Avontuurlijke trektocht te paard door Anatolië


Je rijdt door bossen met naaldbomen, loofbossen met kastanjes en door de kloof van Köprülü, waarnaar het nationaal park Köprülü Canyon is vernoemd. We ontdekken ook de stad Selge.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.100

Je rijdt door bossen met naaldbomen, loofbossen met kastanjes en door de kloof van Köprülü, waarnaar het nationaal park Köprülü Canyon is vernoemd. We ontdekken ook de stad Selge, gelegen langs de historische route van Sint Paulus. Dit oude gebied kent verbazingwekkende rotsformaties en Romeinse ruïnes, een ware diamant tussen twee bergen.

Snel en ritmisch
De trektocht zal snel en ritmisch verlopen. Er wordt regelmatig gegaloppeerd, er wordt veel in draf gereden en natuurlijk wordt er ook gestapt. Op sommige delen leiden wij onze paarden. Daarom is degelijk schoeisel met goede zolen onmisbaar.

Rotsen van leisteen zijn tekenend voor dit gebied. We rijden over uiteenlopende paden: leuke, smalle paden, geplaveide wegen uit de Romeinse tijd en paden langs de oevers van de rivier. Dit is een sublieme tocht voor goede ruiters die van avontuur en bijzondere landschappen houden.

Accommodatie
Wij arriveren elke dag op een nieuwe plek waar we in een tent overnachten. Middenin de natuur, omringd door mooie uitzichten. Het tentenkamp bestaat uit een grote, gemeenschappelijke tent, zoals de laatste nomaden in de regio gebruikten. Hierin wordt ’s avonds gegeten op de ouderwetse Turkse, nomadische manier: op het tapijt middenin de tent, of rond het kampvuur. Het tentenkamp beschikt ook over een douchetent met een emmer en gasfles waarboven we het water kunnen verwarmen.

Tijdens de trektocht slapen we vier nachten in tipi-tenten voorzien van vloermatten en eenpersoons kampeermatrasjes. Iedereen zet tenten op en zet alle materialen ’s morgens in de trailer die het materiaal naar de volgende plaats vervoert.

De eerste en de laatste nacht van het arrangement brengen we door in tweepersoonskamers in een comfortabel pension of hotel met en-suite badkamers.

Maaltijden
Ontbijt, een picknicklunch met elke dag een lokale specialiteit en traditioneel bereide maaltijden in het tentenkamp. Het eten wordt ’s avonds boven een houtvuur bereid. Er wordt altijd salade en fruit bij geserveerd. Op aanvraag worden ook vegetarische gerechten bereid. Thee, koffie en mineraalwater zijn inbegrepen, wijn, bier, frisdrank zijn optioneel beschikbaar. 

Voorbeeldtrektocht:

Dag 1
Aankomst op het vliegveld, verzameltransfer naar het hotel. Diner met de groep en begeleiding rond 21.00 uur.

Dag 2
De ochtend begint fijn en snel, met regelmatige galoppades langs het meer waar kleine eiken langs het pad staan. Kleurrijke lunch bij vissersbootjes waarna we door weilanden met kuddes grazende koeien rijden. We passeren een dorp, lopen over de rivierbedding tot de canyon ons naar een eikenbos leidt. Het kampement wacht op ons.

Dag 3
We stijgen op en rijden over oude paden waarover vroeger het vee werd verweid, naar een sprookjesachtig berkenbos. Een snelle verandering van landschap terwijl we galopperen en we bereiken de voet van de Taurus. In deze omgeving zullen we wilde paarden tegenkomen die we vermijden door onze snelheid op te voeren. Later stijgen we af om zo’n 20 minuten door de canyon te wandelen, waarna we onze tocht te paard voortzetten met een galop door het uitzonderlijke landschap. Aan beide zijden een droge rivierbedding, gigantische naaldbomen en imposante rotsblokken schetsen de omgeving. Na een tocht vol verbazingwekkend mooie uitzichten, arriveren wij bij ons kamp op een groen grasland tussen een rivier en een klif.

