Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied

Je galoppeert door adembenemende landschappen en snuift een vleugje cultuur en geschiedenis op in de oude bouwwerken.

Turkije
Vanaf € 1450
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Over de eeuwen heen heeft erosie de vulkanische rotsen van Cappadocië vervormd tot een surrealistisch landschap. In een trektocht door deze streek ontdek je rotskerken uit een ver verleden, steden onder de grond, en steenformaties in de vorm van puntmutsen. Je galoppeert door adembenemende landschappen en snuift een vleugje cultuur en geschiedenis op in de oude bouwwerken.

Gemiddeld wordt er op één dag 30 à 40 kilometer gereden, wat gelijk staat aan zo’n 5 à 7 uur in het zadel. Deze tocht is daarom niet geschikt voor beginners. Er wordt soms snel gegaloppeerd. Tijdens de trektocht zorgen de ruiters voor hun eigen paard: poetsen en op- en afzadelen. Op moeilijk terrein is het soms nodig om af te stappen en een stukje te voet gaan naast het paard. Je begint dus beter fit aan je trektocht!

De kudde bestaat uit arabische en berberpaarden. Dit zijn sterke paarden, met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn het gewend om trektochten te maken en zijn tredzeker op het heuvelachtige terrein. Er wordt gereden met Engelse zadels of met traditionele Kirgizische zadels. Die hebben geen dikke vulling zoals Engelse zadels, maar ze worden aangevuld met een schapenvacht en dikke zadeldekens. De zadels hebben zadeltassen om alles mee te nemen wat je tijdens de dag nodig hebt.

De nachten worden in een comfortabel pension doorgebracht met tweepersoonskamers met eigen badkamer. De gids en de kok spreken Engels. De bagage wordt apart vervoerd.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1

Vlucht naar Kayseri of Nevsehir via Istanbul. Verzameltransfer naar Avanos (ong.1 uur). Avondeten en overnachting in een gerenoveerd authentiek Anatolisch pension (maaltijden niet inbegrepen). Comfortabele kamers met eigen badkamers.

Dag 2

Nadat elke ruiter gepraat heeft over zijn ervaringen en verwachtingen, verdelen we de paarden en vertrekken we na de lunch. We rijden met onze paarden door de vallei van Cayagil met zijn waterbron die is omringd door grotten. We vervolgen onze tocht door de "liefdesvallei" genaamd Baglidere. Door erosie zijn hier meters hoge pilaren ontstaan van zacht kalksteen bedekt met harder Basalt. Onze rit gaat verder over de plateaus richting het dorp Aktepe. Vervolgens is er een transfer naar het hotel.

Dag 3

We rijden langs de Cavusin-klif, vol nederzettingen in de rotsen. Daarna trekken we door de pittoreske valleien van Gulludere en Kizilçukur, waarbij je enkele van de meest spectaculaire landschappen te zien krijgt. De speciale grond in deze valleien maken dat ze bijzonder kleurrijk zijn: van lichtgeel tot oker, lichtgroen en roze. We rijden naar het traditionele dorp Ortahisar, dat gebouwd is op de rotsen. Daarna trekken we door de mooie valleien van Cappadocië tot we Keslik bereiken. 6 uur in het zadel. Vervolgens is er een transfer naar het hotel.

Dag 4

We rijden door een vallei met de typische ‘schouwen’ van het dorp Basköy (1150 m). Waarna we opweg gaan naar het plateau van Dambirca, hier hebben we een heel mooi uitzicht over de gehele regio. We rijden verder waarbij we het dorp Zopun (1500 m) passeren om vervolgens het kleine dorpje Soganli te bereiken. Dit dorpje ligt in een vallei met tientallen rotskerken. In dit mooie dorpje dineren we en overnachten we.

Dag 5

We rijden verder over het plateau van Meselik, bij het Akköy meer en het dorpje Keslik. Vanaf de berg Hodul hebben we een prachtig uitzicht over de Erciyes vulkaan (3917m). Via tarwevelden en tuinen met abrikozen en kersen bereiken we het dorpje Karain. Vervolgens is er een transfer naar het hotel.

Dag 6

We rijden door de tuinen en wijngaarden van Boyali. Daarna beklimmen we het Topuz-plateau tot aan Sofular. We dalen af langs een smal pad. We kamperen vlakbij de rivier of er is een transfer naar een hotel

Dag 7

Rijdend door de tuinen, komen we aan bij de 13e-eeuwse caranvaserai van Sarihan. En nemen we de tijd om dit te bezichtigen. Hierna vervolgen we onze rit over de Zijderoute om de sprookjesachtige schoorstenen van Devrent te zien en een geweldig uitzicht over Cappadoce te hebben. Hierna gaan we terug naar de stallen en overnachten we in Avanos in een traditioneel hotel

Dag 8

Vertrek (Verlenging mogelijk met enkele dagen Istanboel.)

Lees meer over de trektocht in pensions in het artikel: Turkije Cappadocië Trektocht te paard Hoefslag mei 2015

Prijs is geldig vanaf 4 deelnemers.

Er is gegarandeerd vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen een kleine groep toeslag:
* Vanaf 2 ruiters € 150 p.p.
* Vanaf 3 ruiters € 100 p.p.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) Gegarandeerd vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen toeslag

Over Turkije

Turkijke is een land met een gevarieerd landschap. Rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes. Hoge bergen, meren en rivieren, zandstranden, je komt het allemaal tegen op een van onze avontuurlijke trektocht te paard.

Er wordt voornamelijk gereden met arabische paarden en berberpaarden. Dit zijn sterke paarden, met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn het gewend om trektochten te maken en zijn tredzeker op het heuvelachtige terrein. Er wordt gereden met Engelse zadels of met traditionele Kirgizische zadels. Die hebben geen dikke vulling zoals Engelse zadels, maar ze worden aangevuld met een schapenvacht en dikke zadeldekens. De zadels hebben zadeltassen om alles mee te nemen wat je tijdens de dag nodig hebt.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op tweepersoonskamer in hotels / pensions
 • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden 4 a 6 uur per dag. Dag 2 is 3 uur paardrijden
 • Bagage in volgwagen
 • Transfers tussen de paarden en de overnachtingsplaatsen
 • Verzameltransfer (50 min.) vanaf luchthaven Kayseri of Nevsehir
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Turkish Airlines via Istanbul of Low Cost Pegasus)
 • Overige drankjes als wijn en drankjes in cafe’s, bars en in de pensions
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering