Paardrijtrektocht in pensions in Cappadocië

Rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes, je komt het allemaal tegen op deze avontuurlijke trektocht te paard.

Turkije
Vanaf € 2000
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes, je komt het allemaal tegen op deze avontuurlijke trektocht te paard. Per dag leggen we 20-30 km. af, 4 tot 6 uur te paard door het tufsteen landschap van Turks Cappadocië in Centraal Anatolië. Bizarre rotsformaties, grillige canyons en kleurige tufsteenkegels ontstonden door 2 actieve vulkanen. Water en wind deden de rest. Gedurende duizenden jaren hakten de plaatselijke bevolking er huizen, kerken en complete steden uit.

De van oorsprong Franse gidsen spreken ook Engels. Zij hebben een grote kennis van de streek en weten de mooiste plekjes te vinden. De paarden zijn kruisingen met Arabieren, klein (ongeveer 1.50m) en taai, maar vriendelijk en geschikt voor de kronkelpaden van de route. Engelse rijstijl, Mc Clellan trekking zadel en hackamore.

Bij de pensiontocht verblijven we in eenvoudige maar nette familiale Anatolische pensions, in een tweepersoonskamer met meestal eigen douche en toilet, 3 tot 4 verschillende locaties gedurende de week. De overnachtingsplaatsen liggen 5 tot 15 minuten van de paarden verwijderd, voor vervoer wordt gezorgd.

Bij het verzorgen van de paarden helpt iedereen mee. Bij de pensiontrektocht worden de ruiters voor het diner teruggebracht naar hun pension. De picknick gaat mee in de zadeltassen. De bagage wordt bij de pensiontrektocht vervoerd in een volgwagen.


Benodigde ervaring voor de trektocht: gevorderde ruiter met buitenrijervaring en een uitstekende lichamelijke conditie. Zelfstandig je paard kunnen zadelen en verzorgen. Aan het begin en aan het eind van elke rit wordt altijd eerst een stuk gelopen in heuvelachtig terrein (in totaal 1 uur per dag) naast de paarden. Op moeilijke steile stukken dient ook naast het paard gelopen te worden. Het tempo is door het terrein voornamelijk stap en enkele draf - en galopstukken per dag.

Er is ook een snelle versie van deze trektocht geschikt voor de ruiters met zeer gevorderde ruiterniveau genaamd "Sportieve paardrijtrektocht in Cappadocië".

Voorbeeldprogramma trektocht in pensions:

2 versies mogelijk:

 • Comfort versie: Voor de gevorderde en zeer gevorderde ruiter. Iedere dag voldoende mogelijkheden voor galop. Gids spreekt Frans en beetje Engels.
 • Sportive Versie: Voor de zeer gevorderde en zeer fitte ruiter. Met veel en ook wel lange galop. Gids spreekt Frans en Engels.

Dag 1

Verzameltransfer van de luchthaven van Kayseri naar uw pension ( aankomst tussen 11.00 en 19.00 uur). Diner met de gids en overnachting.

Dag 2

‘s Ochtends kennismaken met de paarden, uitleg van het materiaal, doornemen van enkele veiligheidsmaatregelen, daarna vertrekken we. We stijgen via een smal pad, uitkijkend over de vallei van Üzengi. Na een eerste galop over de zandpaden stopen we voor de lunch in de rotsvallei van Taslik. U passeert het oude Griekse dorpje Mustafapasa en we kijken uit over het Damsameer. Tegen de avond bereiken we het kamp in de bossen van de Cemece vallei.

Dag 3

We beklimmen het Plateau van Avlak en hebben de eerste adembenemende uitzichten over Cappadocië. We kijken uit over de Taurus bergketen en de machtige Ercyies vulkaan. Na een galopje over de zandpaden stoppen we voor de lunch boven op een klip uitkijkend over de vallei van Karlik. Terwijl de zon langzaam onder gaat, rijden we de vallei in door boom- en wijngaarden en bereiken het kamp naast het Keslik klooster, vlakbij het dorp Cemilkoy.

Dag 4

Een muildierenpad volgend bereiken we een rotsplateau dat uitkijkt over het zuiden van Cappadocië. We dalen af door een beboste vallei, het land gaat geleidelijk over in een landschap dat aan de steppes van Mongolië doet denken. Hier hoeden de herders hun schaapskuddes geholpen door grote Anatolische herdershonden. Na een laatste galop bereiken we het kamp waar de lunch bereid wordt op het kampvuur ( 3 1/2 uur paardrijden). ‘s Middags een vrije middag, zowel de pension- en tentgasten worden gebracht naar de pittoreske dorpjes Uchisar en Göreme. Göreme is het toeristische centrum van Cappadocië met vele winkeltjes, bars en restaurants. Eventueel bezoekt u het openluchtmuseum waar een kloostercomplex uit de 9e - 11e eeuw te zien is, uitgehouwen in de rotsen.

Dag 5

́s Ochtends vroeg een optionele mogelijkheid voor een vlucht met een hete luchtballon als de zon opkomt. Te paard beginnen we in de vallei van Sorkumlu, met nauwe diepe canyons. We rijden we door de Groene vallei, een van de mooiste valleien van Cappadocië waar u nauwelijks een toerist zult zien. Het pad slingert tussen de rotsige heuvels. Het is het land van de boeren, paarden en muildieren lopen hier nog voor de ploeg: kleine akkertjes, wijngaarden, appel- en abrikozenbomen, zandpaden waar we kunnen galopperen. Het kamp kijkt uit over de Groene Vallei en de bizarre rotsformaties.

Dag 6

́s Ochtends vroeg een optionele mogelijkheid voor een vlucht met een hete luchtballon als de zon opkomt. We rijden te paard door de straten van Göreme op weg naar de Witte Vallei, bekend om zijn schoonheid en de fallische vorm van de ‘feeënschoorstenen’, puntige rotsen van basalt. Picknick in de canyon van de herders. ‘s Middags bereiken we galopperend het oude dorpje Cavusin waar we stoppen voor de tee. Een sfeervol pad uitgehakt in de rode rotsen van de berg Boztepe leidt ons naar de rotsformaties van Pasabagi. Na een lange galop over de vlakte van Avanos bereiken we het kamp in Yeni Zelve. Hier zien we de zon ondergaan boven de Devrent vallei.

Dag 7

Rijden we over klippen, uitkijkend over de Devrent vallei met zijn vreemd gevormde roze rotsen. We stoppen bij het mausoleum van de lokale heilige Alil Dede, van waar we een 360° uitzicht over Cappadocië hebben. We dalen af langs smalle paadjes naar de Rode vallei met zijn spectaculaire kleurrijke rotsformaties en waar de grootste rotskerk van de streek te vinden is. ‘s Middags kunnen we lang galopperen door de Vallei van Pancarlik en dan zijn we weer terug bij de ranch waar we afscheid nemen van de paarden. Voor het diner heeft u de mogelijkheid om een Hamam te bezoeken voor een ontspannend stoombad ( niet inclusief) . Diner en overnachting in Ürgüp.

Dag 8

Vertrek na het ontbijt voor de vlucht naar Istanbul.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Strikt max. van 85 kg (= gewicht inclusief rijkleding! Er wordt gewogen !)
Anders op aanvraag mogelijk.

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Over Turkije

Turkijke is een land met een gevarieerd landschap. Rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes. Hoge bergen, meren en rivieren, zandstranden, je komt het allemaal tegen op een van onze avontuurlijke trektocht te paard.

Er wordt voornamelijk gereden met arabische paarden en berberpaarden. Dit zijn sterke paarden, met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn het gewend om trektochten te maken en zijn tredzeker op het heuvelachtige terrein. Er wordt gereden met Engelse zadels of met traditionele Kirgizische zadels. Die hebben geen dikke vulling zoals Engelse zadels, maar ze worden aangevuld met een schapenvacht en dikke zadeldekens. De zadels hebben zadeltassen om alles mee te nemen wat je tijdens de dag nodig hebt.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer
 • Op basis van volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, drankjes als thee, koffie en water tijdens de picknick
 • 6 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag (gemiddeld ongeveer 20 km per dag), woensdag 3 1/2 uur en een vrije middag
 • Bagage in volgwagen
 • Transfers tussen de paarden en de overnachtingsplaatsen
 • Verzameltransfer (50 min.) vanaf luchthaven Kayseri (aankomst zondag tussen 11.00 en 19.00 uur) en vertrek zondagochtend vanaf 09.40 uur naar Kayseri
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis, vliegtuig naar Kayseri (via Istanbul) of vliegreis naar Nevsehir met extra transfer of nachtbus (ong. 12 uur) vanuit Istanbul naar Nevsehir
 • Afwijkende transfer van of naar de luchthaven ong. € 65 enkele reis, per taxi ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes als wijn en drankjes in cafe’s, bars en in de pensions
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering verplicht