Dag 4
We stappen over een tapijt van zachte dennennaalden in het mooie ravijn dat is ontstaan door een rivier die door een grote, ronde rots stroomt. Als het pad erg rotsachtig begint te worden, stijgen we af en leiden onze paarden. We komen langs een dorp en rijden langs velden om uiteindelijk een bos in te rijden. Na een lange galoppade is het lunchtijd langs de rivier met zicht op in de rotsen uitgehouwen Romeinse graven. De korte middag is een zaligheid voor galopliefhebbers: 9 kilometer lang gaat het in galop over onverharde paden langs de rivier en velden. We arriveren bij het enige pension in de omgeving. De familie verwelkomt ons met een traditioneel maal.

Dag 5
We laten het dorp en de rivier achter ons en nemen een smal pad met uitzicht over de Köprülü Canyon. We steken de enige brug over en klimmen over een weg waar voertuigen niet zijn toegestaan. Lunch in een curieus dorp dat tussen rotsen en kastanjebomen staat. Vanuit het zadel zien we later Selges rots, een krater ontstaan door een ingeslagen meteoriet. In stap en galop zien we de canyon vanaf een hooggelegen pad.

Dag 6
We verlaten Selge en het oude theater via een bospad dat uitnodigt tot een galop. Dan bereiken we een van de meest uitzonderlijke etappes van deze trektocht: een groot pad dat in de rand van een verticaal staande berg is gekrast. Wij zullen enkele honderden meters boven de vallei rijden. Op een ogenblik zullen wij de paarden leiden en wordt het tijd voor de lunch. Wat volgt is de meest uitdagende middag voor ruiter en paard. Eerst klimmen we, over (terras-)velden en door bos, waarna we bij een mooi veld aankomen dat alleen op paardenvoeten is te bereiken. Na enkele korte galopjes, stijgen we af en leiden onze paarden over een ezelpad. Geen valgevaar, maar we moeten wel alert blijven om door deze rotsachtige pas van 400 meter te komen. Dit duurt ongeveer een uur. De tocht eindigt bij een bos. Ons kamp zetten we in het midden van een veld op.

Dag 7:
We stijgen op en rijden te paard de berg langs rotsformaties en dennenbossen. Vervolgens galopperen we over velden en steken we een rivier over. We volgen de rivier en en gaan weer bergopwaarts. We lunchen in de schaduw van een grote boom en vervolgen daarna onze route met onze paarden. We bereiken later in de middag het strand e de duinen waar we nog een heerlijke laatste lange galop kunnen doen. In de avond kun je genieten van een heerlijk diner, de oude stad Antalya en de zee.

Dag 8
We dalen af via een grote weg langs rotsformaties en naaldbomen voordat we gecultiveerd land bereiken. Het middagritme is actief en bestaat uit galopperen van veld naar veld. We steken een rivier over en uiteindelijk komen we aan bij ons kamp op een zandstrand langs de rivier. Neem roerend afscheid van je paard om de transfer naar het hotel te accepteren.

Dag 9
Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht. Bye, bye Antalya. 

Vertrekdata Kamertype 8n *  
28/10/2023  - 05/11/2023
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.100
€  2.375

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

8n *


28/10/2023  -  05/11/2023

Diverse accommodaties

2.100

Diverse accomodaties - 1 pers

2.375


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

28-10 t/m 05-11

Praktische info

 • Gewicht:
  Strikt max. van 85 kg (= gewicht inclusief rijkleding! Er wordt gewogen!)
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 9 dagen / 8 nachten waarvan 3 dagen in guesthouse/hotel en 5 nachten in tent
 • Op basis van volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, drankjes als thee, koffie en water
 • Engelstalige begeleiding
 • 7 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag. 25 a 38 km p.d
 • Bagage in volgwagen
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Konya (aankomst zondag voor 18.55 uur) en vertrek zondag vanaf 17.30 uur vanaf Antalya

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Afwijkende transfer van of naar de luchthaven ong. € 120 enkele reis voor 1 tot 3 personen per taxi ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes als wijn en drankjes in cafe’s, bars en in de pensions
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering