toeslag mogelijk verblijf in een Ottomaanse huis mogelijk ( comfortabel pension met tweepersoonskamers met eigen badkamer ) of in boutique hotel. Bij de luxueuzere variant is er aan het einde van de dag een korte transfer (afhankelijk van de locatie 10 tot 35 minuten in de auto) die je naar het hotel of een typisch Ottomaans huis brengt, waar je de avond en nacht doorbrengt.

De gids en de kok spreken Engels. De bagage wordt apart vervoerd. De plaatselijke organisatie voorziet tenten, slaapmatjes en eetgerei (borden en bestek). Tijdens het kamperen slaap je in iglotenten. Een slaapzak moet je zelf meebrengen. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
Vlucht naar Kayseri of Nevsehir via Istanbul. Verzameltransfer naar Avanos (ong.1 uur). Avondeten en overnachting in een gerenoveerd authentiek Anatolisch pension. Comfortabele kamers met eigen badkamers.

Dag 2
Nadat elke ruiter gepraat heeft over zijn ervaringen en verwachtingen, verdelen we de paarden en vertrekken we. We steken de langste rivier in Turkije over, de Kizilirmark. Daarna rijden we naar de Romeinse site van Kizilyar. Van daaruit volgen we een droge rivierbedding tot aan Sarihan. Via een deel van de oude route tussen Turkije en China bereiken we de Devrent-vallei. Hier zien we rotsen in de vorm van dieren. We kamperen vlakbij. 4,5 uur in het zadel.

Dag 3
We rijden langs de Cavusin-klif, vol nederzettingen in de rotsen. Daarna trekken we door de pittoreske valleien van Gulludere en Kizilçukur. De speciale grond in deze valleien maken dat ze bijzonder kleurrijk zijn: van lichtgeel tot oker, lichtgroen en roze. We rijden naar het traditionele dorp Ortahisar, dat gebouwd is op de rotsen. Daarna trekken we door de mooie valleien van Cappadocië tot we Keslik bereiken. We kamperen nabij een bron. 6 uur in het zadel.

Dag 4
We rijden door een vallei met de typische ‘schouwen’ van het dorp Taskinpasa. Daar bezoeken we een moskee uit de Mongoolse tijd. We rijden door graanvelden in de richting van Mount Hodul, met prachtige uitzichten over de Erciyes-vulkaan, één van de vulkanen die miljoenen jaren geleden uitbarstte en Cappadocië mee vorm heeft gegeven. We kamperen vlak bij het dorp Karain. 6 uur in het zadel.

Dag 5
We rijden door de tuinen en wijngaarden van Boyali. Daarna beklimmen we het Topuz-plateau tot aan Sofular. We dalen af langs een smal pad. We kamperen vlak bij het dorp Bozca. 6 uur in het zadel.

Dag 6
We volgen een pad langs de rivier Kizilirmak tot bij de warmwaterbronnen van Bayramhacili. Baden in deze bronnen is een onvergetelijke ervaring. We kamperen vlak bij de bronnen. 5 uur in het zadel.

Dag 7
We volgen de Göynük-rivier tot Oskonak. Daar bezoeken we een ondergrondse stad waar de vroege Christenen zich verstopten wanneer er gevaar dreigde. Wat verderop bezoeken we het rotsklooster van Belha, dat dateert uit de 6de eeuw. Daarna beklimmen we de Idis, met een hoogte van 1700 meter. We sluiten onze tocht af met een mooi uitzicht over de valleien van Cappadocië. Daarna keren we terug naar Avanos. 6 uur in het zadel.

Dag 8
Vertrek (Verlenging mogelijk met enkele dagen Istanboel.) 

 

Lees meer over de trektocht in pensions in het artikel:

Turkije Cappadocië Trektocht te paard Hoefslag mei 2015

Vertrekdata (za)
Trektocht in Pensions
Kamertype 7n *  
10/04/2021  - 05/06/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.194
€  1.344
€  1.194
11/09/2021  - 23/10/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.194
€  1.194
€  1.344
Vertrekdata (za)
Trektocht in tent
Kamertype 7n *  
12/06/2021  - 05/09/2021
Tent op indeling
1 pers tent
2 pers tent
€  1.113
€  1.183
€  1.113

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

Mogelijk te boeken in de periode van 10-04 t/m 23-10, op aanvraag. Aankomstdag is Zaterdag. (Overnachtingen in tent mogelijk in de periode van 12-06 t/m 05-09)

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min 2 ruiters en max. 12 ruiters per gids (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op tweepersoonskamer of tent (afhankelijk van reservering)
 • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag (gemiddeld ongeveer 20 km per dag), woensdag 3 1/2 uur en een vrije middag
 • Bagage in volgwagen
 • Transfers tussen de paarden en de overnachtingsplaatsen
 • Verzameltransfer (50 min.) vanaf luchthaven Kayseri of Nevsehir
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Turkish Airlines via Istanbul of Low Cost Pegasus)
 • Overige drankjes als wijn en drankjes in cafe’s, bars en in de pensions
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering