Trektocht te paard in de woeste schoonheid van Schotland

In het zuidoostelijke grensgebied van Schotland en Engeland maak je een geweldige trektocht te paard langs historische kastelen. Je rijdt door de ruige natuur: De tocht voert door spectaculaire heuvels en heidevelden.

Verenigd Koninkrijk
Vanaf € 3074
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een nieuwe, spectaculaire paardrij-bestemming in het aanbod van ruiterreizen ligt in het woestschone Schotland. In het tot de verbeelding sprekende landschap in het zuidoostelijke grensgebied van Schotland en Engeland maak je een geweldige trektocht te paard langs historische kastelen. Je rijdt door de ruige natuur: De tocht voert door spectaculaire heuvels en uitgestrekte heidevelden. De paarden zijn Engels beleerd en er wordt met Engels tuig gereden. Voor iedere ruiter staat een geschikt paard te wachten.

De trektocht voert door het district Scottish Borders, in het zuidoosten van Schotland. Elk jaargetijde heeft er zijn eigen charme en geeft zijn eigen kleur aan de waanzinnige omgeving. Je rijdt met je paard door glooiende valleien en over ongetemde heuvels. Dit mooie gebied is ook de omgeving waar veel veldslagen tussen Schotten en Engelsen zijn uitgevochten. Daarmee kent dit district een groot historisch sentiment.

Je stapt langs verschillende oude kastelen, draaft door land waar je veel wild kunt spotten en je galoppeert over heuvelruggen waar de wind vrijheid door de manen van je paard blaast. Deze beleving wissel je af met overnachtingen in tot luxe hotels verbouwde kastelen, een jachthuis en in de prachtige accommodatie op het terrein van het hippisch centrum. Sommige onderkomens beschikken over een Spa waar we volop gebruik van kunnen maken.

Het hippisch centrum op het Schotse platteland is de plaats van aankomst en vertrek. De organisatie is er trots op dat het gehele centrum is bekroond met vijf sterren door de nationale Schotse toeristische dienst. Het onderkomen is vier sterren toebedeeld.

<b><i><u>Voorbeeldprogramma</b></i></u>

<b> Dag 1: </b>

Aankomst op zondag. Indien u wilt deelnemen aan de kennismakingsrit dient u om 14.00 uur ter plaatse zijn, de rit start om 15.00 uur. We rijden rond het mooie hippisch centrum en doen een eerste indruk op van de omgeving. Diner in de bistro.

<b> Dag 2: </b>

We trekken eropuit voor een volle dag paardrijden. We rijden in Werelderfgoed gebied waarbij we New Lanark aandoen en langs de schitterende watervallen van Clyde rijden, de spectaculairste watervallen in Schotland. Hier genieten we van onze picknick. Na de lunch rijden we verder door het prachtige landschap. De paarden die we voor deze dagtocht meekrijgen, berijden we voor de duur van deze trip. We zijn in de gelegenheid nog wisselingen te maken als dat nodig is. Diner in de 4-sterren accommodatie, vlakbij de paarden die deel uitmaken van het 5-sterren hippisch centrum.

<b> Dag 3: </b>

We nemen de paarden mee naar Biggar, de plaats waar we onze trektocht in het Schotse grensgebied beginnen. Het stuk van het hippisch centrum naar ons vertrekpunt is het enige stuk in de trektocht waar we verkeer tegenkomen. Vanaf het begin van onze trektocht te paard zien wij onderweg alleen nog heuvels, paden, rivieren en heide. Op deze eerste dag van onze trektocht rijden we naar ons eerste kasteel: Stobo. Hier dineren en overnachten wij en we kunnen gebruik maken van alle Spa-faciliteiten.

<b> Dag 4: </b>

Onze trektocht voert ons door overweldigend mooie, oude landschappenb vol verhalen en mystiek. Terwijl we paardrijden zien we herten, konijnen, hazen, vossen en verschillende vogels. De gids wijst ons onderweg regelmatig op het aanwezige wild, de kastelen en vertelt de geschiedenis van het gebied. We overnachten in het statige, oude Barony kasteel. Het kasteel kent een rijke historie waar we alles over te weten kunnen komen tijdens ons verblijf. Op deze bijzondere locatie genieten wij ook van ons diner en de Spa-mogelijkheden.

<b> Dag 5: </b>

Dieper het grensgebied in zien we hoe het landschap steeds spectaculairder wordt. Dit gebied is het meest dramatische landschap dat Schotland kent. Wij rijden naar de mooiste plekken in deze streek. De nacht brengen we door in het beroemde jachthuis in het plaatsje Selkirk. Na het diner is er tijd om een wandeling in het sfeervolle stadje te maken. Het draagt veel historie met zich mee, vele slagen tussen Schotten en Engelsen zijn hier uitgevochten. De plaats heeft haar schoonheid en authenticiteit weten te bewaren.

<b> Dag 6: <b>

We stijgen op en rijden met onze paarden over het imponerende landgoed van de hertog van Buccleuch. Hij is de grootste landeigenaar van Schotland. De tocht van vandaag voert naar een superieur punt waar we 360 graden zicht over het Schots-Engelse grensgebied hebben. We lunchen op de top van de heuvels. Na de lunch rijden we naar de truck en de minibus en keren terug naar het hippisch centrum. Er staat ons een traditionele ‘welkom terug’ borrel te wachten, gevolgd door het diner in de bistro.

<b> Dag 7: </b>

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we met prachtige herinneringen aan een mooie trektocht door Schotland.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijs 2023 in Engelse Ponden £2295 / Toeslag eenpersoonskamer £ 245

Prijs 2024 in Engelse Ponden £2595 / Toeslag eenpersoonskamer £ 265
Gewicht:

Max. 88 kg

Leeftijd:

Min. 14 jaar en ervaren, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over het Verenigd Koninkrijk

Het landschap van het Verenigd Koninkrijk is zeer gevarieerd. Van de pieken van Schotland in de schotse hooglanden tot aan de glooiende heuvels met groene velden en vruchtbare gronden in het zuiden van het land. Je bent verzekerd van een avontuurlijke paardrijvakantie als je naar het Verenigd Koninkrijk wilt.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in 2 pers. kamer
 • Volpension, vanaf dag 1 diner t/m dag 7 het ontbijt (exclusief drank)
 • 5 dagen paardrijden 4-5 uur per dag. Op dag 1 een korte kennismakingsrit
 • Vervoer van bagage tijdens de trektocht
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Glasgow (GLA) of Edinburg (EDI) airport
 • Verzameltransfer vanaf Glasgow airport (GLA) per enkele reis / per auto (max 4 passagiers) ter plaatse betalen (2024 prijs op aanvraag)
 • Verzameltransfer vanaf Edinburg airport (EDI) GBP 80 per enkele reis / per auto (max 4 passagiers) ter plaatse betalen
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering